We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Perzsahere

A pillangósok hatalmas családjának tagja a perzsahere is, így jellemzőek rá a pillangósvirágúak általános tulajdonságai. A perzsahere, mint a többi pillangós növény is, kiváló zöldtrágya és takarmánynövény is egyben, amely jó alkalmazkodóképességgel rendelkezik, és a talajra is rendkívül kedvező hatást gyakorol. Webáruházunk kínálatában a legmagasabb, fémzárolt minőségű perzsahere vetőmagok várnak, amelyek a lehető legjobb feltételeket teremtik meg a növénytermesztéshez. A perzsahere betegségekre nem érzékeny, a talajra, termőhelyre nézve pedig nem igényes növény.

A perzsahere a pillangósvirágúak családjába tartozó, könnyen termeszthető növény

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!

A perzsahere jelentősége

A perzsahere a pillangósvirágúak családjába tartozó, könnyen termeszthető növény. KIfejezetten gyenge termőhelyű adottságok mellett, szélsőséges talajjellemzők ellenére is megél, ezért ilyen területeken is kiválóan alkalmas a takarmány előállítására. Szikes talaj, iszapos terület vagy kötött, agyagos talaj, sekély termőréteg, esetleg humuszos homoktalaj - a perzsahere minden körülmények között remekül elboldogul. 

A többi pillangósvirágúhoz hasonlóan a perzsahere is talajjavító hatással rendelkezik. 

Mivel magjait elszórja, ezért önfelújító képessége is van, ami hasznos lehet, ha legelőnek alkalmazod. Tökéletesen megfelel legelőnek, gyors sarjadzás és a tiprásnak való ellenálló képesség jellemzi. Takarmányozási célokra szénának is remek, de zöldtrágya növényként, valamint méhlegelőként is hasznosíthatod.

A perzsahere igényei

Tavaszi és másodvetésben is vethető. Előbbiben szinte bármely növény lehet előveteménye, másodvetésben a kalászosok után következhet. Tavaszi vetés esetén akár három alkalommal is kaszálhatod.

Vízigényére gondolni kell, kelesztő öntözése javasolt, de a vegetatív tömegét jelentős mértékben növeli, ha csapadékos körülményeket biztosítasz számára. 

Betegségekre nem érzékeny, kivéve a lisztharmatot, amely ellen permetezni javasolt. Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery