We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Blog > Lényeges információk a termeléshez kötött támogatásokról
SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDelivery

Lényeges információk a termeléshez kötött támogatásokról

A „Termeléshez kötött támogatások” című kiadvány az általános információk mellett sorra veszi az egyes ágazatokhoz – így a szarvasmarha, juh, zöldség, gyümölcs, ipari zöldség, ipari olajnövény, szálas és szemes fehérjetakarmány, cukorrépa és rizs - kapcsolódó termeléshez kötött támogatások részleteit is.

2021/2115/EU rendelet 32-34. cikk alapján a termeléstől függő támogatás csak a tagállamok azon ágazatainak vagy régióinak nyújtható, amelyek bizonyos nehézségekkel küzdenek. Meghatározott gazdálkodási típusok vagy mezőgazdasági ágazatok, amelyek gazdasági, társadalmi vagy környezetvédelmi szempontból kiemelt fontosságúak. Ezek alapján Magyarországon az alábbi ágazatokban lehet igényelni e támogatást:

  • növénytermesztés: cukorrépa, rizs, ipari zöldség, zöldség, extenzív és intenzív gyümölcs, ipari olajnövény, szemes- és szálas fehérjenövény termesztés
  • állattenyésztés:  anyajuh, hízott bika, anyatehén, tejhasznú tehéntartás

A képre kattinva a kiadvány letölthető! 

Termeléshez kötött támogatások


Fontos újdonság, hogy a termeléshez kötött támogatások feltételrendszere 2023-tól összhangban kell legyen a víz keretirányelvvel, emiatt pedig célzott ellenőrzések keretében vizsgálják majd a hatóságok a víz mennyiségi és minőségi védelmét garantáló előírások betartását
 vízhasználati engedély vagy környezetvédelmi engedély nem feltétel, illetve annak hiánya nem jelenti a támogatásból való automatikus kizárást.

A kiadvány és a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos további információk a Kamara KAP-2023-2027 gyűjtőoldalán elérhetőek.

 Forrás/NAK

Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Message

Questions, messages? Share it with us!