We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Fabaceaes > Alsike clover
Request for quotationDeliveryDelivery
Alsike clover

A pillangósvirágúak családjába tartozó svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. Javítja a legelő minőségét és a többi pillangós növényhez hasonlóan kiváló hatással van a talajra nézve is. Méhlegelőnek is kifejezetten hasznos, nemcsak nektárt, hanem virágport is nyernek belőle a méhek. A svédhere alkalmas mélyfekvésű, nedves talajokon történő termesztésre. Vízborítás toleranciája akár a 14 napot is elérheti. Télálló és szárazságtűrő növény. Kínálatunkban az elérhető legmagasabb minőséggel rendelkező, fémzárolt vetőmagok közül válogathatsz.

A svédhere kaszálásra és legeltetésre egyaránt alkalmas növény. 

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A svédhere jelentősége

Ahogy a legtöbb pillangósvirágú növénynek, úgy a svédherének is jelentős szerepe van az ökológiai gazdálkodásban, a zöldítésben és a zöldtrágyázásban. A pillangósvirágúak termesztésével javul a talaj termékenysége, nő a takarmány fehérjetartalma és növekszik a gyep termésmennyisége is. Nitrogénmegkötő képességük jelentős.

A svédhere kiválóan alkalmas kaszálásra, valamint legeltetés céljából is vethető. Utóbbi esetben nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tulajdonságát, hogy bizonyos mennyiség után felfúvódást okozhat. Ennek a tulajdonságának következménye, hogy lovakkal történő legeltetésében mértéktartás szükséges.

A svédhere fontos szereplője a méhlegelőknek is, a méhek nemcsak nektárt, hanem virágport is gyűjteni tudnak belőle. Virágzatának köszönhetően a nektár elérhetőbb a méhek számára, mint a fehér here esetében.

A svédhere igényei

A svédhere a természetben is előfordul, elsősorban a mocsaras, nedves réteket kedveli, ezért termesztése elsősorban mélyfekvésű és nedves talajokon javasolt. Jó toleranciával rendelkezik a vízzel való borítottsággal szemben. 7-14 napig is képes megmaradni ilyen körülmények között is. Télállósága és szárazságtűrése is jó.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!