Bioplasma

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Biostimulátor >> Bioplasma
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Ez a termék webáruházunkon keresztül azonnal rendelhető.

Primag - prima mag
Bruttó egységár:
965 Ft/liter

Nettó egységár:

760 Ft/liter

Kiszerelés:
20 liter/kanna

Amennyiben 200 liter mennyiség felett szeretne rendelni, kedvezményes árajánlatot készítünk!

Kötelező mező

liter

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


Bioplasma ...
 

...alga alapú tápoldat, ami 100% - ban hasznosuló környezetbarát növényi tápanyag.

 

A BIOPLASMA TERMÉKCSALÁD növényfejlődést serkentő növénytápláló oldat, összetett hatású bio  tápanyag, mely makro-, mikro- és mezoelemeket, élő algát és általa termelt vitaminokat és aminósavakat tartalmaz. A BIOPLASMA ennek köszönhetően valamennyi növényi kultúrában alkalmazható. A Bioplasma összetett módon hat a talaj és a növény együttes rendszerére. Ennek egyik oka éppen összetételében rejlik. A Bioplasmában lévő oldott tápelemeket a növény gyökérzetén és levélzetén keresztül egyaránt fel tudja venni. Nagy jelentősége van a Bioplasmában lévő mezó és mikró elemeknek melyek elősegítik a fiziológiai és biokémia folyamatok lezajlását, a harmonikus növényfejlődést.


BIOPLASMA HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI:
 

Hatására a növények kelési, eredési és növekedési esélyei javulnak, a gyökér és a növény zöldtömege megnő, korábbi lesz a virágzás és kedvezőbb lesz a terméskötődés. Nő a termék mennyisége. Fokozza termény íz és zamatanyagainak képződését, javítja a termék eltarthatóságát. Növeli a növények ellenállóképességét, különösen kedvező hatása van az időjárás viszontagságaival és a kártevőkkel szemben. A jelenleg használatos öntözőberendezésekkel kijutatható. Alkalmazásával csökken a talaj és talajvíz szennyezése.ELEM TARTALMA:
 

N, P, K, Fe, Cu, Zn, Ca, Mn, Mg, B, Ti, V, W, valamint 16 féle aminósavat, vitaminokat, növény fejlődését serkentő anyagokat (auxint, citokinint) tartalmaz.


HOL HASZNÁLHATÓ:
 

A fentiekből jól látható a Bioplasma alkalmazásának rendkívül széles köre, mert nincs olyan kis-és nagytermelő, aki ne tudna a Bioplasma kedvező hatásaiból profitálni.
 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
 

A Bioplasma mindenféle növényi kultúrában levél és talajtrágyázásra egyaránt alkalmas.

A növény fejlettségi állapotától és tápanyag szükségletétől függően vízzel hígítva kell használni.

Általános felhasználási szabályként lehet figyelembe venni a következőket, lombtrágyaként 80-120 szoros hígításban, talajtrágyaként 40-60 szoros hígításba kell, a növény fajtájától függően alkalmazni.

A Bioplasma más anyagokkal, növényvédő szerekkel együtt is kijutatható, oly módon, hogy először a növényvédő szert kell a megfelelő hígításban elkészíteni, és ehhez adagoljuk keverés közben a Bioplasmát, és rögtön kipermetezzük.

Levéltrágyázásra a növények 3-4 leveles állapotától kezdve egy vagy két alkalommal, összesen 8-10 liter/hektár mennyiségben, legfeljebb 3 %-os töménységben.
 

A Bioplasma eltarthatósága: száraz-hűvös helyen 6 hónap.


A termék fotobiofermentációs eljárással készül.
 

A Bioplasma speciális összetételű tápanyag keveréken úgynevezett fotobiofermentáció technológiával elszaporított alga.

Az algák számának növekedésével egyre több és több tápanyag alakul át a növények részére kedvező kémiai szerkezetű anyaggá.

Az így előállított növényi tápanyag, amely a növények számára azonnal felvehető és beépíthető formában és ugyanakkor optimális arányban tartalmaz algát, és minden olyan elemet amire a növényeknek a fejlődésük során szükségük van.

A Bioplasmában lévő algasejtekben nagyon magas a tápanyag koncentráció, az alacsony tápanyagszinttel, rendelkező növénnyel érintkezve a diffúzió (koncentráció különbség) hatására a tápanyag átáramlik a növényi sejtekbe.
 

Tápelemekkel dúsított Bioplasma
 

Az egyes növényi tápelemek hiánya fejlődési rendellenességeket idézhet elő, amely hatással lehet a növények termőképességére, a termékminőségére, hiányuk csökkenti a betegségekkel szembeni ellenállóságot, a szárazság és hidegtűrő képességet, a termék eltarthatóságát.

A betegségek kialakulásának kivédésére, esetenként az időszakos tápanyaghiány megszüntetésére illetve a nem ventilizálható, a növény szöveteiben fixen beépülő elemek hiányának pótlására használható a tápelemekkel dúsított Bioplasma.

Bioplasmát dúsító tápelemek: Ca, Mg, K, Fe, B, Cu, Zn, Mo és ezek variációja.

A dúsítást is Fotóbiofermentációs technológiaval végezzük.


Példa az alkalmazásukra: Ca – val dúsított Bioplasmát - paprika, paradicsom, gyümölcs termesztésnél , B – al dúsított Bioplasmát - cukorrépa termesztésnél, Zn –el dúsított Bioplasmát – kukurica, stb. termesztésnél célszerű használni. Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.