FERTIACTYL SD

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Biostimulátor >> FERTIACTYL SD
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Ez a termék webáruházunkon keresztül azonnal rendelhető.

Primag - prima mag
Bruttó egységár:
6 972 Ft/liter

Nettó egységár:

5 490 Ft/liter

Kiszerelés:
10 liter/kanna

Amennyiben 100 liter mennyiség felett szeretne rendelni, kedvezményes árajánlatot készítünk!

Kötelező mező

liter

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


MAGTRÁGYA BIOSTIMULÁTORRAL ÉS MIKROELEMMEL!
 

TERMÉK LEÍRÁSA
A vetőmag csírázását megfelelő talajhőmérséklet és nedvesség hatására beinduló hormonális folyamatok szabályozzák. A folyamathoz szükséges tápanyagot és energiát a magban felhalmozódó tápanyagok biztosítják a gyököcske működésének beindulásáig. A magban raktározott tápanyagok mennyisége véges, a csíra növény fejlődését pedig különböző stressz hatások lassíthatják (hideg, túl száraz talaj stb.), ami rontja a kelés ütemét és egyenletességét és kihat az állomány teljes fejlődésére.


A Fertiactyl SD valamennyi vetőmag csávázására alkalmas növénykondicionáló készítmény. A termék a magyar piacon egyedüliként biostimulátort tartalmaz, amely a passzív vízfelvétellel a magba jutva fejti ki hatását és szabályozza a csírázást irányító hormonális folyamatokat. A Fertiactyl SD hosszabb távon is erősíti a növényt, gyorsítja a gyökérfejlődést és a tápanyagfelvételt, és a sejtdifferenciálódás szabályzásán keresztül javítja a bokrosodást. A készítmény mikroelem tartalma (cink, bór és mangán) hozzájárul a növények erőteljes kezdeti fejlődéshez, mint például a csírázáshoz szükséges enzimek aktiválásához.
 


REGISZTRÁCIÓS KÍSÉRLETI EREDMÉNYEK
2014-ben Dányban beállított szabadföldi kísérlet eredménye szerint a kezeletlen vetőmag és a Fertiactyl SD tápanyag és biostimulátort tartalmazó csávázószer összehasonlítása kapcsán az őszi búza bokrosodásakor visszamért gyökér súlya (50 db növényt alapul véve) mintegy 13 %-al növekedett. A nagyobb gyökérzet erősebb növényzethez vezet, amely a stressz helyzetek esetén is ellenállóbb.

2014-ben tavaszi árpán végzett laboratóriumi vizsgálatok alapján a növények csírázásától számított 7 napon belül a kontroll csíranövény és a Fertiactyl SD-vel kezelt vetőmag között a csíranövények átlagos hossza mintegy 2 cm-el volt nagyobb.
 


TERMÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA
A Fertiactyl SD vagy önállóan, vagy növényvédő szeres csávázás esetén a csávázószerrel keverve kell a mag felületére felvinni. A több rétegben történő csávázás a csírázást korlátozhatja.


AJÁNLOTT DÓZISPrimag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.