We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Sigalia

StátuszElőjegyezhető

Fajta neveSigalia

KezelésHicoat

Vetésidőtavasz

Érésidőigen korai

Csávázáscsávázatlan oltott

Szap. fokII. fok

Norma100 kg/ha

This product is now available for pre-order!

We will let you know as soon as it is available. To do this, please enter the quantity and click on the next button!

Kiszerelés: 150 ezer mag/zsák

zsák
Next

Stabil genetikát képviselő fajta, ami már hosszú évek óta bizonyítja alkalmasságát az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények közepette is. Rendkívül erős kezdeti fejlődésű, jó gyomelnyomó képességű, zöld száron érő típus. Kevésbé elágazó, nagyon jó ezermagtömeg és magas fehérje tartalom jellemzi. Utóbbi a PROFAT tartalom miatt fontos lehet a több ezer forint tonnánkénti felár elérésében. Sötét színű köldöke ellenére élelmiszeripari célra is keresett. A rövid tenyészidőszak miatt időben betakarítható, így biztonsággal követheti az őszi vetésű növény kultúra. Új, TÖBBkomponensű, készre oltott technológiával forgalmazzuk. Portfóliónkban az egyik legnagyobb területen értékesített szója fajta.
Összehasonlítva az egyik nagy konkurensével ES Mentorral, mely ugyancsak stabil terméssel rendelkezik, de a Sigalia terméseredménye kiszámíthatóbb és stabilabb és a Sigalia az engedélyezett gyomírtószerekre nem érzékeny.

Inkább gabona, duplagabona vagy legfeljebb 45 cm-es sortávra vethető jól mivel a bokrosodása a többi 00-ás fajtánkhoz képest csekélyebb. Virágok és hüvelyek inkább a a vezértengelyen képződnek nagy számban. Jól beilleszthető a vetésváltásba viszonylag korai érésével könnyedén vethető utána őszi búza.

Betegsége ellenállósága és szárazságtűrése is jó, valamint a virágzáskori nagyobb melegeket is kedvezőbben tolerálja.

Betegség ellenállóság:

Nagyon jó az ellenálló képessége a vírus, a baktérium és a gombabetegségekkel szemben.

Kinek ajánljuk?

Azon szójatermesztők figyelmébe ajánljuk, akik a korai betakaríthatóságot, a vetésszerkezetbe való beilleszthetőséget tartják fontosnak, ugyanakkor a terméspotenciált tekintve nem hajlandóak kompromisszumot kötni.

Message

Questions, messages? Share it with us!