We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Organic fertilizer
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás

Organic fertilizer

A növénytermesztésben a tápanyagok visszapótlásának legősibb formája a szervestrágyázás, az istállótrágya hatékony felhasználásáról már az ókori feltárások is tanúskodnak. A kémiai üzemekben előállított ásványi eredetű műtrágyákkal csak a 19. század Németországában kezdtek el foglalkozni, és bár egyszerűségük és számos előnyös tulajdonságuk miatt gyorsan bevonultak a gazdálkodók hétköznapjaiba, a múlt század második felében látni lehetett azt is, hogy mely területeken jár mégis pótolhatatlan előnyökkel a szarvasmarha- és baromfitrágya. 

A legkorszerűbb, pelletált szerves trágyák 1 helyen! 

 

Go to details ...

A korszerű, szilárd vagy folyékony műtrágyák tartalmazzák az összes olyan alapvető növényi tápanyagot, amelyeket a szerves trágyák. Sőt, a műtrágyákkal szabályozni lehet ezek arányát, hiszen a tudomány és a korszerű gyártástechnológia képes hozzáigazítani összetételüket a növényfajok speciális igényeihez. Könnyebben tárolhatóak és szállíthatóak, kijuttatásuk egyszerűbb, olcsóbb, pontosabban adagolhatóak, mint a hagyományos szerves trágyák.

De az állati trágya bomlása során nemcsak jelentős mennyiségű tápanyag szabadul fel, hanem a trágyát alkotó humusztartalmú anyagok is hozzájárulnak a talaj szerkezetére gyakorolt kedvező hatáshoz. Termékenyebb lesz a föld, jobb víz- és levegőgazdálkodással, kedvezőbb hőháztartással. Jó szerkezetű talajon pedig könnyebb és eredményesebb lesz a termesztése mindenfajta zöldségnek, gyümölcsnek, dísznövénynek és haszonnövénynek. A szerves trágya nemcsak nagyobb mennyiséget és jobb minőséget, de markánsabb ízvilágot is teremt.

Korszerű technológiával újraalkotott szerves trágyák

A mikroelemeket és hasznos baktériumokat is tartalmazó, hőkezelt szerves trágya nagy szerepet játszik a kimerült talajok újraélesztésében, a talajszerkezet feljavításában, sőt a műtrágyák hasznosítását is képes segíteni. A pellet alacsony nedvességtartalmú, gyorsan bomló granulátumformula, amely nedvesedés hatására gyorsan felszívódik, így a növény gyökerei számára azonnal elérhető. A pelletált szervestrágyát sokkal egyszerűbb szállítani, tárolni és kihelyezni is és kevesebb is kell belőle hektáronként.

Hogyan készül? A trágya alapanyagát begyűjtik, keverik, majd komposztálják. Ezután következik a hőkezelés és a fertőtlenítés, amely eltávolítja az összes szennyeződést, életképes gyommagot a trágyából. Ezt az anyagot nagy nyomáson préselik, és szárítás után granulálják. A folyamat révén szagtalan, kórokozóktól mentes és fenntartható módon előállított trágyapellet képződik, amelynek fajlagosan hétszer nagyobb a hatóanyagtartalma, mint a műtrágyának. A jó vízfelvevő képességű, szálas, rostos pellethez sokszor további ásványi anyagokat is hozzáadnak, eleget téve ezzel a növény, a talaj és a jó gazda egyedi igényeinek. 

Szenvedélyünk a kiváló termőföld

30 éve kísérjük figyelemmel a növénytermesztés innovációit, és arra törekszünk, hogy ezek mind elérhetőek legyenek a webáruházunkban. Böngéssz minősített, pelletált szarvasmarha- és baromfitrágya-kínálatunkban, és válaszd azt, ami leginkább megfelel az elképzeléseidnek. A szerves trágyák kategóriában 25 kg-tól 1000 kg-ig találsz megfelelő kiszerelést, és sok termékünk ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett, sőt kifejezetten javasolt.

Kérdezz minket, és legyen szó akár zöldséges vagy dísznövénykertről, gyümölcsösről, szántóföldi vagy ökogazdálkodásról, segítünk neked megkeresni a legjobb megoldást, kidolgozzuk és ütemezzük a szervestrágyázás neked legmegfelelőbb receptjét.Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027