Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Szarvaskerep
Kategóriák
 
Letöltés

Szarvaskerep

A szarvaskerep pillangósvirágú növény, amelyet gyepekben és takarmányként is termeszthetünk. Elsősorban azokon a területeken javasolt szálas takarmánynövényként foglalkozni vele, ahol a lucerna és a vöröshere termesztéséhez nem adottak a kedvező körülmények, s így nem gazdaságos termesztésük. Hosszú élettartam és gyors sarjadzás jellemzi a szarvaskerepet. Zöldetetésre, valamint széna készítésére egyaránt hasznosítható. A sikeres termesztés érdekében válaszd prémium minőségű, fémzárolt vetőmagjainkat és csökkentsd a növénytermesztéssel járó kockázatokat! 

A szarvaskerep kiváló takarmánynövényünk. 

Tovább a részletekre

Blog: Szarvaskerep

3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Küld el üzenetben, hogy milyen fajokból, milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A szarvaskerep jelentősége

A pillangósvirágú növények családjából származó szarvaskerep évelő takarmánynövény. Legalább 4-5 éven át megmarad, kedvező környezetben pedig még ennél is tovább él. Ugyan kevesebb termésre és alacsonyabb minőségre kell számítani a szarvaskerepnél, mint amit a pillangósoknál megszokhattunk, ugyanakkor azokon a területeken is termeszthető, ahol az értékesebb pillangósok, mint a lucerna és a vöröshere, nem termeszthetőek gazdaságosan.

Alkalmas gyepkeverékekben való alkalmazásra. Teljes termést csak a második évtől tudunk betakarítani, de már az első évben lehetőség nyílik a kaszálásra, ha tavasszal vetjük. Évente egyszer kaszálható. Zöldetetésre csak virágzás előtt alkalmas, de széna is készíthető belőle. A sarjú legeltethető.

A szarvaskerep igényei

A szarvaskerep kora tavasszal vagy nyár végén vethető. Igényei nagyrészt megegyeznek a többi pillangósvirágúra jellemző igényekkel. A szárazságot nagyon jól tűri, azonban csak megfelelő csapadék, illetve öntözés mellett ad nagy termést. 

A talajra nézve nem igényes. Sokféle talajon nevelhető eredményesen, még a szikes talajok is alkalmasak lehetnek, ha gondoskodunk a megfelelő öntözésről.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+