BactoFil CELL- a cellulózbontó

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Talajbaktériumok >> BactoFil CELL- a cellulózbontó
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Kérjen egyedi ajánlatot a keresett termékre!


Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


BactoFil CELL- a cellulózbontó
 

Ha egy egészséges termőtalajba beszántják a kukorica vagy a napraforgó betakarítása után a táblán lévő növénymaradványokat, akkor az természetes módon 2-4 év alatt gyakorlatilag teljesen elbomlik.

Jelenleg az a helyzet, hogy az elmúlt évtizedekben történt intenzív kemizálás következtében a talajokban élő hasznos baktériumok száma közel a tizedére csökkent.

Ezzel a folyamattal párhuzamosan egyre nagyobb termőképességű kukorica és napraforgó fajták és hibridek kerültek termesztésbe, amelyek a nagyobb termés mellett többnyire jóval nagyobb zöldtömeget is fejlesztenek.

A csökkent baktériumszám a megnövekedett zöldtömeg lebomlását csak jóval lassabban tudja elvégezni, ezért sok esetben a növénymaradványok évek múlva is jelen vannak a talajban és számos problémát okoznak.
 

A fenti problémára kiváló megoldást nyújthat egy innovatívmikrobiológiai termékújdonság, a BactoFil CELL,amely mindössze egyliter/hektár adagban kijuttatva a jelenleg ismert legerősebb cellulóz- és lignocellulózbontó képességével, hónapok alatt lebontja a kukorica és anapraforgó szár-, levél- és gyökérmaradványait.

Ezáltal a növénymaradványok márnem gondot és problémát jelentenek, hanem a bennük található minden érték akövetkező növénykultúra fejlődését szolgálja. 
 

A BactoFil CELL dióhéjban:
 

tarlo

Mit tartalmaz a BactoFil CELL:
 

Azotobacter vinelandii, Pseudomonas fluorescens, Cellvibrio ostrviensis mikroorganizmus variánsok, makro- és mikroelemek, mikroorganizmusok által bioszintetizált hatóanyagok (növekedésserkentők, növényi hormonok, vitaminok).
 

Érdekes gondolatok:
 

Károkat okozhat a nagy termés?
 

A jelenlegi terméskilátások alapján mind napraforgóban, mind kukoricában jelentôsen több szár- és gyökérmaradványra számíthatunk, mint az elmúlt években. A nagy mennyiség? szár- és gyökérmaradvány ? azok elbontása nélkül ? komoly problémákat jelentenek a talajm?velés és a következô kultúrnövény (kalászos) tekintetében.
 

Melyek ezek a problémák?

Tudta Ön?
 

A nitrogénnek a szárbontáshoz közvetlenül semmi köze nincs.
A nitrogénre fôként a káros pentozán hatás ellen van szükség, de BactoFil CELL használatakor el is hagyható.
 

Ugyanakkor a tarlón maradt szár- és gyökérmaradványok hatalmas tápanyagforrást jelentenek, melyet csak baktériumok használatával tudunk a következô növény számára felvehetôvé tenni.
 

Milyen mennyiség? és érték?* tápanyagokkal számolhatunk egy átlagos kukorica és napraforgó termés esetén?
 


 
Nitrogén (N) kg/ha Foszfor (P) kg/ha Kálium (K) kg/ha
min. maxmin.max.min.max.
Kukorica84172366396213
Napraforgó617549594658

 
 

Ha forintosítjuk a fenti mennyiségeket, az alábbi értékeket kapjuk, más szóval a szármaradványok elbontása nélkül hozzávetôlegesen hektáronként 32000 és 91 000 Ft közötti összegeket "dobunk ki" az ablakon.
  

 Nitrogén (N) Ft/ha Foszfor (P) Ft/ha Kálium (K) Ft/ha
min. maxmin.max.min.max.
Kukorica21 84044 1206 40811 21416 03235 571
Napraforgó15 86019 5008 72210 5027 6829 686

 
 

A BactoFil CELL használatának elônyei:

Hogyan kell használni a BactoFil CELL-t?
 

A BactoFil CELL kijuttatása az aratást követô szárzúzás után idôszerű. A kijuttatást követôen a szármaradványokkal együtt forgassuk alá 2-4 órán belül. Amennyiben nincs UV sugárzás (borult idô), ez esetben a bedolgozást késôbb is elvégezhetjük. Nem keverhetô folyékony műtrágyákkal vagy UAN oldatokkal.
Dózisa: 1,0 l/ha, melyet szántóföldi permetezôgéppel 200-400 l/ha vízmennyiséggel kell kipermetezni. Az erôgépre vagy a talajművelô eszközre szerelt BactoFil JET készülékkel 40?60 l/ha vízmennyiséggel a talajműveléssel egymenetben is kijuttatható. A BactoFil CELL hatékonysága nedvesítôszer (Trend, Silvet) hozzáadásával fokozható.
 

Mikor NE használjunk baktériumtrágyát?
 

Amennyiben a kijuttatás idején aszály van és a talaj a bedolgozás mélységéig száraz, várjuk meg a kijuttatással a csapadékos periódust!
 Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.