Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Csicseriborsó
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Csicseriborsó

A hüvelyesek magas fehérje- és tápanyagtartalmuknak köszönhetően fontos szerepet töltenek be mind a humán, mind az állati táplálkozásban, illetve takarmányozásban. A csicseriborsó kiemelten magas szárazság- és melegtűrő növény, mely a talajra sem igényes.

Csicseriborsó vetőmagjaink, ahogy azt megszokhattátok a Primag vetőmagok esetén, a legmagasabb, fémzárolt minőséggel rendelkeznek, amely bő terméshozamot és sikeres termesztést garantál. A jó vetőmag a kiindulási alapja annak, hogy később egészséges, bőven termő növényeid legyenek, amely a sikeres gazdálkodás nélkülözhetetlen alapköve.

A csicseriborsó kiemelten magas szárazság- és melegtűrő növény, mely a talajra sem igényes.

Tovább a részletekre

Használd bátran a SZŰRŐKET, hogy könnyen megtaláld a keresett terméket!

Akár ezekkel is kombinálhatod
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Mi mindenre jó a csicseriborsó? 

A csicseriborsó, ahogy a legtöbb hüvelyes növény, jelentős szereppel bír a humán táplálkozásban. Elsősorban főzelékként, levesként, valamint köretként hasznosítjuk, de lisztként is alkalmazható. A biotermékek piacán az egyik legelfogadottabb, legnépszerűbb termék. A babnál és a lencsénél jobban emészthető és biológiai értéke is magasabb. Ásványi anyagokban gazdag, fehérjetartalma jobb, mint például a kukoricáé vagy a zabé. Számtalan pozitív egészségügyi hatása is van, csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért az érrendszer őreként is emlegetik. Fogyasztása cukorbetegek számára is ajánlott.

Az állati takarmányozásban is felhasználjuk, abraktakarmányként, elsősorban lovak, szarvasmarhák, valamint sertések táplálásában. Zöldtrágyanövényként is hasznosítható, gazdagítja a talaj nitrogéntartalmát.

A csicseriborsó igényei

A meleget és a szárazságot is jól tűri. Jó alkalmazkodóképesség és a betegségeknek való ellenállás jellemzi. Amennyiben a gyomosodást a növény fejlődésének elején megakadályozzuk, akkor később már, lombozatának kifejlődése után gyomoktól mentes marad. 
Az előveteményre nem igényes, utána pedig a vetésforgóban az őszi kalászosok követhetik. AjánlatkérésAjánlatkérés

Keresés

AjánlatkérésAjánlatkérés

Ajánlatkérés

RendelésRendelés

Rendelés

KiszállításKiszállítás

Kiszállítás