Miért a HiCoat technológiát

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Tudástár >> Miért a HiCoat technológiát
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

A különböző oltóanyagok eltérő mennyiségben és minőségen tartalmazhatnak Rhizobium baktériumokat.

A gyengébb hatékonyságú vagy kevesebb baktériumot tartalmazó oltóanyagok használatakor nem használjuk ki maximálisan az oltásban rejlő lehetőségeket.

A nagymagvú pillangós növények (szója, borsó) esetében például magvanként százezer életképes baktérium a minimálisan elfogadható mennyiség.

Nagyon fontos tehát, hogy csak jó minőségű oltóanyagot használjunk, illetve olyan vetőmagot vessünk el, amely jó minőségű oltóanyaggal van kezelve.
 

A klasszikus oltószerek általában por alakúak, de vannak olyanok is, amelyek nedves vagy szuszpenziós formában is felvihetők a vetőmagra.

Az oltást a szójatermesztő gazdának közvetlenül a vetés előtt, saját üzemében kell elvégeznie, s az így kezelt vetőmagot 24 órán belül el kell vetnie.

Amennyiben a vetőmagot az oltást követő 24 órán belül nem vetik el, az oltást meg kell ismételni.
 

Korszerűbb megoldás, amikor a szója oltása már a vetőmagüzemben megtörténik. Ez a termelő szempontjából kényelmesebb, hiszen a már beoltott vetőmagot tudja megvásárolni és elvetni.
 

Ilyen termék a két komponensből álló HiCoat® oltószer.

Egyik része a HiCoat® oltópor, amely válogatott, nagy hatékonyságú Rhizobium japonicum baktériumtörzset tartalmaz. Másik része a HiCoat® Adhesive kopolimer ragasztóanyag.

Az oltás során a HiCoat® oltópor meghatározott mennyiségét adják hozzá a HiCoat® kopolimer megfelelő, vízzel higított adagjához, és a szóját az így kapott szuszpenzióval kezelik.

A folyamat során legalább százezer életképes, nagy hatékonyságú baktérium kerül minden egyes vetőmagra és így kiváló minőségű oltott vetőmagot kapunk.
 

Mivel az oltószerek élő baktériumokat tartalmaznak, a készítmények tárolása és felhasználása, illetve a kezelt vetőmag tárolása nagy körültekintést igényel (naptól védve, 0–25 oC között, száraz raktárban).Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.