Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
IS Laudis

Státuszelőjegyezhető

Fajta neveIS Laudis

Vetésidőőszi

Érésidőkésői

Csávázáscsávázott

Szap. fokII. fok

Norma180-220 kg/ha

Hasznosításjavító

Típusszálkás

Ez a termék jelenleg csak előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 50 kg/zsák

kg
Tovább

Középérésű, A2-A1-es őszi búza. A fajta előnyei: jó termőképesség kiváló minőség a minőségi kategóriájában nagy termőképesség jó kompenzációs képesség jó betegség-ellenálló képesség. A legtöbb évjáratban jó-javító minőséget adó, igen jó termőképességű fajta.

Közepesen vagy erősen bokrosodik, ezért a vetésidőre kevésbé érzékeny. Alacsony csíraszámmal vethető. 5 millió feletti csíra esetén 105–110 cm magas szalmája elvékonyodik, dőlésre hajlamos lesz. Mivel a dőlés termés- és minőségvesztést eredményezhet, 6 t/ha feletti termésszint megcélzásakor növekedésszabályozó használata indokolt. Levélbetegségekkel szemben kitűnő ellenállóságot mutat, sárgarozsdára szinte tökéletes a rezisztenciája. Kalászbetegségekre is az átlagnál kevésbé fogékony. 

  • Sütőipari minősége: A2–A1,
  • alveográfos W értéke, és Zeleny-indexe szintén magas.
  • Esésszáma: 335–420, melyet elég stabilan megőriz.

Malomipari minőség

  • Fehérjetartalom 13,9-15,4% - kiváló
  • Nedvessikér-tartalom 31-36% - kiváló
  • Szedimentációs érték - Zeleny 53-60 ml - kiváló
  • Esésszám 335-420 sec - kiváló
  • Esésszám stabilitás magas - kiváló
  • Alveográfos minőség W=240-435, P/L=0,6-1,2
  • Hektolitertömeg 79-81 kg/hl - kiváló
  • Magtípus nagyon kemény

Betegségrezisztencia

  • Lisztharmat 7,0 - jó
  • Levélfoltosság 7,2 - jó
  • Levélrozsda 8,1 - kiváló
  • Sárgarozsda 8,4 - kiváló
  • Szárrozsda 7,2 - kiváló
  • Kalászfehéredés 7,8 .- kiváló
  • Kalászfuzárium 6,5 - jó
  • Vírusbetegségek (BYDV, WDV) 6,4 - jó 

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.