We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Moor

A többi haszonnövényhez képest a gabonafélék messze a legelterjedtebbek. Nem csupán termesztésükre, hanem felhasználásukra is ugyanez igaz, Európa-szerte. Széleskörűen felhasználható növény a mohar. Egyedülálló gabonavetőmag-kínálat és kimagasló, fémzárolt vetőmag minőség vár a Primag webáruházban, ahol a Vetőmag Minőségét tanúsító Bizonyítvány nem különleges vagy extra lehetőség, hanem alapfeltétel. Elkötelezettek vagyunk a gazdák sikere iránt. Úgy véljük, az ő sikereikben ölt testet a mi munkánk is. Éppen ezért részünkről minden gazda a maximális támogatásunkat élvezheti. 

A mohar zöld- és szemestakarmányként is felhasználható.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A mohar jelentősége a gabonafélék között

A bőtermő gabonanövények között ma kevésbé népszerű helyet tölt be, noha ízletes és tápláló magja van. Gyakorlatilag már itthon is az ősidők óta termesztett növény a mohar. Kiváló alkalmazkodóképesség és formagazdagság jellemzi ezt a növényt, akár kifejezetten kedvezőtlen körülmények között is termeszthető, amely egyáltalán nem jellemző tulajdonsága a gabonaféléknek. Az ázsiai országokban emberi élelmezés céljából termesztik. 

A mohar felhasználhatósága

A mohar az emberi étkeztetésen túl, amely itthon nem elterjedt, zöldtakarmányként, szénaként és szemesterményként is felhasználható. Gyakran hasznosítják madáreleségként is. A lovakat, szarvasmarhákat és juhokat is táplálhatjuk vele.

A mohar igényei

A kedvező vízgazdálkodású, valamint jó tápanyagtartalmú, meszes talajokon jól termő gabonaféle a mohar, de más talajokon is vethetőek a magjai. 
Legjobb előveteményei a pillangósvirágú növények, de kapásnövények és kalászosok után is következhet. Tápanyagigénye a gabonafélékével egyforma. 
Előnye, hogy kipusztult főnövény után is sikerrel vethető, így hatékony társunk lehet olyan kilátástalannak tűnő helyzetekben is, amelyeket sajnos nem mindig tudunk elkerülni, mégis lesújtanak ránk.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!