Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Svédhere
Kategóriák
 

Svédhere

A pillangósvirágúak családjába tartozó svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. Javítja a legelő minőségét és a többi pillangós növényhez hasonlóan kiváló hatással van a talajra nézve is. Méhlegelőnek is kifejezetten hasznos, nemcsak nektárt, hanem virágport is nyernek belőle a méhek. A svédhere alkalmas mélyfekvésű, nedves talajokon történő termesztésre. Vízborítás toleranciája akár a 14 napot is elérheti. Télálló és szárazságtűrő növény. Kínálatunkban az elérhető legmagasabb minőséggel rendelkező, fémzárolt vetőmagok közül válogathatsz.

A svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. 

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

 | Kisokos/Hasznos ...


A svédhere jelentősége

Ahogy a legtöbb pillangósvirágú növénynek, úgy a svédherének is jelentős szerepe van az ökológiai gazdálkodásban, a zöldítésben és a zöldtrágyázásban. A pillangósvirágúak termesztésével javul a talaj termékenysége, nő a takarmány fehérjetartalma és növekszik a gyep termésmennyisége is. Nitrogénmegkötő képességük jelentős.

A svédhere kiválóan alkalmas kaszálásra, valamint legeltetés céljából is vethető. Utóbbi esetben nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tulajdonságát, hogy bizonyos mennyiség után felfúvódást okozhat. Ennek a tulajdonságának következménye, hogy lovakkal történő legeltetésében mértéktartás szükséges.

A svédhere fontos szereplője a méhlegelőknek is, a méhek nemcsak nektárt, hanem virágport is gyűjteni tudnak belőle. Virágzatának köszönhetően a nektár elérhetőbb a méhek számára, mint a fehér here esetében.

A svédhere igényei

A svédhere a természetben is előfordul, elsősorban a mocsaras, nedves réteket kedveli, ezért termesztése elsősorban mélyfekvésű és nedves talajokon javasolt. Jó toleranciával rendelkezik a vízzel való borítottsággal szemben. 7-14 napig is képes megmaradni ilyen körülmények között is. Télállósága és szárazságtűrése is jó.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!