We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Blog > Módosult a VPAKG 2021 pályázati felhívás
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery

Módosult a VPAKG 2021 pályázati felhívás

Szántó tematikus előírások 

A szántó tematikus előírások esetében számos ponton pontosításra került az, hogy bizonyos anyagok talajba juttatása nem csak szántással, forgatással valósítható meg, hanem a forgatás nélküli technológiákkal is a talajba bedolgozással, mely feltétellel az Agro-ökológiai Program gyakorlata is megvalósítható.

A választható gyakorlatok tételes listáját IDE kattintva érheted el. 

Az alkalmazható szerek teljes listája összegyűjtve INNEN letölthető.

Az AÖP-ben alkalmazható termékeket ITT rendelheted meg.

A talajba forgatással, illetve talajba történő bedolgozással teljesíthető az istállótrágyázás, a területen képződő melléktermékek (különböző szalma és szármaradványok) talajba juttatása. 

Forgatás nélküli talajműveléssei is mehet

 

 • Kiegészítésre került az első kifizetési kérelem – 2022 - előtt elvégzett agrotechnikák bejelentésének szabályozása a középmély lazítással, mely szerint az első kifizetési kérelem benyújtását követő 15 napon belül ezen munkaműveletet is be lehetett jelenteni.
   
 • Módosításra került a visszavonási kérelem benyújtására nyitva álló határidő, mely szerint a kérelmeket január 15. helyett 2023-ban 2023. március 31-ig lehet benyújtani, beleértve a lejáró földhasználat miatti visszavonást is.
   
 • A módosítás által nem kerülnek kizárásra a programból azon gazdálkodók, akik az első alkalommal nem nyújtottak be kifizetési kérelmet, illetve nem kerül kizárásra egy adott tematikus előíráscsoport (TECS), ha a 2022. évben nem történt kifizetés igénylés a teljes TECS vonatkozásában.
   
 • Azonban, ha a támogatást igénylő a támogatási időszak alatt egynél több alkalommal nem nyújt be kifizetési kérelmet, úgy a támogatási időszak lejáratáig kizárásra kerül a támogatásból és a támogatási kérelemre vonatkozóan már igénybe vett teljes támogatási összeget a jogosulatlanul igénybe vett támogatásra vonatkozó szabályok szerint vissza kell fizetni.
   
 • Fentiek szerint módosult a 14. a Szankciós táblázat is.

A felhívás 14.b. számú melléklete (Szankciós táblázat) a következők szerint módosul:

 1. A vetésszerkezeti előírások ellenőrzési szintje a „választott előírással érintett KET-ek összterülete” meghatározásra módosult.
 2. A legeltethető állatállomány meglétének vizsgálata pontosításra került.
   

A közlemény teljes terjedelmében az alábbi linken érhetőel. 

Forrás: Agrárélet

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!