Kezdőoldal > Vetőmagok > Fűfélék > Vöröscsenkesz
Kategóriák
 
Letöltés

Vöröscsenkesz

A legelők, kaszálók, valamint a díszkertek ideális fűféléi közé tartozik a vörös csenkesz. Többféle társulásban vetve is jó választás lehet, amennyiben a választott fűfélék, illetve növényfajták tulajdonságaik révén és a termesztés céljait is figyelembe véve jól kiegészítik egymást. Nálunk a vásárolható és a legmagasabb minőséget képviselő fémzárolt vetőmagoknak köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy a megbízhatóság mellett fajtaazonos vetőmagok és kiemelkedő tulajdonságok támogatnak majd a termesztés során, kezdve rögtön az első pillanattal.

Az egyik legnépszerűbb fűfélénk.

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A vörös csenkesz előnyei

A fűfélék családjából származó vörös csenkesz egyik elsődleges előnye kiváló megújuló képessége. Ez az évelő növény alapvetően 4-6 éven keresztül tartó élettartammal rendelkezik, de abban az esetben, ha neki kedvező környezetben van, akár 10-15 évig is megmarad, köszönhetően annak, hogy tarackjai révén folyamatos megújulásra képes.

A vörös csenkesz kiváló szálastakarmány. Legeltetésre kifejezetten alkalmas, egyrészt a már említett megújuló képessége miatt, másrészt pedig azért, mert jól tűri a legeltetést, a rágást és a tiprást egyaránt, és az állatok is szívesen fogyasztják.

Érdemes a vörös csenkeszre gondolni akkor is, ha erózió elleni védekezésről van szó, ugyanis remekül ellenáll a víz káros hatásainak is.

Díszkertekbe is vethető, szép gyepet nevelő fűféle. Ebben az esetben is társulásokban érdemes gondolkodni.

A vörös csenkesz igényei

A vörös csenkesz északi tájolású domboldalakon a természetben is gyakran előfordul. Ez az ideális környezet a számára, kedveli az árnyékosabb területeket és a hűvösebb éghajlatot.

Talajra nézve válogatós, de legjobban a homokos és vályogtalajokon fejlődő vetőmag. Hálás a csapadékért, öntözésért, de kifejezetten jól tűri a szárazságot is.

 

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+