Kezdőoldal > Vetőmagok > Takarmány keverékek > Méhlegelő keverék
Kategóriák
 

Méhlegelő keverék

A méhlegelő keverék olyan válogatott növényekből áll, amelyeket a méhek előszeretettel látogatnak. Ezek a növények táplálékként, nektárként, virágporként is hasznosulnak a méhek számára. A méhlegelő keverékek, összetételüknek köszönhetően bármely talajon sikerrel vethetőek, ezért garantált, hogy betöltik funkciójukat. A Primag kiváló minőségű takarmány keverékekekt kínál, amelyekkel biztosíthatod a későbbi sikereidhez a szükséges megfelelő alapot. Válaszd az igényeidet legjobban szolgáló méhlegelő keveréket, és alapozd meg a sikert!

Évelő és egyéves méhlegelő keverékek 1 helyen!

Tovább a részletekre
10 termék  a 10 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A méhlegelő keverék igényei

Méhlegelő keverékeink változatos összetétellel rendelkeznek, ezért a talajjal szemben nem igényesek. Minden talajtípushoz található ideális növényfaj a vetőmagkeverékben, amivel biztosítottá válik a megfelelő fejlődés és virágzás.

Nem csak a talajjal szemben nem kényes, hanem az előveteményekre sem kifejezetten érzékeny. Az egyedüli javaslat, hogy pillangósok után ne vessük. Különösebb tápanyagigény kielégítése sem szükséges, sőt, mivel nagyon jól köti meg a levegőből a nitrogént, még javítja is a talajt.

Mikor telepítsük?

A javasolt vetési időszak a kora tavasz, illetve a nyár vége. Különböző szempontok megfontolásával érdemes választanod. Például a tavaszi vetés mellett szól, hogy az akácvirágzás után következik a facéliáé, ami kitart egészen a napraforgóig. Tavaszi vetés esetén a tavaszi árpa termesztési rendszerébe illeszkedik jól, nyár végi vetés esetén pedig a repcéébe. A nyári telepítés a beteleltetést támogatja.

Évelő és egyéves keverékeink között biztosan megtalálod a számodra ideális opciót! A több évre szóló keverékek többfunkciósak. Egyrészt már az első évben is sok virágot adnak, másrészt pedig vadföld, talajerózió elleni védekezés és takarmány funkciójuk is figyelemre méltó.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!