Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Mohar
Kategóriák
 

Mohar

A többi haszonnövényhez képest a gabonafélék messze a legelterjedtebbek. Nem csupán termesztésükre, hanem felhasználásukra is ugyanez igaz, Európa-szerte. Széleskörűen felhasználható növény a mohar. Egyedülálló gabonavetőmag-kínálat és kimagasló, fémzárolt vetőmag minőség vár a Primag webáruházban, ahol a Vetőmag Minőségét tanúsító Bizonyítvány nem különleges vagy extra lehetőség, hanem alapfeltétel. Elkötelezettek vagyunk a gazdák sikere iránt. Úgy véljük, az ő sikereikben ölt testet a mi munkánk is. Éppen ezért részünkről minden gazda a maximális támogatásunkat élvezheti. 

A mohar zöld- és szemestakarmányként is felhasználható.

Tovább a részletekre
3 termék  a 3 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
 | Kisokos/Hasznos ...


A mohar jelentősége a gabonafélék között

A bőtermő gabonanövények között ma kevésbé népszerű helyet tölt be, noha ízletes és tápláló magja van. Gyakorlatilag már itthon is az ősidők óta termesztett növény a mohar. Kiváló alkalmazkodóképesség és formagazdagság jellemzi ezt a növényt, akár kifejezetten kedvezőtlen körülmények között is termeszthető, amely egyáltalán nem jellemző tulajdonsága a gabonaféléknek. Az ázsiai országokban emberi élelmezés céljából termesztik. 

A mohar felhasználhatósága

A mohar az emberi étkeztetésen túl, amely itthon nem elterjedt, zöldtakarmányként, szénaként és szemesterményként is felhasználható. Gyakran hasznosítják madáreleségként is. A lovakat, szarvasmarhákat és juhokat is táplálhatjuk vele.

A mohar igényei

A kedvező vízgazdálkodású, valamint jó tápanyagtartalmú, meszes talajokon jól termő gabonaféle a mohar, de más talajokon is vethetőek a magjai. 
Legjobb előveteményei a pillangósvirágú növények, de kapásnövények és kalászosok után is következhet. Tápanyagigénye a gabonafélékével egyforma. 
Előnye, hogy kipusztult főnövény után is sikerrel vethető, így hatékony társunk lehet olyan kilátástalannak tűnő helyzetekben is, amelyeket sajnos nem mindig tudunk elkerülni, mégis lesújtanak ránk.

 | Cikkajánló
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
Készülhetnek a gazdák: tovább nő 2024-től az ökológiai gazdálkodás támogatása
2023.12.02. | Szakmai cikkek
2024-től bővül a biogazdaságok támogatása.
Tovább olvasok
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
Az ökológiai gazdálkodás új dimenziói
2023.11.30. | Szakmai cikkek
A biogazdálkodás a jövő útja: környezetbarát gazdálkodási technikák és az egészséges élelmiszertermelés ötvözete.
Tovább olvasok
Gazdálkodási Napló - Friss infók
Gazdálkodási Napló - Friss infók
2023.11.22. | Agrártámogatások
2024-ben is lesz lehetőség a Gazdálkodási Napló egyszeri elektronikus feltöltésére!
Tovább olvasok
 | Ügyfeleink mondták

A munkacsúcsok idején minden megspórolt perc kincset ér, hiszen szinte folyamatosan a területen dolgozunk, és az élet gyakran olyan helyzeteket produkál, amikor nyitvatartás után szükséges a beszerzéseket bonyolítani. Ekkor nagyon jól jön, hogy a Primag webshopból a legtöbb input anyagot, sőt még ritkábban használt eszközöket, pl.  zsákokat, tartályt, szivattyút is megrendelhetek. Nem egyszer előfordult, hogy csak itt találtam a konkrét igényünkre költséghatékony megoldást. Ha a rendelés pontosítására van szükség, gyakorlatilag azonnali telefonos segítséget kapok, majd a szállítást is hihetetlenül gyorsan megszervezik. Ilyen gördülékeny beszerzési lehetőséggel máshol nem találkoztam még.

Szántosi Attila Biohungaricum Kft.
Szarvas

Mivel 2015-től bio művelésben művelem a szőlőket, így nagyon fontos számomra egy olyan innovatív partner, aki mindig tud segíteni a megfelelő anyagok beszerzésében, hiszen organikus gazdálkodásban nem használhatok bármilyen szert. Mindig pontos információkkal szolgálnak az általuk forgalmazott anyagokról. A kiszolgálás és a szállítás mindig gyors és megbízható, a határidőkben soha nem volt még csúszás. Minden kollégájuk segítőkész és motivált. Nagyon megbízható partnerre találtam a Primagban!

 

Bárdos Sarolta Tokaj Nobilis Kft.
Bodrogkeresztúr

Már régóta vásárolunk a Primag-tól, mert számunkra nagyon fontos, hogy közvetlen kapcsolatot tudjunk fenntartani a beszerzés folyamán. Minden felmerülő problémánkat, kérésünket rugalmasan kezelik és szakmailag kiemelkedőek, így mindig nyugodtak lehetünk.  A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan, időben ki is szállítják. A gazdálkodáshoz szükséges plusz információkat is megtalálom a honlapon.

Pintér Lajos Bácsai Agrár Zrt.
Győr
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!