Kezdőoldal > Vetőmagok > Pillangósok > Svédhere
Kategóriák
 
Letöltés

Svédhere

A pillangósvirágúak családjába tartozó svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. Javítja a legelő minőségét és a többi pillangós növényhez hasonlóan kiváló hatással van a talajra nézve is. Méhlegelőnek is kifejezetten hasznos, nemcsak nektárt, hanem virágport is nyernek belőle a méhek. A svédhere alkalmas mélyfekvésű, nedves talajokon történő termesztésre. Vízborítás toleranciája akár a 14 napot is elérheti. Télálló és szárazságtűrő növény. Kínálatunkban az elérhető legmagasabb minőséggel rendelkező, fémzárolt vetőmagok közül válogathatsz.

A svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. 

Tovább a részletekre
2 termék  a 2 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag

Legyen saját keveréked! Állitsd össze a saját keverékedet, akár már 300 kg-tól. Küld el üzenetben, hogy milyen fajokból, milyen %-ban szeretnéd és mi megoldjuk, ezt is :)!

Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A svédhere jelentősége

Ahogy a legtöbb pillangósvirágú növénynek, úgy a svédherének is jelentős szerepe van az ökológiai gazdálkodásban, a zöldítésben és a zöldtrágyázásban. A pillangósvirágúak termesztésével javul a talaj termékenysége, nő a takarmány fehérjetartalma és növekszik a gyep termésmennyisége is. Nitrogénmegkötő képességük jelentős.

A svédhere kiválóan alkalmas kaszálásra, valamint legeltetés céljából is vethető. Utóbbi esetben nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tulajdonságát, hogy bizonyos mennyiség után felfúvódást okozhat. Ennek a tulajdonságának következménye, hogy lovakkal történő legeltetésében mértéktartás szükséges.

A svédhere fontos szereplője a méhlegelőknek is, a méhek nemcsak nektárt, hanem virágport is gyűjteni tudnak belőle. Virágzatának köszönhetően a nektár elérhetőbb a méhek számára, mint a fehér here esetében.

A svédhere igényei

A svédhere a természetben is előfordul, elsősorban a mocsaras, nedves réteket kedveli, ezért termesztése elsősorban mélyfekvésű és nedves talajokon javasolt. Jó toleranciával rendelkezik a vízzel való borítottsággal szemben. 7-14 napig is képes megmaradni ilyen körülmények között is. Télállósága és szárazságtűrése is jó.

Cikkajánló | Cikkajánló
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
Egyedi zsákot - a Te igényeidhez ... csak Neked
2024.07.12. | Primag info
Az egyedi megoldások lehetővé teszik számodra, hogy az igényeidnek leginkább megfelelő zsákokat rendeld meg, amelyek a specifikus gyártási technológiákhoz is alkalmazkodnak.
Tovább olvasok
Természetes kálium pótlás a növényeknél
Természetes kálium pótlás a növényeknél
2024.06.26. | Szakmai cikkek
Hatékony és fenntartható természetes kálium pótlás a növényeknél: komposzt, trágya és zöldtrágyázás alkalmazása a jobb terméshozamért.
Tovább olvasok
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
Keserűsó lombtrágya: hatékony tápanyagellátás
2024.06.24. | Szakmai cikkek
A keserűsó lombtrágya, mint megoldás a növények tápanyagellátására és aszálytűrésének fokozására
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag aktív

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!

+