Physiomax - Talajkondicionáló

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Savanyú talajok javítása >> Physiomax - Talajkondicionáló
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Kérjen egyedi ajánlatot a keresett termékre!


Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


PHYSIOMAX talajkondicionáló   76%CaCO3   /  6%MgO  /MESCAL/ PHYSIO+

A PHYSIOMAX -t mészben szegény talajok javítására fejlesztették ki. Kizárólag kalcium kijuttatásával lehetséges a tömör szerkezetű talajokban lekötődött nehezen mozgó tápelemek mobilizálása. A termék kalciumtartalmát a MESCAL biztosítja, így egyéb kalciumalapú anyagokkal szemben sokkal hatékonyabb a talajszerkezet és a tápanyagfelvétel javításában. PHYSIO+? tartalma szintén segíti a kalcium hasznosulását, illetve beindítja a növény intenzív gyökérnövekedését és működését. A talajszerkezet javítása és a gyors gyökérfejlődés együttes hatása biztosítja a hatékonyabb, eredményesebb növénytermesztést.
A termék további előnye, hogy a granulátum forma lehetővé teszi az egyenletes, kontrollálható mennyiségben történő pormentes kijuttatást.

A Physiomax talajkondicionálót savanyú talajok kémhatásának gyors javítására és a növények indítására ajánljuk, bármely kultúra alá sekély rétegbe dolgozva.

Felhasználási terület: savanyú, kálcium hiányos talajok 

Felhasználás módja: sekélyen talajba dolgozva 

Dózis: 300-600 kg/ha

Szemcseméret: 2,5-5 mm

Küllem: világos szürkésbarna színű, szagtalan, szabálytalan alakú szemcsék 

 

MESCAL:

A MESCAL laza szerkezetű különleges mészrétegekből származó hatékony kalcium forma. A kalcium javítja a talajszerkezetet és fontos tápanyag a növény számára is.
 

PHYSIO+:

A PHYSIO+ jelentős segítséget nyújt a növény fejlődésének kezdetén és folyamatosan a növény teljes vegetációja alatt. Hatóanyaga fontos szerepet játszik a növény fejlődési fázisainak beindításában (csírázás, virágzás, érés). Látványos hatással van a gyökérnövekedésre, hajtásképződésre. Segíti a kalcium és a nehezen mozgó tápelemek felvételét, javítja a fotoszintézist. Intenzív gyökérműködés.
 


A talaj savanyú kémhatása megnehezíti a tápanyagok felvételét és gátolja a gyökérnövekedést, ami további korlátot jelent a tápanyagok elérhetőségében. A savanyú közeg a bakteriális tevékenységnek sem kedvez, így gátolja az ásványosodást. Magyarország talajainak jelentős része savanyú, ahol az eredményességhez elengedhetetlen a talajok javítása.
 


Talajkondicionálónk alapanyaga a Mescal, ami egy magas minőségű CaCO3 . Egyedülállóan gyors reakciókészsége magas porozitásának köszönhető.
 


A savanyú talajok kálcium hiányosak, ami a növény számára is hiányt jelent. A Mescal a talaj pH javítása mellett felvehető kálciumot és magnéziumot biztosít a növények számára.

Kálcium: Erős szövetszerkezet és nagyobb ellenállóképesség (gyökérzet, gyökérszőrök, gyümölcs minőség).

Magnézium:
 

 


A Mescalban lévő kálcium nem csak a növények szövetszerkezetét, hanem a talajszerkezetét is meghatározza, biztosítva a kapcsot a kolloidok között. A tömörödés megelőzésével javul a talaj vízháztartása és levegőzöttsége.
 

A Mescal kedvező életfeltételeket teremt a baktériumok számára, ennek következtében a talaj bakteriális aktivitása tartósan magasabb. Az aktív talajnak köszönhetően az ásványosodás, azaz a tápanyag feltáró folyamatok is intenzívebbek.
 

A Physiomax talajkondicionáló biostimulátor hatóanyaga a Physio+. A hatóanyag a sejtosztódás fokozásával gyorsítja a gyökérnövekedést. Aktív hatása az alacsony talaj pH ellenére is nagy gyökértömeg kifejlődését teszi lehetővé.

A Physio+ közvetlen segíti a Ca felvételt, ami szükséges a gyökérszőrök folyamatos képződéséhez. A sűrű gyökérszőrök megnövelik a tápanyagfelvevő felületet és segítik a növény aktív táplálását.

 Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.