Bioplasma

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Biostimulátor >> Bioplasma
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Kérjen egyedi ajánlatot a keresett termékre!


Kötelező mező

liter

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


Bioplasma ...
 

...alga alapú tápoldat, ami 100% - ban hasznosuló környezetbarát növényi tápanyag.

 

A BIOPLASMA TERMÉKCSALÁD növényfejlődést serkentő növénytápláló oldat, összetett hatású bio  tápanyag, mely makro-, mikro- és mezoelemeket, élő algát és általa termelt vitaminokat és aminósavakat tartalmaz. A BIOPLASMA ennek köszönhetően valamennyi növényi kultúrában alkalmazható. A Bioplasma összetett módon hat a talaj és a növény együttes rendszerére. Ennek egyik oka éppen összetételében rejlik. A Bioplasmában lévő oldott tápelemeket a növény gyökérzetén és levélzetén keresztül egyaránt fel tudja venni. Nagy jelentősége van a Bioplasmában lévő mezó és mikró elemeknek melyek elősegítik a fiziológiai és biokémia folyamatok lezajlását, a harmonikus növényfejlődést.


BIOPLASMA HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI:
 

Hatására a növények kelési, eredési és növekedési esélyei javulnak, a gyökér és a növény zöldtömege megnő, korábbi lesz a virágzás és kedvezőbb lesz a terméskötődés. Nő a termék mennyisége. Fokozza termény íz és zamatanyagainak képződését, javítja a termék eltarthatóságát. Növeli a növények ellenállóképességét, különösen kedvező hatása van az időjárás viszontagságaival és a kártevőkkel szemben. A jelenleg használatos öntözőberendezésekkel kijutatható. Alkalmazásával csökken a talaj és talajvíz szennyezése.ELEM TARTALMA:
 

N, P, K, Fe, Cu, Zn, Ca, Mn, Mg, B, Ti, V, W, valamint 16 féle aminósavat, vitaminokat, növény fejlődését serkentő anyagokat (auxint, citokinint) tartalmaz.


HOL HASZNÁLHATÓ:
 

A fentiekből jól látható a Bioplasma alkalmazásának rendkívül széles köre, mert nincs olyan kis-és nagytermelő, aki ne tudna a Bioplasma kedvező hatásaiból profitálni.
 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
 

A Bioplasma mindenféle növényi kultúrában levél és talajtrágyázásra egyaránt alkalmas.

A növény fejlettségi állapotától és tápanyag szükségletétől függően vízzel hígítva kell használni.

Általános felhasználási szabályként lehet figyelembe venni a következőket, lombtrágyaként 80-120 szoros hígításban, talajtrágyaként 40-60 szoros hígításba kell, a növény fajtájától függően alkalmazni.

A Bioplasma más anyagokkal, növényvédő szerekkel együtt is kijutatható, oly módon, hogy először a növényvédő szert kell a megfelelő hígításban elkészíteni, és ehhez adagoljuk keverés közben a Bioplasmát, és rögtön kipermetezzük.

Levéltrágyázásra a növények 3-4 leveles állapotától kezdve egy vagy két alkalommal, összesen 8-10 liter/hektár mennyiségben, legfeljebb 3 %-os töménységben.
 

A Bioplasma eltarthatósága: száraz-hűvös helyen 6 hónap.


A termék fotobiofermentációs eljárással készül.
 

A Bioplasma speciális összetételű tápanyag keveréken úgynevezett fotobiofermentáció technológiával elszaporított alga.

Az algák számának növekedésével egyre több és több tápanyag alakul át a növények részére kedvező kémiai szerkezetű anyaggá.

Az így előállított növényi tápanyag, amely a növények számára azonnal felvehető és beépíthető formában és ugyanakkor optimális arányban tartalmaz algát, és minden olyan elemet amire a növényeknek a fejlődésük során szükségük van.

A Bioplasmában lévő algasejtekben nagyon magas a tápanyag koncentráció, az alacsony tápanyagszinttel, rendelkező növénnyel érintkezve a diffúzió (koncentráció különbség) hatására a tápanyag átáramlik a növényi sejtekbe.
 

Tápelemekkel dúsított Bioplasma
 

Az egyes növényi tápelemek hiánya fejlődési rendellenességeket idézhet elő, amely hatással lehet a növények termőképességére, a termékminőségére, hiányuk csökkenti a betegségekkel szembeni ellenállóságot, a szárazság és hidegtűrő képességet, a termék eltarthatóságát.

A betegségek kialakulásának kivédésére, esetenként az időszakos tápanyaghiány megszüntetésére illetve a nem ventilizálható, a növény szöveteiben fixen beépülő elemek hiányának pótlására használható a tápelemekkel dúsított Bioplasma.

Bioplasmát dúsító tápelemek: Ca, Mg, K, Fe, B, Cu, Zn, Mo és ezek variációja.

A dúsítást is Fotóbiofermentációs technológiaval végezzük.


Példa az alkalmazásukra: Ca – val dúsított Bioplasmát - paprika, paradicsom, gyümölcs termesztésnél , B – al dúsított Bioplasmát - cukorrépa termesztésnél, Zn –el dúsított Bioplasmát – kukurica, stb. termesztésnél célszerű használni. Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.