Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Csicseriborsó
Kategóriák
 
Letöltés

Csicseriborsó

A hüvelyesek magas fehérje- és tápanyagtartalmuknak köszönhetően fontos szerepet töltenek be mind a humán, mind az állati táplálkozásban, illetve takarmányozásban. A csicseriborsó kiemelten magas szárazság- és melegtűrő növény, mely a talajra sem igényes.

Csicseriborsó vetőmagjaink, ahogy azt megszokhattátok a Primag vetőmagok esetén, a legmagasabb, fémzárolt minőséggel rendelkeznek, amely bő terméshozamot és sikeres termesztést garantál. A jó vetőmag a kiindulási alapja annak, hogy később egészséges, bőven termő növényeid legyenek, amely a sikeres gazdálkodás nélkülözhetetlen alapköve.

A csicseriborsó kiemelten magas szárazság- és melegtűrő növény, mely a talajra sem igényes.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


Mi mindenre jó a csicseriborsó? 

A csicseriborsó, ahogy a legtöbb hüvelyes növény, jelentős szereppel bír a humán táplálkozásban. Elsősorban főzelékként, levesként, valamint köretként hasznosítjuk, de lisztként is alkalmazható. A biotermékek piacán az egyik legelfogadottabb, legnépszerűbb termék. A babnál és a lencsénél jobban emészthető és biológiai értéke is magasabb. Ásványi anyagokban gazdag, fehérjetartalma jobb, mint például a kukoricáé vagy a zabé. Számtalan pozitív egészségügyi hatása is van, csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért az érrendszer őreként is emlegetik. Fogyasztása cukorbetegek számára is ajánlott.

Az állati takarmányozásban is felhasználjuk, abraktakarmányként, elsősorban lovak, szarvasmarhák, valamint sertések táplálásában. Zöldtrágyanövényként is hasznosítható, gazdagítja a talaj nitrogéntartalmát.

A csicseriborsó igényei

A meleget és a szárazságot is jól tűri. Jó alkalmazkodóképesség és a betegségeknek való ellenállás jellemzi. Amennyiben a gyomosodást a növény fejlődésének elején megakadályozzuk, akkor később már, lombozatának kifejlődése után gyomoktól mentes marad. 
Az előveteményre nem igényes, utána pedig a vetésforgóban az őszi kalászosok követhetik. 

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!