Vetőburgonya

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.

Az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltalat elfogadom.
Primag - primag mag



Minősített, fémzárolt vetőmagok Nébih garanciával.

  - Fajtaleírás olvasható;  - webáruházon keresztül rendelhető

 MegnevezésSzármazásSzap.fokÉrési idő Héj színe  Hús szine Főzési típus  Nettó egységár
1250 kg/raklap esetén
DesireeHollandEközépérésűvörösvilágossárgaB
BarnaHollandEközépérésűvörösvilágossárgaB
BellarosaSzékelyföldiAnagyon koraipirosvilágossárgaB
BurrenHollandEkoraivilágos sárgasárgaA/B
CleopatraHollandAkorai érésűvörösvilágossárgaB
CristinaHollandEkorai, középkoraimély piroskrémB
LouisanaFranciaEigen koraisárgasárgaA/B
NazcaSzékelyföldiAközépkoraisárgasárgaA
Red LadySzékelyföldiAkoraipirossárgaA/B
Red SunHollandAközépkoraipirossárgaB
Red ValentineHollandAközéppirossárgaB
TornadoHollandEkorai, középkoraimély pirosfehérA/B

A burgonyafajták csoportosítása főzési típus szerint


Főzési típus: A (A-B)
 

Főzés után is szilárdan egyben maradó gumó, finom szemcsés textúra. Nem szétfővő.
Felhasználás: burgonyasaláták, hideg konyhai készítmények.
Fajták: Cherie, Charlotte, Gülbaba, Somogyi Sárga Kifli, Pamela, Argos, Riviera


Főzési típus: B
 

Kissé szétfővő, kissé szappanos vagy lisztes konzisztencia, közepesen finom textura.
Felhasználás: vegyes hasznosítású burgonya, hasábburgonya alapanyag.
Fajták: Aladin, Stemster, Rodriga, Red Lady, Laura, Frieslander, Kondor, Amorosa, Cleopatra, Rosara, Arosa, Desiree, Arnova, Valor, Hópehely, Harmony, Impala


Főzési típus: C (B-C)
 

Szétfővő, laza szerkezetű, lisztes, közepesnél nagyobb szemcsézet, száraz porhanyós.
Felhasználás: burgonya püré és pehely előállításra, chips készítésre, burgonyás tészták, gombóc, parázsburgonya, farmerburgonya alapanyagaként
Fajták: Agria, Blue Belle, Romeo, Bettina, Sante, Kánkán, Karlena, Kuroda, Rioja, White Lady, Pekaro

Primag - primag magPrimag - primag mag