We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás

Vetch

Ebbe a kategóriába a bükköny különböző fajtái kerültek. A Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező fémzárolt minőségű vetőmagok közül kerülnek ki a hüvelyes vetőmagok is. Ez a minőség garantálja a fajtatisztaságot, a termésbiztonságot, sőt, akár többlettermés is elérhető vele. Ezeken felül ezzel a technikával megvalósítható a kockázatok minimalizálása, amellett, hogy kevesebb idő és anyagi ráfordítás válik szükségessé. Kiszámíthatóbbá válik a növénytermesztés a magas minőségű vetőmagoknak köszönhetően.
A hüvelyesek között a bükköny az egyike a legkeresettebb vetőmagoknak, ezért ebből a vetőmagból is széles kínálattal várunk. 

A legkiválóbb bükköny vetőmagok 1 helyen!

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A bükköny érdemei

A bükköny magas fehérjetartalommal rendelkező hüvelyes takarmánynövény. Kiváló talajtakaró, nagyszerű választás zöldtrágyázáshoz. A talaj minőségét javítja, dúsítja annak nitrogén összetételét. 

A bükköny típusai

Pannon, tavasz és szöszös bükköny típusokat is megtalálsz nálunk. 

A tavasz bükkönyök gazdag zöldtakarmányt adnak, viszont nagyon nem szeretik a szárazságot. Tavaszi árpával és zabbal is sikerrel termeszthetők.

Az őszi szöszös bükköny viszont jól alkalmazkodik, a szárazságot és a hideget is jól tűri, télálló. Korán kaszálható, és elég nagy zöldtömeget nevel, aminek mennyisége függ a talaj minőségétől, a csapadék mennyiségétől, valamint a társnövényektől is. Rozs és búza társaságában például kiváló zöldtakarmányt ad, valamint silózásra is megfelelő.

A pannón bükköny dicsekedhet a bükkönyök között a legjobb takarmányértékkel. Ha gabonafélékkel vetjük együtt, akkor ez adja a legkorábbi zöldtakarmányt is. Fonnyasztani és szilázsként is alkalmas. A hideget tűri, fagyálló. Korai betakaríthatósága miatt tulajdonképpen bármilyen utóvetemény következhet utána.

 SearchSearch

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!