We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Algafix

StátuszRendelhető

Termék neveAlgafix

Dózis2 l/ha

Alapanyagélőalga

Ajánlásbióban is

Kiszerelés: 10 liter/kanna

Nettó: 3 600.00 Ft/liter

Bruttó: 45 720 Ft/kanna

liter
Next

Algafix® – Scenedesmus rubescens balatoni algából készült biostimulátor

Felhasználás

Szántóföldi növények esetén 2 l/ha (osztott kezelésben 2×1 liter/ha) dózisban, akár növényvédő szeres kezeléssel együtt is egymenetben elvégezhető.

Kertészeti kultúrákban a lombfelület függvényében célszerű a dózist emelni.

Az Algafix® kijuttatását ajánlott inkább a kora reggeli vagy késő délutáni órákbanelvégezni, hogy a hűvösebb, párásabb időben lassabban száradjon a permet és több lehetőség legyen az élő algák szaporodására.

Élettani hatás

• Kizárólagos kinetin tartalma okszerű beavatkozást tesz lehetővé az élettani folyamatokban.
• S. rubescens által termelt kinetin stimulálja a növény föld feletti részeit, azok összehangoltan, harmonikusan fejlődnek.
• Javítja a tápanyaghasznosulást.

Növényegészségügyi hatás

• Segíti a stresszhatások kivédését és növeli a betegségekkel szembeni ellenállóságot, jól egészítve ki a kémiai védelmet.
• A sebek gyógyulását serkenti.

Hogyan dolgozik az Algafix®?

Az Algafix® folyamatosan (6–10 nap) termeli a kinetint (citokininek csoportja), aminosavakat és zsírsavakat, melyek a levelekbe szívódnak. Miután elpusztultak, a kultúrnövény a már elpusztult algák sejtjeiben lévő hormonokat is felveszi.

A kijuttatást követően is - megfelelő körülmények között - folyamatosan termeli a kinetint, melyeket a növény levélen keresztül vesz fel. Az algák elhalása után a sejtjeiben tárolt anyag (a hormonok) is felszívódnak, így az Algafix® esetében dupla hatással számolhatunk, ami a hozamnövelésben kiveszi részét.

Dupla hatás!

Újabb kutatások szerint az intracelluláris (sejten belüli) kinetin mennyiség mellett az extracelluláris (sejten kivüli – fermentlé) kinetin mennyisége is jelentős.

A növényi hormonok kultúrnövényeinkre gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól, melyet jól mutat a fenti ábra is.

Egyáltalán nem közömbös, hogy a növény egyes fázisaiban az auxin (IES) és a citokinin (kinetin) aránya hogyan alakul. Magas kinetin koncentráció esetén (alacsony auxin koncentráció mellett) a hajtások növekedését tudjuk indukálni, magas auxin koncentráció esetén (alacsoy citokinin koncentráció mellett) inkább a gyökerekét.

A kinetin főleg a sejtek oldalirányú (pl. gyökérnyak vastagsága,stb.), az auxin a sejtek hosszirányú megnyúlását (pl. kalászosok, repce szárbaszökkenése, stb.) indukálják.

Az Algafix® biostimulátornak éppen az a felbecsülhetetlen előnye, szemben más algakivonatos termékekkel, hogy célzottan tudunk vele beavatkozni a növény fejlődésébe.

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!