Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Perzsahere
 

Perzsahere

A pillangósok hatalmas családjának tagja a perzsahere is, így jellemzőek rá a pillangósvirágúak általános tulajdonságai. A perzsahere, mint a többi pillangós növény is, kiváló zöldtrágya és takarmánynövény is egyben, amely jó alkalmazkodóképességgel rendelkezik, és a talajra is rendkívül kedvező hatást gyakorol. Webáruházunk kínálatában a legmagasabb, fémzárolt minőségű perzsahere vetőmagok várnak, amelyek a lehető legjobb feltételeket teremtik meg a növénytermesztéshez. A perzsahere betegségekre nem érzékeny, a talajra, termőhelyre nézve pedig nem igényes növény.

A perzsahere könnyen termeszthető növényünk.

Tovább a részletekre
1 termék  a 1 termékből
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A perzsahere jelentősége

A perzsahere a pillangósvirágúak családjába tartozó, könnyen termeszthető növény. KIfejezetten gyenge termőhelyű adottságok mellett, szélsőséges talajjellemzők ellenére is megél, ezért ilyen területeken is kiválóan alkalmas a takarmány előállítására. Szikes talaj, iszapos terület vagy kötött, agyagos talaj, sekély termőréteg, esetleg humuszos homoktalaj - a perzsahere minden körülmények között remekül elboldogul. 

A többi pillangósvirágúhoz hasonlóan a perzsahere is talajjavító hatással rendelkezik. 

Mivel magjait elszórja, ezért önfelújító képessége is van, ami hasznos lehet, ha legelőnek alkalmazod. Tökéletesen megfelel legelőnek, gyors sarjadzás és a tiprásnak való ellenálló képesség jellemzi. Takarmányozási célokra szénának is remek, de zöldtrágya növényként, valamint méhlegelőként is hasznosíthatod.

A perzsahere igényei

Tavaszi és másodvetésben is vethető. Előbbiben szinte bármely növény lehet előveteménye, másodvetésben a kalászosok után következhet. Tavaszi vetés esetén akár három alkalommal is kaszálhatod.

Vízigényére gondolni kell, kelesztő öntözése javasolt, de a vegetatív tömegét jelentős mértékben növeli, ha csapadékos körülményeket biztosítasz számára. 

Betegségekre nem érzékeny, kivéve a lisztharmatot, amely ellen permetezni javasolt. 

 | Cikkajánló
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
A tritikálé jelentősége és előnyei a modern mezőgazdaságban
2023.09.12. | Szakmai cikkek
Tritikálé: a modern mezőgazdaság innovatív gabonája. A ciikkünkből kiderül, hogy miért növekszik a népszerűsége a termesztésben és feldolgozásban.
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Repce Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi repce Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
GOSZ-VSZT-NAK Őszi búza Posztregisztrációs kísérlet 2023
2023.09.11. | Szakmai cikkek
Kiadvány a 2023 évi búza Posztregisztrációs Fajtakísérletek eredményeiből
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!