We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
I make it one of my favorite products
Product among favorites
Bioplasma

StátuszRendelhető

Termék neveBioplasma

Összetételimmunerősítő

Dózis5-10 l/ha

Alapanyagélőalga

Ajánlásbióban is

Webshop

Kiszerelés:

Nettó:

Bruttó:

liter

I make it one of my favorite products

I order the product

Bioplasma ... alga alapú tápoldat, ami 100% - ban hasznosuló környezetbarát növényi tápanyag.

A BIOPLASMA TERMÉKCSALÁD növényfejlődést serkentő növénytápláló oldat, összetett hatású bio  tápanyag, mely makro-, mikro- és mezoelemeket, élő algát és általa termelt vitaminokat és aminósavakat tartalmaz. A BIOPLASMA ennek köszönhetően valamennyi növényi kultúrában alkalmazható.

A Bioplasma összetett módon hat a talaj és a növény együttes rendszerére. Ennek egyik oka éppen összetételében rejlik. A Bioplasmában lévő oldott tápelemeket a növény gyökérzetén és levélzetén keresztül egyaránt fel tudja venni. Nagy jelentősége van a Bioplasmában lévő mezó és mikró elemeknek melyek elősegítik a fiziológiai és biokémia folyamatok lezajlását, a harmonikus növényfejlődést.

BIOPLASMA HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI:

Hatására a növények kelési, eredési és növekedési esélyei javulnak, a gyökér és a növény zöldtömege megnő, korábbi lesz a virágzás és kedvezőbb lesz a terméskötődés.
Nő a termék mennyisége. Fokozza termény íz és zamatanyagainak képződését, javítja a termék eltarthatóságát.
Növeli a növények ellenállóképességét, különösen kedvező hatása van az időjárás viszontagságaival és a kártevőkkel szemben.
A jelenleg használatos öntözőberendezésekkel kijutatható. Alkalmazásával csökken a talaj és talajvíz szennyezése.

ELEM TARTALMA:

N, P, K, Fe, Cu, Zn, Ca, Mn, Mg, B, Ti, V, W, valamint 16 féle aminósavat, vitaminokat, növény fejlődését serkentő anyagokat (auxint, citokinint) tartalmaz.

HOL HASZNÁLHATÓ:

  • Szántóföldi termesztésnél
  • Zöldség, gyümölcstermesztésnél
  • Palántanevelésnél
  • Üvegházakban, fóliasátrakban
  • Virág és dísznövénytermesztésnél
  • Bio-termesztésnél
  • Szőlő és gyümölcstermesztésnél
  • Erdőgazdaságban
  • Mindenhol, ahol öntözéses gazdálkodás folyik
  • Hobbi kertészetekben, kistermelőknél

A fentiekből jól látható a Bioplasma alkalmazásának rendkívül széles köre, mert nincs olyan kis-és nagytermelő, aki ne tudna a Bioplasma kedvező hatásaiból profitálni.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

A Bioplasma mindenféle növényi kultúrában levél és talajtrágyázásra egyaránt alkalmas. A növény fejlettségi állapotától és tápanyag szükségletétől függően vízzel hígítva kell használni. 
Általános felhasználási szabályként lehet figyelembe venni a következőket, lombtrágyaként 80-120 szoros hígításban, talajtrágyaként 40-60 szoros hígításba kell, a növény fajtájától függően alkalmazni.
A Bioplasma más anyagokkal, növényvédő szerekkel együtt is kijuttatható, oly módon, hogy először a növényvédő szert kell a megfelelő hígításban elkészíteni, és ehhez adagoljuk keverés közben a Bioplasmát, és rögtön kipermetezzük. Levéltrágyázásra a növények 3-4 leveles állapotától kezdve egy vagy két alkalommal, összesen 8-10 liter/hektár mennyiségben, legfeljebb 3 %-os töménységben.

A Bioplasma eltarthatósága: száraz-hűvös helyen 6 hónap.

A termék fotobiofermentációs eljárással készül. A Bioplasma speciális összetételű tápanyag keveréken úgynevezett fotobiofermentáció technológiával elszaporított alga. Az algák számának növekedésével egyre több és több tápanyag alakul át a növények részére kedvező kémiai szerkezetű anyaggá. Az így előállított növényi tápanyag, amely a növények számára azonnal felvehető és beépíthető formában és ugyanakkor optimális arányban tartalmaz algát, és minden olyan elemet amire a növényeknek a fejlődésük során szükségük van. A Bioplasmában lévő algasejtekben nagyon magas a tápanyag koncentráció, az alacsony tápanyagszinttel, rendelkező növénnyel érintkezve a diffúzió (koncentráció különbség) hatására a tápanyag átáramlik a növényi sejtekbe.

Tápelemekkel dúsított Bioplasma

Az egyes növényi tápelemek hiánya fejlődési rendellenességeket idézhet elő, amely hatással lehet a növények termőképességére, a termékminőségére, hiányuk csökkenti a betegségekkel szembeni ellenállóságot, a szárazság és hidegtűrő képességet, a termék eltarthatóságát. A betegségek kialakulásának kivédésére, esetenként az időszakos tápanyaghiány megszüntetésére illetve a nem ventilizálható, a növény szöveteiben fixen beépülő elemek hiányának pótlására használható a tápelemekkel dúsított Bioplasma.

Bioplasmát dúsító tápelemek: Ca, Mg, K, Fe, B, Cu, Zn, Mo és ezek variációja.

A dúsítást is Fotóbiofermentációs technológiaval végezzük.

Példa az alkalmazásukra: Ca – val dúsított Bioplasmát - paprika, paradicsom, gyümölcs termesztésnél , B – al dúsított Bioplasmát - cukorrépa termesztésnél, Zn –el dúsított Bioplasmát – kukorica, stb. termesztésnél célszerű használni. 

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!