Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Perzsahere
Kategóriák
 
Letöltés

Perzsahere

A pillangósok hatalmas családjának tagja a perzsahere is, így jellemzőek rá a pillangósvirágúak általános tulajdonságai. A perzsahere, mint a többi pillangós növény is, kiváló zöldtrágya és takarmánynövény is egyben, amely jó alkalmazkodóképességgel rendelkezik, és a talajra is rendkívül kedvező hatást gyakorol. Webáruházunk kínálatában a legmagasabb, fémzárolt minőségű perzsahere vetőmagok várnak, amelyek a lehető legjobb feltételeket teremtik meg a növénytermesztéshez. A perzsahere betegségekre nem érzékeny, a talajra, termőhelyre nézve pedig nem igényes növény.

A perzsahere könnyen termeszthető növényünk.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A perzsahere jelentősége

A perzsahere a pillangósvirágúak családjába tartozó, könnyen termeszthető növény. KIfejezetten gyenge termőhelyű adottságok mellett, szélsőséges talajjellemzők ellenére is megél, ezért ilyen területeken is kiválóan alkalmas a takarmány előállítására. Szikes talaj, iszapos terület vagy kötött, agyagos talaj, sekély termőréteg, esetleg humuszos homoktalaj - a perzsahere minden körülmények között remekül elboldogul. 

A többi pillangósvirágúhoz hasonlóan a perzsahere is talajjavító hatással rendelkezik. 

Mivel magjait elszórja, ezért önfelújító képessége is van, ami hasznos lehet, ha legelőnek alkalmazod. Tökéletesen megfelel legelőnek, gyors sarjadzás és a tiprásnak való ellenálló képesség jellemzi. Takarmányozási célokra szénának is remek, de zöldtrágya növényként, valamint méhlegelőként is hasznosíthatod.

A perzsahere igényei

Tavaszi és másodvetésben is vethető. Előbbiben szinte bármely növény lehet előveteménye, másodvetésben a kalászosok után következhet. Tavaszi vetés esetén akár három alkalommal is kaszálhatod.

Vízigényére gondolni kell, kelesztő öntözése javasolt, de a vegetatív tömegét jelentős mértékben növeli, ha csapadékos körülményeket biztosítasz számára. 

Betegségekre nem érzékeny, kivéve a lisztharmatot, amely ellen permetezni javasolt. 

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!