Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Bükköny
Kategóriák
 

Bükköny

Ebbe a kategóriába a bükköny különböző fajtái kerültek. A Vetőmag Minősítő Bizonyítvánnyal rendelkező fémzárolt minőségű vetőmagok közül kerülnek ki a hüvelyes vetőmagok is. Ez a minőség garantálja a fajtatisztaságot, a termésbiztonságot, sőt, akár többlettermés is elérhető vele. Ezeken felül ezzel a technikával megvalósítható a kockázatok minimalizálása, amellett, hogy kevesebb idő és anyagi ráfordítás válik szükségessé. Kiszámíthatóbbá válik a növénytermesztés a magas minőségű vetőmagoknak köszönhetően.
A hüvelyesek között a bükköny az egyike a legkeresettebb vetőmagoknak, ezért ebből a vetőmagból is széles kínálattal várunk. 

A legkiválóbb bükköny vetőmagok 1 helyen!

Tovább a részletekre
9 termék  a 9 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A bükköny érdemei

A bükköny magas fehérjetartalommal rendelkező hüvelyes takarmánynövény. Kiváló talajtakaró, nagyszerű választás zöldtrágyázáshoz. A talaj minőségét javítja, dúsítja annak nitrogén összetételét. 

A bükköny típusai

Pannon, tavasz és szöszös bükköny típusokat is megtalálsz nálunk. 

A tavasz bükkönyök gazdag zöldtakarmányt adnak, viszont nagyon nem szeretik a szárazságot. Tavaszi árpával és zabbal is sikerrel termeszthetők.

Az őszi szöszös bükköny viszont jól alkalmazkodik, a szárazságot és a hideget is jól tűri, télálló. Korán kaszálható, és elég nagy zöldtömeget nevel, aminek mennyisége függ a talaj minőségétől, a csapadék mennyiségétől, valamint a társnövényektől is. Rozs és búza társaságában például kiváló zöldtakarmányt ad, valamint silózásra is megfelelő.

A pannón bükköny dicsekedhet a bükkönyök között a legjobb takarmányértékkel. Ha gabonafélékkel vetjük együtt, akkor ez adja a legkorábbi zöldtakarmányt is. Fonnyasztani és szilázsként is alkalmas. A hideget tűri, fagyálló. Korai betakaríthatósága miatt tulajdonképpen bármilyen utóvetemény következhet utána.

 

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!