Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Tritikálé
 

Tritikálé

A Primag a legmagasabb minőségű, fémzárolt vetőmagokkal támogatja a gazdákat abban, hogy sikeresek legyenek a növénytermesztésben. A minőségi vetőmagok táborát gazdagítja a tritikálé. A tritikálé vetőmagok rendkívül jó eredményekkel kecsegtetnek. A rozshoz hasonló költségek és várható hozam mellett sokkal tágabb betakarítási idő áll rendelkezésedre, mint amit a rozs esetében megszokhattál, ami megnöveli a rugalmas tervezés lehetőségét. Abrakként, szilázsként is hasznosíthatod, azonban a tritikálé nemcsak takarmánynak, hanem malmi felhasználásra is javasolt.

Kiváló tritikálé vetőmagok 1 helyen!

Tovább a részletekre
31 termék  a 31 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A tritikálé jelentősége

Gabonaféléink között megtalálhatod az igen népszerű tritikálé vetőmagokat is. A minőségi tritikálé vetőmagok segítségével elérhetővé válik a rozsnál elvárt szilázshozam, valamint takarmányérték is. Mindeközben sem a megnövekedett vetőmag mennyiség, sem az agrotechnika szempontjából nincs különbség a két növény között.

A tritikálé nem igényes a talajra nézve, a nagyon gyenge minőségű homoktalaj kivételével minden talajon termeszthető.

Vetésforgóba illesztés és betakarítás

A tritikálé tágabb betakarítási ablaka miatt szabadabban tervezhetsz. Amennyiben április végén történik a tritikálé betakarítása, akkor silókukorica vagy silócirok vetését is tervezheted a tritikálé utánra, tehát a másodvetést is kivitelezheted mellette. A tritikálét a rozs és a lucerna vetése között is termesztheted.

Felhasználhatóság

Mind fehérje, mind rosttartalom szempontjából kiváló beltartalommal bír. Tehenészetek a tritikálé termesztésével csökkenthetik a takarmányozás költségeit. Szilázsként és abraktakarmányként is hasznosítható.  Kiemelkedő fehérje- és sikértartalmának, valamint jó lisztminőségének köszönhetően étkezési, malmi felhasználása is adott.

 

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!