We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Cereals > Triticale
Request for quotationDeliveryDelivery
Triticale

A Primag a legmagasabb minőségű, fémzárolt vetőmagokkal támogatja a gazdákat abban, hogy sikeresek legyenek a növénytermesztésben. A minőségi vetőmagok táborát gazdagítja a tritikálé. A tritikálé vetőmagok rendkívül jó eredményekkel kecsegtetnek. A rozshoz hasonló költségek és várható hozam mellett sokkal tágabb betakarítási idő áll rendelkezésedre, mint amit a rozs esetében megszokhattál, ami megnöveli a rugalmas tervezés lehetőségét. Abrakként, szilázsként is hasznosíthatod, azonban a tritikálé nemcsak takarmánynak, hanem malmi felhasználásra is javasolt.

Kiváló tritikálé vetőmagok 1 helyen!

Go to details ...

A tritikálé jelentősége

Gabonaféléink között megtalálhatod az igen népszerű tritikálé vetőmagokat is. A minőségi tritikálé vetőmagok segítségével elérhetővé válik a rozsnál elvárt szilázshozam, valamint takarmányérték is. Mindeközben sem a megnövekedett vetőmag mennyiség, sem az agrotechnika szempontjából nincs különbség a két növény között.

A tritikálé nem igényes a talajra nézve, a nagyon gyenge minőségű homoktalaj kivételével minden talajon termeszthető.

Vetésforgóba illesztés és betakarítás

A tritikálé tágabb betakarítási ablaka miatt szabadabban tervezhetsz. Amennyiben április végén történik a tritikálé betakarítása, akkor silókukorica vagy silócirok vetését is tervezheted a tritikálé utánra, tehát a másodvetést is kivitelezheted mellette. A tritikálét a rozs és a lucerna vetése között is termesztheted.

Felhasználhatóság

Mind fehérje, mind rosttartalom szempontjából kiváló beltartalommal bír. Tehenészetek a tritikálé termesztésével csökkenthetik a takarmányozás költségeit. Szilázsként és abraktakarmányként is hasznosítható.  Kiemelkedő fehérje- és sikértartalmának, valamint jó lisztminőségének köszönhetően étkezési, malmi felhasználása is adott.

 Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!