Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Vöröscsenkesz
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Vöröscsenkesz

A legelők, kaszálók, valamint a díszkertek ideális fűféléi közé tartozik a vörös csenkesz. Többféle társulásban vetve is jó választás lehet, amennyiben a választott fűfélék, illetve növényfajták tulajdonságaik révén és a termesztés céljait is figyelembe véve jól kiegészítik egymást. Nálunk a vásárolható és a legmagasabb minőséget képviselő fémzárolt vetőmagoknak köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy a megbízhatóság mellett fajtaazonos vetőmagok és kiemelkedő tulajdonságok támogatnak majd a termesztés során, kezdve rögtön az első pillanattal.

A vörös csenkesz egyik elsődleges előnye kiváló megújuló képessége.

Tovább a részletekre
Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

A vörös csenkesz előnyei

A fűfélék családjából származó vörös csenkesz egyik elsődleges előnye kiváló megújuló képessége. Ez az évelő növény alapvetően 4-6 éven keresztül tartó élettartammal rendelkezik, de abban az esetben, ha neki kedvező környezetben van, akár 10-15 évig is megmarad, köszönhetően annak, hogy tarackjai révén folyamatos megújulásra képes.

A vörös csenkesz kiváló szálastakarmány. Legeltetésre kifejezetten alkalmas, egyrészt a már említett megújuló képessége miatt, másrészt pedig azért, mert jól tűri a legeltetést, a rágást és a tiprást egyaránt, és az állatok is szívesen fogyasztják.

Érdemes a vörös csenkeszre gondolni akkor is, ha erózió elleni védekezésről van szó, ugyanis remekül ellenáll a víz káros hatásainak is.

Díszkertekbe is vethető, szép gyepet nevelő fűféle. Ebben az esetben is társulásokban érdemes gondolkodni.

A vörös csenkesz igényei

A vörös csenkesz északi tájolású domboldalakon a természetben is gyakran előfordul. Ez az ideális környezet a számára, kedveli az árnyékosabb területeket és a hűvösebb éghajlatot.

Talajra nézve válogatós, de legjobban a homokos és vályogtalajokon fejlődik. Hálás a csapadékért, öntözésért, de kifejezetten jól tűri a szárazságot is.

 AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás