Vetőburgonya

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> VETŐMAGOK >> Vetőburgonya
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.


 

Minősített, fémzárolt vetőmagok Nébih garanciával.

 

  Fajtaleírás olvasható

 MegnevezésSzármazásSzap.fokÉrési idő Héj színe  Hús szine Főzési típus 
 AccenthollandAkoraisárgasárgaA/B
AgriamagyarAközépérésűsárgamély sárgaA/B
BarnahollandEközépérésűvörösvilágossárgaB
BellarosaszékelyföldiAnagyon korairózsaszínvilágossárgaB
BurrenhollandEkoraivilágos sárgasárgaA/B
CarnavalhollandAközépérésűpirosvilágossárgaB
 CheriefranciaAnagyon koraiélénk pirosvilágossárgaA/B
Cleopatrabelga/hollandEkoraivörösvilágossárgaB
Cristinafrancia/hollandEkoraimély piroskrémB
Desireeszékelyföldi/dán/francia/holland/skótE, SEközépérésűvörösvilágossárgaB
 ElectrahollandAközépérésűvilágossárgasárgaA/B
 EsmeraldafranciaEközépkoraisárgasárgaA
 FrieslanderfranciaA    
 InfinityhollandE    
Louisanaszékelyföldi/franciaA,Eigen koraisárgasárgaA/B
 Red FantasyszékelyföldAközépkorairózsaszínsötétsárgaB
Red Scarlettszékelyföldi
/német/holland
A,EkoraipirosvilágossárgaA
Red SunhollandAközépkoraipirossárgaB
 SunsetskótSE    
SuryafranciaEközépérésűsárgavilágossárgaA/B
TornadohollandEkoraimély pirosfehérA/B

 


 

KIS BURGONYA ABC
 

A burgonyafajták csoportosítása főzési típus szerint
 


Főzési típus: A (A-B)
 

Főzés után is szilárdan egyben maradó gumó, finom szemcsés textúra. Nem szétfővő.
Felhasználás: burgonyasaláták, hideg konyhai készítmények.
Fajták: Cherie, Charlotte, Gülbaba, Somogyi Sárga Kifli, Pamela, Argos, Riviera


Főzési típus: B
 

Kissé szétfővő, kissé szappanos vagy lisztes konzisztencia, közepesen finom textura.
Felhasználás: vegyes hasznosítású burgonya, hasábburgonya alapanyag.
Fajták: Aladin, Stemster, Rodriga, Red Lady, Laura, Frieslander, Kondor, Amorosa, Cleopatra, Rosara, Arosa, Desiree, Arnova, Valor, Hópehely, Harmony, Impala


Főzési típus: C (B-C)
 

Szétfővő, laza szerkezetű, lisztes, közepesnél nagyobb szemcsézet, száraz porhanyós.
Felhasználás: burgonya püré és pehely előállításra, chips készítésre, burgonyás tészták, gombóc, parázsburgonya, farmerburgonya alapanyagaként
Fajták: Agria, Blue Belle, Romeo, Bettina, Sante, Kánkán, Karlena, Kuroda, Rioja, White Lady, Pekaro



Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.