Kezdőoldal > Vetőmagok > Hüvelyesek > Csicseriborsó
 

Csicseriborsó

A hüvelyesek magas fehérje- és tápanyagtartalmuknak köszönhetően fontos szerepet töltenek be mind a humán, mind az állati táplálkozásban, illetve takarmányozásban. A csicseriborsó kiemelten magas szárazság- és melegtűrő növény, mely a talajra sem igényes.

Csicseriborsó vetőmagjaink, ahogy azt megszokhattátok a Primag vetőmagok esetén, a legmagasabb, fémzárolt minőséggel rendelkeznek, amely bő terméshozamot és sikeres termesztést garantál. A jó vetőmag a kiindulási alapja annak, hogy később egészséges, bőven termő növényeid legyenek, amely a sikeres gazdálkodás nélkülözhetetlen alapköve.

A csicseriborsó kiemelten magas szárazság- és melegtűrő növény, mely a talajra sem igényes.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


Mi mindenre jó a csicseriborsó? 

A csicseriborsó, ahogy a legtöbb hüvelyes növény, jelentős szereppel bír a humán táplálkozásban. Elsősorban főzelékként, levesként, valamint köretként hasznosítjuk, de lisztként is alkalmazható. A biotermékek piacán az egyik legelfogadottabb, legnépszerűbb termék. A babnál és a lencsénél jobban emészthető és biológiai értéke is magasabb. Ásványi anyagokban gazdag, fehérjetartalma jobb, mint például a kukoricáé vagy a zabé. Számtalan pozitív egészségügyi hatása is van, csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezért az érrendszer őreként is emlegetik. Fogyasztása cukorbetegek számára is ajánlott.

Az állati takarmányozásban is felhasználjuk, abraktakarmányként, elsősorban lovak, szarvasmarhák, valamint sertések táplálásában. Zöldtrágyanövényként is hasznosítható, gazdagítja a talaj nitrogéntartalmát.

A csicseriborsó igényei

A meleget és a szárazságot is jól tűri. Jó alkalmazkodóképesség és a betegségeknek való ellenállás jellemzi. Amennyiben a gyomosodást a növény fejlődésének elején megakadályozzuk, akkor később már, lombozatának kifejlődése után gyomoktól mentes marad. 
Az előveteményre nem igényes, utána pedig a vetésforgóban az őszi kalászosok követhetik. 

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!