Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Szarvaskerep
Kategóriák
 
Letöltés

Szarvaskerep

A szarvaskerep pillangósvirágú növény, amelyet gyepekben és takarmányként is termeszthetünk. Elsősorban azokon a területeken javasolt szálas takarmánynövényként foglalkozni vele, ahol a lucerna és a vöröshere termesztéséhez nem adottak a kedvező körülmények, s így nem gazdaságos termesztésük. Hosszú élettartam és gyors sarjadzás jellemzi a szarvaskerepet. Zöldetetésre, valamint széna készítésére egyaránt hasznosítható. A sikeres termesztés érdekében válaszd prémium minőségű, fémzárolt vetőmagjainkat és csökkentsd a növénytermesztéssel járó kockázatokat! 

A szarvaskerep kiváló takarmánynövényünk. 

Tovább a részletekre

Blog: Szarvaskerep

2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A szarvaskerep jelentősége

A pillangósvirágú növények családjából származó szarvaskerep évelő takarmánynövény. Legalább 4-5 éven át megmarad, kedvező környezetben pedig még ennél is tovább él. Ugyan kevesebb termésre és alacsonyabb minőségre kell számítani a szarvaskerepnél, mint amit a pillangósoknál megszokhattunk, ugyanakkor azokon a területeken is termeszthető, ahol az értékesebb pillangósok, mint a lucerna és a vöröshere, nem termeszthetőek gazdaságosan.

Alkalmas gyepkeverékekben való alkalmazásra. Teljes termést csak a második évtől tudunk betakarítani, de már az első évben lehetőség nyílik a kaszálásra, ha tavasszal vetjük. Évente egyszer kaszálható. Zöldetetésre csak virágzás előtt alkalmas, de széna is készíthető belőle. A sarjú legeltethető.

A szarvaskerep igényei

A szarvaskerep kora tavasszal vagy nyár végén vethető. Igényei nagyrészt megegyeznek a többi pillangósvirágúra jellemző igényekkel. A szárazságot nagyon jól tűri, azonban csak megfelelő csapadék, illetve öntözés mellett ad nagy termést. 

A talajra nézve nem igényes. Sokféle talajon nevelhető eredményesen, még a szikes talajok is alkalmasak lehetnek, ha gondoskodunk a megfelelő öntözésről.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!