We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Feed mixtures
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery Ez csak van

Feed mixtures

A takarmánykeverékek az állatok takarmányozására szolgáló növények vetőmagjaiból állnak, legyen szó akár egyéves, akár évelő vagy hosszan évelő növényekről. Webáruházunkban széles kínálatból és mindig magas minőségű, valamint ellenőrzött forrásból származó, garantált vetéshozamot produkáló vetőmagokat találsz.

Válassz céljaidnak megfelelően takarmánykeverékeink közül: a méhlegelő keverékekből, a pillangós keverékekből, a takarmányfű-keverékekből, a vadkeverékekből, apróvadas keverékekből vagy a zöldugarkeverékekből. Legyen szó akár kaszálóról, legelőről, akár vadcsalogatóról vagy vadlegelőről, itt biztosan megtalálod, amit keresel.

Takarmánykeverékek minden termőhelyre!

Go to details ...

Méhlegelő keverékek

Jellemző, hogy a keveréket alkotó növényfajok eltérő igényekkel rendelkeznek, de általánosságban igaz, hogy bármely mezőgazdasági műveléshez megfelelő talajba vethetőek, hisz a keverékben mindig találsz olyan fajt, ami az adott talajtípuson szépen fejlődik, s ezért az elvárt méhlegelő funkciót mindenképp betölti. Egyéves és évelő keverékek közül választhatsz. A keverékek nem igényesek az előveteményre, egyedül pillangósok után nem javasoltak. Tavaszi telepítésük a tavaszi árpával, a nyár végi pedig a repce termesztésével jól összeilleszthető.

Pillangós keverékek

Az évelő pillangós keverékekről is elmondható, hogy különféle termőhelyi igényekre egyaránt megfelelőek. A füves keverékek mellé vetve a takarmány értékét jelentősen növelik. A szálastakarmányként hasznosuló keverékek fehérjében gazdag takarmányt adnak. Javítják a talaj nitrogénellátottságát.

Takarmányfű-keverékek

Javasoljuk, hogy takarmányfű-keverékeinkből a termőhely jellege szerint válassz, egyes keverékek kifejezetten száraz, míg mások vizes vagy általános ellátottságú területre illenek. Szálastakarmányként hasznosítható, illetve silózásra is alkalmas keverékek közül válogathatsz. Magas terméshozam biztosítására képesek, és kínálatunkban hosszan évelő keverékeket is találsz. A legelő kialakítására alkalmas keverékek hosszú élettartamú, tartós legelőnek alkalmasak, az igénybevételt is jól tűrik. Gyomelnyomó képességük kiváló. A pillangósokat is tartalmazó keverékek akár műtrágyázás nélkül is emelik a takarmány fehérjetartalmát, és nitrogén-utánpótlásról is gondoskodnak. KIfejezetten tejelő állatállomány számára, szarvasmarhának, valamint juhoknak, illetve lovaknak fejlesztett keverékeket is megtalálsz nálunk.

Vadkeverékek

Vadlegelő keverékek és vadcsalogató egynyári és évelő fajokból álló keverékeink tavasztól késő őszig kiváló takarmányt nyújtanak, élőhelyként és búvóhelyként is megállják helyüket. Legelőként és kaszálva is hasznosíthatóak. Kiemelten segítik a biodiverzitás fenntartását, és folyamatos táplálékot adnak az apróvadak és a nagyvadak számára egyaránt.

Zöldugarkeverék

Az AKG zöldugar előírásának megfelelő zöldugarkeverékek hosszú élettartamúak, és nagy hozamú, kiemelkedő tápanyagtartalmú takarmányt adnak. A keverékeket a terület adottságai alapján, valamint a vetésszerkezet és az elérendő hatások szerint javasoljuk kiválasztani. A zöldugar vetése elősegíti a talaj regenerálódását, javítja a talaj termékenységét és szerkezetét, védi a talajt a szél és víz okozta talajerózióval szemben, valamint csökkenti a gyomnövények jelenlétét.

Takarmánykeverékek a Primagtól

Büszkék vagyunk arra, hogy tapasztalatunkkal, elkötelezettségünkkel már közel 30 éve a legmagasabb minőségű fémzárolt vetőmagokkal, megbízható forrásokból, magas hozamot nyújtó vetőmaggal támogatjuk a gazdákat abban, hogy sikerük garantált legyen.

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

Blog
Az őszi árpa termesztése, igényei és felhasználása
A csaknem feledésbe merült köles termesztése egyszerűen
AÖP - Letölthetőek az előzetes szerlisták
A Feltételesség szabályrendszere a 2023-2027