We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
I make it one of my favorite products
Product among favorites
Novosil

StátuszAjánlatkérés

Termék neveNovosil

Dózis1 l/ha

Alapanyagvizes emulzió

Ajánlásbióban is

An offer can be requested for this product!

To send us an offer, please enter the quantity and click on the next button!

Kiszerelés: 600 liter/ibc

liter

I make it one of my favorite products

Next

A NOVOSIL olyan virágzásban is használható növénykondicionáló készítmény, amely a növényi immunrendszer és a növekedés természetes stimulátora, egyben hatékony a gombás fertőzések megelőzésében is.

Ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett termék.

A készítmény a szibériai jegenyefenyő tűleveléből nyert extraktum vizes emulziója. A terméket a Novoszibirszki Akadémiai Város kutatói dolgozták ki. A szuszpenziót jelenleg is Oroszországból érkezik, a munkaoldat viszont már Magyarországon kerül előállításra.

A Haszonállat-génmegőrzési Központ Méhészeti és Méhbiológiai Intézet (Gödöllő) vizsgálata szerint a készítmény méhekre nem veszélyes, így virágzásban is alkalmazható, illetve kifejezetten ajánlott.

Hatóanyagait tekintve biológiailag aktív Triterpénsav tartalmú növekedés stimulátor, kontakt gomba ellenes és természetes immunstimuláló szer.
Az anyag immunstimuláló hatása során bekapcsolja a növények indukált rezisztenciáját, amely megnöveli a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

A 2019-es évben kukoricában és napraforgóban tesztelve, termelői visszajelzések alapján hektáronkénti 200-600 kg terméstöbbletet eredményezett egy egyszeri 1 l/ha-os dózis. Ami köszönhető a NOVOSIL hatására a szövetekben nagyobb kötött víztartalom megnövekedésének, ugyanis ez eredményezi az intenzívebb anyagcsere folyamatokat.

Az előző évről kukorica, napraforgó, repce, szója, gabona és gyümölcsösök eredményei mind azt igazolják, hogy jelentős terméstöbbletet lehet elérni az anyag használatával, amellett, hogy egészségesebb kultúránk is lesz!

Message

Questions, messages? Share it with us!