FERTIACTYL SD

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Biostimulátor >> FERTIACTYL SD
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Kérjen egyedi ajánlatot a keresett termékre!


Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


MAGTRÁGYA BIOSTIMULÁTORRAL ÉS MIKROELEMMEL!
 

TERMÉK LEÍRÁSA
A vetőmag csírázását megfelelő talajhőmérséklet és nedvesség hatására beinduló hormonális folyamatok szabályozzák. A folyamathoz szükséges tápanyagot és energiát a magban felhalmozódó tápanyagok biztosítják a gyököcske működésének beindulásáig. A magban raktározott tápanyagok mennyisége véges, a csíra növény fejlődését pedig különböző stressz hatások lassíthatják (hideg, túl száraz talaj stb.), ami rontja a kelés ütemét és egyenletességét és kihat az állomány teljes fejlődésére.


A Fertiactyl SD valamennyi vetőmag csávázására alkalmas növénykondicionáló készítmény. A termék a magyar piacon egyedüliként biostimulátort tartalmaz, amely a passzív vízfelvétellel a magba jutva fejti ki hatását és szabályozza a csírázást irányító hormonális folyamatokat. A Fertiactyl SD hosszabb távon is erősíti a növényt, gyorsítja a gyökérfejlődést és a tápanyagfelvételt, és a sejtdifferenciálódás szabályzásán keresztül javítja a bokrosodást. A készítmény mikroelem tartalma (cink, bór és mangán) hozzájárul a növények erőteljes kezdeti fejlődéshez, mint például a csírázáshoz szükséges enzimek aktiválásához.
 


REGISZTRÁCIÓS KÍSÉRLETI EREDMÉNYEK
2014-ben Dányban beállított szabadföldi kísérlet eredménye szerint a kezeletlen vetőmag és a Fertiactyl SD tápanyag és biostimulátort tartalmazó csávázószer összehasonlítása kapcsán az őszi búza bokrosodásakor visszamért gyökér súlya (50 db növényt alapul véve) mintegy 13 %-al növekedett. A nagyobb gyökérzet erősebb növényzethez vezet, amely a stressz helyzetek esetén is ellenállóbb.

2014-ben tavaszi árpán végzett laboratóriumi vizsgálatok alapján a növények csírázásától számított 7 napon belül a kontroll csíranövény és a Fertiactyl SD-vel kezelt vetőmag között a csíranövények átlagos hossza mintegy 2 cm-el volt nagyobb.
 


TERMÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁSA
A Fertiactyl SD vagy önállóan, vagy növényvédő szeres csávázás esetén a csávázószerrel keverve kell a mag felületére felvinni. A több rétegben történő csávázás a csírázást korlátozhatja.


AJÁNLOTT DÓZISPrimag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.