We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes > Persian clover
Request for quotationDeliveryDelivery
Persian clover

A pillangósok hatalmas családjának tagja a perzsahere is, így jellemzőek rá a pillangósvirágúak általános tulajdonságai. A perzsahere, mint a többi pillangós növény is, kiváló zöldtrágya és takarmánynövény is egyben, amely jó alkalmazkodóképességgel rendelkezik, és a talajra is rendkívül kedvező hatást gyakorol. Webáruházunk kínálatában a legmagasabb, fémzárolt minőségű perzsahere vetőmagok várnak, amelyek a lehető legjobb feltételeket teremtik meg a növénytermesztéshez. A perzsahere betegségekre nem érzékeny, a talajra, termőhelyre nézve pedig nem igényes növény.

A perzsahere könnyen termeszthető növényünk.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A perzsahere jelentősége

A perzsahere a pillangósvirágúak családjába tartozó, könnyen termeszthető növény. KIfejezetten gyenge termőhelyű adottságok mellett, szélsőséges talajjellemzők ellenére is megél, ezért ilyen területeken is kiválóan alkalmas a takarmány előállítására. Szikes talaj, iszapos terület vagy kötött, agyagos talaj, sekély termőréteg, esetleg humuszos homoktalaj - a perzsahere minden körülmények között remekül elboldogul. 

A többi pillangósvirágúhoz hasonlóan a perzsahere is talajjavító hatással rendelkezik. 

Mivel magjait elszórja, ezért önfelújító képessége is van, ami hasznos lehet, ha legelőnek alkalmazod. Tökéletesen megfelel legelőnek, gyors sarjadzás és a tiprásnak való ellenálló képesség jellemzi. Takarmányozási célokra szénának is remek, de zöldtrágya növényként, valamint méhlegelőként is hasznosíthatod.

A perzsahere igényei

Tavaszi és másodvetésben is vethető. Előbbiben szinte bármely növény lehet előveteménye, másodvetésben a kalászosok után következhet. Tavaszi vetés esetén akár három alkalommal is kaszálhatod.

Vízigényére gondolni kell, kelesztő öntözése javasolt, de a vegetatív tömegét jelentős mértékben növeli, ha csapadékos körülményeket biztosítasz számára. 

Betegségekre nem érzékeny, kivéve a lisztharmatot, amely ellen permetezni javasolt. Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!