BACTOFIL B 10 - kétszikűekhez

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Talajbaktériumok >> BACTOFIL B 10 - kétszikűekhez
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Kérjen egyedi ajánlatot a keresett termékre!


Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


A gazdaságos napraforgó termesztés kulcsa - BACTOFIL B10
 

A napraforgót 1510-ben hozták Európába a spanyolok az őshazájából a mai USA délkeleti vidékéről.

Akkoriban dísznövényként termesztették, hiszen a virágzata rendkívül mutatós. A nemesítését az 1800-as évek második felében kezdték Oroszországban és hamar elérték, hogy a növény olajtartalma 28%-ról az 50% közelébe emelkedett.

Hazánk Franciaország és Spanyolország után a harmadik legnagyobb napraforgó termesztű ország Európában, viszont a termésátlag tekintetében a másodikak vagyunk a világon.
 

A napraforgó termesztésben alapvetően két út létezik.

Az egyik az extenzív út, amikor a viszonylag gyenge adottságú területekre vetik és minimális ráfordítással alacsony termést takarítanak be, ami szerény jövedelmezőséget biztosít.

A másik út során kiváló termőképességű, ám igényesebb hibridet vetnek műtrágyázott talajba és gondoskodnak a betegségek elleni vegyszeres védelemről.
Ez a intenzív termesztés a nagyobb ráfordítás mellett lényegesen nagyobb nyereséget hoz.
 

Ha a vetés előtti magágykészítéskor, vagy akár a vetéssel egy menetben hektáronként 1 liter BactoFil B 10 készítményt 200-400 liter vízzel a talajra permetezünk és a vetés mélységébe a talajba forgatunk, akkor műtrágya kijuttatása nélkül is magas terméshozamra számíthatunk.

Ráadásul az erőteljesen és egyenletesen fejlődő növények sokkal kevésbé fogékonyak a betegségekre, így nincs szükség a drágább gomba-ölőszerek használatára.
 

A BactoFil készítmények leggazdaságosabb kijuttatására kifejlesztett speciális eszköz a BactoFil JET, amellyel a termékek egy menetben hektáronként mindössze 20-50 liter vízzel kijuttathatók.
 

A BactoFil készítmények tulajdonságai:
 

Jellegzetes, cefrére emlékeztető szagú, tejeskávé színű vizes szuszpenzió, pH: 5 - 6,5. Közegészségügyi szempontból nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző. Nem tűzveszélyes. Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap. A baktériumellenes mellékhatású növényvédő szerekkel és a folyékony műtrágyákkal (Nitrosol, Fertisol) nem keverhető. Eltarthatóság: eredeti csomagolásban, száraz, fedett helyen, 0-5 °C hőmérsékleten 6 hónap.
 Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.