Kezdőoldal > Vetőmagok > Gabonafélék > Mohar
Kategóriák
 
Letöltés

Mohar

A többi haszonnövényhez képest a gabonafélék messze a legelterjedtebbek. Nem csupán termesztésükre, hanem felhasználásukra is ugyanez igaz, Európa-szerte. Széleskörűen felhasználható növény a mohar. Egyedülálló gabonavetőmag-kínálat és kimagasló, fémzárolt vetőmag minőség vár a Primag webáruházban, ahol a Vetőmag Minőségét tanúsító Bizonyítvány nem különleges vagy extra lehetőség, hanem alapfeltétel. Elkötelezettek vagyunk a gazdák sikere iránt. Úgy véljük, az ő sikereikben ölt testet a mi munkánk is. Éppen ezért részünkről minden gazda a maximális támogatásunkat élvezheti. 

A mohar zöld- és szemestakarmányként is felhasználható.

Tovább a részletekre
5 termék  a 5 termékből
Rendezés:
Nézet: Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag Primaq - Prima Mag
Kisokos/Hasznos | Kisokos/Hasznos ...


A mohar jelentősége a gabonafélék között

A bőtermő gabonanövények között ma kevésbé népszerű helyet tölt be, noha ízletes és tápláló magja van. Gyakorlatilag már itthon is az ősidők óta termesztett növény a mohar. Kiváló alkalmazkodóképesség és formagazdagság jellemzi ezt a növényt, akár kifejezetten kedvezőtlen körülmények között is termeszthető, amely egyáltalán nem jellemző tulajdonsága a gabonaféléknek. Az ázsiai országokban emberi élelmezés céljából termesztik. 

A mohar felhasználhatósága

A mohar az emberi étkeztetésen túl, amely itthon nem elterjedt, zöldtakarmányként, szénaként és szemesterményként is felhasználható. Gyakran hasznosítják madáreleségként is. A lovakat, szarvasmarhákat és juhokat is táplálhatjuk vele.

A mohar igényei

A kedvező vízgazdálkodású, valamint jó tápanyagtartalmú, meszes talajokon jól termő gabonaféle a mohar, de más talajokon is vethetőek a magjai. 
Legjobb előveteményei a pillangósvirágú növények, de kapásnövények és kalászosok után is következhet. Tápanyagigénye a gabonafélékével egyforma. 
Előnye, hogy kipusztult főnövény után is sikerrel vethető, így hatékony társunk lehet olyan kilátástalannak tűnő helyzetekben is, amelyeket sajnos nem mindig tudunk elkerülni, mégis lesújtanak ránk.

Cikkajánló | Cikkajánló
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
Praktikus tárolás, biztoságos szállítás
2024.05.24. | Szakmai cikkek
A big-bag és q-bag zsákok rendkívül sokoldalú és praktikus tárolási megoldást biztosítanak.
Tovább olvasok
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
A vetőmag bizalmi cikk és komoly érték!
2024.05.24. | Szakmai cikkek
Válaszd a minőséget! A fémzárolt vetőmagok használata elengedhetetlen a mezőgazdasági termelők számára a minőségi termelés biztosítása érdekében
Tovább olvasok
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
Facélia: a lila virágú szántóföldi csoda
2024.05.21. | Szakmai cikkek
Egy lila virágú, talajjavító növény, amely javítja a biodiverzitást.
Tovább olvasok
Ügyfeleink mondták | Ügyfeleink mondták
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Bármilyen szakmai kérdésem merült is fel, a Primagtól mindig gyorsan megkaptam a választ. Nagyon segítőkészek! Nagy biztonságot ad, hogy tudom, hogy egyedi kéréseimmel is fordulhatok hozzájuk, beszerzik, amire szükségem van, és nem nekem kell utána járnom. Én elmondom, mire van szükségem, ők pedig felkutatják. A Primag nagy terhet levesz a vállamról azzal, hogy néhány kattintással meg tudom rendelni a szükséges vetőmagokat, és megbízhatóan ki is szállítják. 

Czeller Gábor családi gazdálkodó
Tamási
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

A Primag volt az első komoly kereskedő cég, aki az idők szavát meghallva webes felületre vitte a készletet, a vásárlást, a kiszolgálást. Ezzel nekünk, vásárlóknak rengeteg időt, telefonálgatást, utazgatást spóroltak meg. Ez azóta fejlődik, minden évben egyre jobbak és a növekvő termékszám ellenére is kezelhető, működő a webshopos felület. 

Sári Sándor László családi gazdálkodó
Mélykút
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív
Csillag inaktív

Nem találkoztam még korábban ennyire áttekinthető, szakmailag is kitűnő mezőgazdasági webshoppal. Felüdülés, hogy nem kell egy területi képviselővel személyesen leülnöm egyeztetni, hogy bármiféle információt szerezzek. Ehelyett a Primagnál az oldalon, valamint e-mailben vagy telefonon gyorsan, lendületesen minden kérdésemre választ kapok, és le is tudom adni azonnal a rendelést.

Sáriné Romfa Ibolya őstermelő
Mélykút
<b>1991 óta</b> lendületben
1991 óta lendületben
<b>Szakértő</b> ügyfélszolgálat
Szakértő ügyfélszolgálat
<b>Határon</b> innen és túl
Határon innen és túl
<b>Megoldást </b>kínálunk
Megoldást kínálunk
Üzenet
Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!

Figyelem! A Caps Lock bekapcsolva!