Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Chevignon

StátuszElfogyott

Fajta neveChevignon

Vetésidőősz

Érésidőkorai

Csávázáscsávázott

Szap. fokI. fok

Norma180-220 kg/ha

Ajánlásmalmi

Típustar

Ez a termék sajnos jelenleg elfogyott!

Ne csüggedj, hiszen a kínálat bőséges. Reméljük, hogy a szűrők segítségével könnyen megtalálod a helyettesítő terméket!

  • csúcstermés kiváló szem-szalma arány
  • kimagasló évjárat stabilitás és állóképesség 
  • levélbetegségekkel szemben jó ellenálló képesség

A CHEVIGNON új bőtermő fajta, a produktivitás bajnoka, mely adottságait gyökeresen eltérő termőhelyi körülmények és kimagasló évjárat stabilitás mellett is képes a gyakorlatban bizonyítani. Az intenzív termesztés technológiát - az osztott és nagy adagú fejtrágyázást - meghálálja. A CHEVIGNON nagyon aktív tápanyag reakcióval jellemezhető. Ennél a fajtánál érdemes a pótlólagos ráfordításokkal kalkulálni és ezeket a trágyázási beavatkozásokat úgy szervezni, hogy azok a tenyészidőszak során a termésképző elemek kialakulását jelentősen képesek legyenek megtámogatni. 
Az állományát alkotó növények rendszerint kiválóan bokrosodnak, nagy szemszámú tar kalászaiban közepes ezermag tömegű és kiváló hektoliter súlyú szemtermés képződik. A fajta közepes növénymagasságú, erős szalmájú és jó állóképességű, mely növényfelépítés további nagy értéke a kiváló szem-szalma arány megléte. A levélbetegségekkel szemben jó-kiváló ellenálló képességű - un. átlagos gombaölőszer igényű -  ugyanakkor a kalászfuzáriózissal szembeni kezelésekkel az arra hajlamosító évjárat vagy elővetemény esetén célszerű tervezni.
Valódi középérésű fajta, amely az ország egész területén - az Alföld szárazodásra hajlamos térségeiben is - biztonsággal és kellő optimizmussal termeszthető. A CHEVRON szülőfajtájához hasonlóan a CHEVIGNON bőtermő átlagos malmi vagy egyes évjáratokban első sorban takarmány minőséget produkáló, kedvező agronómiai tulajdonságainak révén és termőképességének köszönhetően széleskörű nemzetközi elterjedéssel jellemezhető genotípus.
Ősszel jó dinamikával fejlődik ezért vetésével nem kell kapkodni, hiszen az októberi vetésekben - kerülve a túl korai szeptemberi vetéseket - érdemes tervezni vele.

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!