Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Svédhere
Kategóriák
 
Letöltés

Svédhere

A pillangósvirágúak családjába tartozó svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. Javítja a legelő minőségét és a többi pillangós növényhez hasonlóan kiváló hatással van a talajra nézve is. Méhlegelőnek is kifejezetten hasznos, nemcsak nektárt, hanem virágport is nyernek belőle a méhek. A svédhere alkalmas mélyfekvésű, nedves talajokon történő termesztésre. Vízborítás toleranciája akár a 14 napot is elérheti. Télálló és szárazságtűrő növény. Kínálatunkban az elérhető legmagasabb minőséggel rendelkező, fémzárolt vetőmagok közül válogathatsz.

A svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. 

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Csak küld el üzenetben, hogy milyen fajokból és milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A svédhere jelentősége

Ahogy a legtöbb pillangósvirágú növénynek, úgy a svédherének is jelentős szerepe van az ökológiai gazdálkodásban, a zöldítésben és a zöldtrágyázásban. A pillangósvirágúak termesztésével javul a talaj termékenysége, nő a takarmány fehérjetartalma és növekszik a gyep termésmennyisége is. Nitrogénmegkötő képességük jelentős.

A svédhere kiválóan alkalmas kaszálásra, valamint legeltetés céljából is vethető. Utóbbi esetben nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tulajdonságát, hogy bizonyos mennyiség után felfúvódást okozhat. Ennek a tulajdonságának következménye, hogy lovakkal történő legeltetésében mértéktartás szükséges.

A svédhere fontos szereplője a méhlegelőknek is, a méhek nemcsak nektárt, hanem virágport is gyűjteni tudnak belőle. Virágzatának köszönhetően a nektár elérhetőbb a méhek számára, mint a fehér here esetében.

A svédhere igényei

A svédhere a természetben is előfordul, elsősorban a mocsaras, nedves réteket kedveli, ezért termesztése elsősorban mélyfekvésű és nedves talajokon javasolt. Jó toleranciával rendelkezik a vízzel való borítottsággal szemben. 7-14 napig is képes megmaradni ilyen körülmények között is. Télállósága és szárazságtűrése is jó.

Cikkajánló | Cikkajánló
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
A csávázott vetőmag: a mezőgazdaság zöld megoldása
2024.03.26. | Szakmai cikkek
Hogyan segíthet a csávázott vetőmag a mezőgazdaságban a környezetvédelem és a hatékonyság növelésében?
Tovább olvasok
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
Starter műtrágya: a bőséges termés titka
2024.03.26. | Szakmai cikkek
A starter műtrágyázás jelentősége a növények korai fejlődésében és hatása a terméshozamra.
Tovább olvasok
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
A lóbab a mezőgazdaságban: természetes nitrogénforrás
2024.02.14. | Szakmai cikkek
A lóbab az egyik legrégebbi kultúrnövény, népszerűsége hazánkban is növekszik.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!