Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Szarvaskerep
Kategóriák
 

Szarvaskerep

A szarvaskerep pillangósvirágú növény, amelyet gyepekben és takarmányként is termeszthetünk. Elsősorban azokon a területeken javasolt szálas takarmánynövényként foglalkozni vele, ahol a lucerna és a vöröshere termesztéséhez nem adottak a kedvező körülmények, s így nem gazdaságos termesztésük. Hosszú élettartam és gyors sarjadzás jellemzi a szarvaskerepet. Zöldetetésre, valamint széna készítésére egyaránt hasznosítható. A sikeres termesztés érdekében válaszd prémium minőségű, fémzárolt vetőmagjainkat és csökkentsd a növénytermesztéssel járó kockázatokat! 

A szarvaskerep kiváló takarmánynövényünk. 

Tovább a részletekre

Blog: Szarvaskerep

2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A szarvaskerep jelentősége

A pillangósvirágú növények családjából származó szarvaskerep évelő takarmánynövény. Legalább 4-5 éven át megmarad, kedvező környezetben pedig még ennél is tovább él. Ugyan kevesebb termésre és alacsonyabb minőségre kell számítani a szarvaskerepnél, mint amit a pillangósoknál megszokhattunk, ugyanakkor azokon a területeken is termeszthető, ahol az értékesebb pillangósok, mint a lucerna és a vöröshere, nem termeszthetőek gazdaságosan.

Alkalmas gyepkeverékekben való alkalmazásra. Teljes termést csak a második évtől tudunk betakarítani, de már az első évben lehetőség nyílik a kaszálásra, ha tavasszal vetjük. Évente egyszer kaszálható. Zöldetetésre csak virágzás előtt alkalmas, de széna is készíthető belőle. A sarjú legeltethető.

A szarvaskerep igényei

A szarvaskerep kora tavasszal vagy nyár végén vethető. Igényei nagyrészt megegyeznek a többi pillangósvirágúra jellemző igényekkel. A szárazságot nagyon jól tűri, azonban csak megfelelő csapadék, illetve öntözés mellett ad nagy termést. 

A talajra nézve nem igényes. Sokféle talajon nevelhető eredményesen, még a szikes talajok is alkalmasak lehetnek, ha gondoskodunk a megfelelő öntözésről.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!