We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Organic fertilizer
Request for quotationDeliveryDelivery
Organic fertilizer

A növénytermesztésben a tápanyagok visszapótlásának legősibb formája a szervestrágyázás, az istállótrágya hatékony felhasználásáról már az ókori feltárások is tanúskodnak. A kémiai üzemekben előállított ásványi eredetű műtrágyákkal csak a 19. század Németországában kezdtek el foglalkozni, és bár egyszerűségük és számos előnyös tulajdonságuk miatt gyorsan bevonultak a gazdálkodók hétköznapjaiba, a múlt század második felében látni lehetett azt is, hogy mely területeken jár mégis pótolhatatlan előnyökkel a szarvasmarha- és baromfitrágya. 

A legkorszerűbb, pelletált szerves trágyák 1 helyen! 

 

Go to details ...

A korszerű, szilárd vagy folyékony műtrágyák tartalmazzák az összes olyan alapvető növényi tápanyagot, amelyeket a szerves trágyák. Sőt, a műtrágyákkal szabályozni lehet ezek arányát, hiszen a tudomány és a korszerű gyártástechnológia képes hozzáigazítani összetételüket a növényfajok speciális igényeihez. Könnyebben tárolhatóak és szállíthatóak, kijuttatásuk egyszerűbb, olcsóbb, pontosabban adagolhatóak, mint a hagyományos szerves trágyák.

De az állati trágya bomlása során nemcsak jelentős mennyiségű tápanyag szabadul fel, hanem a trágyát alkotó humusztartalmú anyagok is hozzájárulnak a talaj szerkezetére gyakorolt kedvező hatáshoz. Termékenyebb lesz a föld, jobb víz- és levegőgazdálkodással, kedvezőbb hőháztartással. Jó szerkezetű talajon pedig könnyebb és eredményesebb lesz a termesztése mindenfajta zöldségnek, gyümölcsnek, dísznövénynek és haszonnövénynek. A szerves trágya nemcsak nagyobb mennyiséget és jobb minőséget, de markánsabb ízvilágot is teremt.

Korszerű technológiával újraalkotott szerves trágyák

A mikroelemeket és hasznos baktériumokat is tartalmazó, hőkezelt szerves trágya nagy szerepet játszik a kimerült talajok újraélesztésében, a talajszerkezet feljavításában, sőt a műtrágyák hasznosítását is képes segíteni. A pellet alacsony nedvességtartalmú, gyorsan bomló granulátumformula, amely nedvesedés hatására gyorsan felszívódik, így a növény gyökerei számára azonnal elérhető. A pelletált szervestrágyát sokkal egyszerűbb szállítani, tárolni és kihelyezni is és kevesebb is kell belőle hektáronként.

Hogyan készül? A trágya alapanyagát begyűjtik, keverik, majd komposztálják. Ezután következik a hőkezelés és a fertőtlenítés, amely eltávolítja az összes szennyeződést, életképes gyommagot a trágyából. Ezt az anyagot nagy nyomáson préselik, és szárítás után granulálják. A folyamat révén szagtalan, kórokozóktól mentes és fenntartható módon előállított trágyapellet képződik, amelynek fajlagosan hétszer nagyobb a hatóanyagtartalma, mint a műtrágyának. A jó vízfelvevő képességű, szálas, rostos pellethez sokszor további ásványi anyagokat is hozzáadnak, eleget téve ezzel a növény, a talaj és a jó gazda egyedi igényeinek. 

Szenvedélyünk a kiváló termőföld

30 éve kísérjük figyelemmel a növénytermesztés innovációit, és arra törekszünk, hogy ezek mind elérhetőek legyenek a webáruházunkban. Böngéssz minősített, pelletált szarvasmarha- és baromfitrágya-kínálatunkban, és válaszd azt, ami leginkább megfelel az elképzeléseidnek. A szerves trágyák kategóriában 25 kg-tól 1000 kg-ig találsz megfelelő kiszerelést, és sok termékünk ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett, sőt kifejezetten javasolt.

Kérdezz minket, és legyen szó akár zöldséges vagy dísznövénykertről, gyümölcsösről, szántóföldi vagy ökogazdálkodásról, segítünk neked megkeresni a legjobb megoldást, kidolgozzuk és ütemezzük a szervestrágyázás neked legmegfelelőbb receptjét.Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Blog