We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Nutrients > Soil bacteria > BactoFil B10
Request for quotationDeliveryDelivery
Product selection
Cart
My invoicing details
My delivery details
Order
I make it one of my favorite products
Product among favorites
BactoFil B10

StátuszRendelhető

Termék neveBactoFil B10

Dózis1 l/ha

Mirekétszikűek/napraforgó/repce

Ajánlásbióban is

Webshop

Kiszerelés: 10 liter/kanna

Nettó: 9 682.50 Ft/liter

Bruttó: 122 968 Ft/kanna

liter

I make it one of my favorite products

I order the product

A gazdaságos napraforgó termesztés kulcsa - BACTOFIL B10
 
Ökológia gazdálkodásban is felhasználható készítmény!   AKG-ban álloményban is használható! 

A napraforgót 1510-ben hozták Európába a spanyolok az őshazájából a mai USA délkeleti vidékéről.
Akkoriban dísznövényként termesztették, hiszen a virágzata rendkívül mutatós. A nemesítését az 1800-as évek második felében kezdték Oroszországban és hamar elérték, hogy a növény olajtartalma 28%-ról az 50% közelébe emelkedett.
Hazánk Franciaország és Spanyolország után a harmadik legnagyobb napraforgó termesztű ország Európában, viszont a termésátlag tekintetében a másodikak vagyunk a világon.
A napraforgó termesztésben alapvetően két út létezik.
Az egyik az extenzív út, amikor a viszonylag gyenge adottságú területekre vetik és minimális ráfordítással alacsony termést takarítanak be, ami szerény jövedelmezőséget biztosít.
A másik út során kiváló termőképességű, ám igényesebb hibridet vetnek műtrágyázott talajba és gondoskodnak a betegségek elleni vegyszeres védelemről.
Ez a intenzív termesztés a nagyobb ráfordítás mellett lényegesen nagyobb nyereséget hoz.
Ha a vetés előtti magágykészítéskor, vagy akár a vetéssel egy menetben hektáronként 1 liter BactoFil B 10 készítményt 200-400 liter vízzel a talajra permetezünk és a vetés mélységébe a talajba forgatunk, akkor műtrágya kijuttatása nélkül is magas terméshozamra számíthatunk.
Ráadásul az erőteljesen és egyenletesen fejlődő növények sokkal kevésbé fogékonyak a betegségekre, így nincs szükség a drágább gomba-ölőszerek használatára.
A BactoFil készítmények leggazdaságosabb kijuttatására kifejlesztett speciális eszköz a BactoFil JET, amellyel a termékek egy menetben hektáronként mindössze 20-50 liter vízzel kijuttathatók.
A BactoFil B 10 felhasználása kétszikű növényeknél ajánlott, 1%-nál magasabb humusztartalmú területeken, 1 liter/ha adagban, 200-400 liter/ha vízzel kijuttatva, amikor a talaj hőmérséklete eléri az 5 °C-ot.

  • Összetétele:
    Azospirillum lipoferum, Azotobacter vinelandii, Bacillus megaterium, Bacillus circulans, Bacillus subtilis, Pseudomonas fluorescens, Micrococcus roseus mikroorganizmus-variánsokat, továbbá makro- és mikroelemeket, a mikroorganizmusok által bioszintetizált enzimeket és más hatóanyagokat (növekedésserkentők, növényi hormonok, vitaminok) tartalmazó tenyészet.
  • Az összes csíraszám átlaga: minimum 5,2 x 109 sejt/milliliter
A BactoFil készítmények tulajdonságai:

Jellegzetes, cefrére emlékeztető szagú, tejeskávé színű vizes szuszpenzió, pH: 5 - 6,5. Közegészségügyi szempontból nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző. Nem tűzveszélyes. Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap. A baktériumellenes mellékhatású növényvédő szerekkel és a folyékony műtrágyákkal (Nitrosol, Fertisol) nem keverhető. Eltarthatóság: eredeti csomagolásban, száraz, fedett helyen, 0-5 °C hőmérsékleten 6 hónap.
 

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!