Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Tápanyagok > Talajjavító anyag
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Talajjavító anyag

A talaj biológiai működésének zavarai napjainkban egyre látványosabbak, friss felmérések szerint Magyarországon akár 3 millió hektárnyi mezőgazdasági területen is szükség lehet szakszerű talajjavításra. A talajok kimerülését nagyrészt a talajsavanyodás okozza, és a növénytermesztés számára évről évre kedvezőtlenebbek a feltételek. A technológiák rohamos fejlődésével egyre hatékonyabbak a célzott tápanyagok, és egyre jobb eredményt mutat a talajjavító anyagok rendszeres alkalmazása. Nemcsak megállítják a negatív folyamatokat, de a fenntartható fejlődést is szolgálják.

A talajok kimerülését nagyrészt a talajsavanyodás okozza, és a növénytermesztés számára évről évre kedvezőtlenebbek a feltételek.

Tovább a részletekre
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A savanyú talajok szerkezete tömörebb, hiszen az a kalcium hiányzik belőle leginkább, ami a föld egészséges morzsalékosságát adná. Talajsavanyodás esetén rossz a talaj víz- és levegőgazdálkodása, gyenge a biológiai aktivitása, és éppen abban a rétegben romlik leginkább a talajminőség, ahol a növény gyökérzete felveszi a tápanyagokat. A kémiai talajjavítás egészséges talajéletet eredményez, megbízható módszer a talaj és a növénykultúrák termékenységének fokozására is. 

Talajjavító anyagok: amitől igazán terem a termőföld

különböző tápanyagok hozzájárulnak a talaj megfelelő pH-értékének kialakításához, alkalmasak a talajsavanyodás megállítására, sőt javítják a talaj szerkezetének minőségét, növelik a talajélet aktivitását, és akár 30?40%-os terméstöbbletet is eredményeznek.

A meszezés alapvetően a pH-érték semlegesítését és a talaj jobb tápanyagellátását célozza. Jó irányba tolja a talaj biológiai, fizikai és kémiai tulajdonságait. Javul a talaj szerkezete és szervesanyag-tartalma. Jobb lesz a tápanyagforgalom, nő a mikroorganizmusok száma, élénkül a talajban a mikrobiológiai aktivitás. A talaj könnyebben felveszi a tápanyagokat, de ellenállóbb lesz a toxikus elemekkel szemben. 

Böngéssz! Olvass! Válassz!

Webáruházunk kínálatában kizárólag megbízható forrásból származó, minősített talajjavító anyagok szerepelnek. Csak tiszta és természetazonos tápanyagokat forgalmazunk, amelyeknek hatékonysága már bizonyított. Böngéssz a folyamatosan frissülő Tápanyag kategóriában, és a Talajjavító anyagok gombra kattintva megtalálod a leghatékonyabb megoldásokat. Mészkőlisztre vagy mészkőőrleményre lehet szükséged? Klikkelj, és tudj meg mindent a hatóanyagokról, sőt a várható eredményekről is.

Kínálatunkban keresni is könnyű! Használd a szűrőt, és keress rá a megfelelő talajjavítóra: hatóanyag, dózis vagy akár szemcseméret szerint. A részletes termékleírásokat az adott márkára kattintva megtalálod. 

Vállalkozásunk több évtizedes szakmai tapasztalatra épül, és munkatársaink a nap 24 órájában készen állnak arra, hogy segítsenek megtalálni az igényeidnek leginkább megfelelő megoldást. Az értékes szakmai tapasztalatok mellett rengeteg tudásanyagot is összegyűjtöttünk az elmúlt 30 évben, és mindezt boldogan megosztjuk veled azért, hogy megkönnyítsük a munkádat. Itt az oldalon tetemes mennyiségű információt találsz talajjavításról, trágyázásról, a gazdálkodást érintő összes témáról.

Érdemes gyakran felkeresned az oldalunkat. Térj vissza többször ide, hiszen mindig találsz nálunk újdonságot. Klikkelj, és nézd meg szezonális akciós kínálatunkat is, mert ezt a kategóriát az aktualitásoknak megfelelően folyamatosan frissítjük. Előfordul, hogy egy termék csak előjegyezhető, de biztos lehetsz abban, hogy amikor szükséged lesz rá, mindent ott találsz a kezed ügyében. Házhoz szállítással az ország minden pontjára eljutunk.AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás