BACTOFIL A 10 - egyszikűekhez

Primag - primag mag
Primaq - Prima Mag

HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is elsőként értesülhessen újdonságainkról, akcióinkról.
Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

>> Kínálat >> Talajbaktériumok >> BACTOFIL A 10 - egyszikűekhez
Primag - primag mag

Kötelező mező

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.

Ez a termék webáruházunkon keresztül azonnal rendelhető.

Primag - prima mag
Bruttó egységár:
11 189 Ft/liter

Nettó egységár:

8 810 Ft/liter

Kiszerelés:
10 liter/kanna

Értesítést kérek kiemelt akció esetén.


A sikeres kukoricatermesztés jövőbe mutató útja - a BACTOFIL A10
 

A kukorica kétségtelenül a leghasznosabb növény a Földön, hiszen ez a fűféle biztosítja a legtöbb táplálékot az emberiség számára. Az 1510-es években került be Európába Közép-Amerikából, ahol már évtizedek óta termesztették. Ez az a kultúrnövény, amely a világ legtöbb országában termeszthető, de az amerikai fölény máig megmaradt, hiszen az Egyesült államokban terem az összes termés 60%-a. Magyarország is jelentős kukoricatermesztőnek számít, olyan vonatkozásban különösen, hogy hazánkban egy jó termőévben minden lakosra jut közel 1 tonna termés.
 

Bár a kukorica kiválóan alkalmazkodik a különféle éghajlati- és talajadottságokhoz, gazdaságos termesztéséhez tápanyagokkal jól ellátott talajra van szükség. Különösen a nitrogén és kálium igénye jelentős. A kukorica terméseredményeire rendkívül nagy hatással volt a műtrágyahasználat elterjedése, hiszen abban az időben a hektáronkénti termésátlag 2,2 tonnáról közel 6 tonnára nőtt. Újabb jelentős lökést adott a kukoricatermesztésnek a kiváló tulajdonságokkal rendelkező hibridek megjelenése.
 

Napjainkban komoly kihívást jelent a termesztők számára a műtrágya árak jelentős emelkedése. Ez a tény különösen indokolttá teszi a BactoFil A10 készítmény használatát, hiszen ezáltal nagyobb termésbiztonság mellett van lehetőség a műtrágyaadagok csökkentésére. Az előveteménytől függetlenül nincs szükség az őszi alaptrágyázásra, ha a vetés előtti magágykészítéskor, vagy akár a vetéssel egy menetben hektáronként 1 liter BactoFil A10 készítményt 200-400 liter vízzel a talajra permetezünk - vagy BactoFil JET-et használunk, amelynél a vízadag hektáronként mindössze 20-50 liter - és a vetés mélységébe a talajba forgatunk. Megfelelő körülmények között elegendő lehet tavasszal mindössze 200 kg 27% nitrogén tartalmú műtrágya kijuttatása ahhoz, hogy kiváló termést kapjunk.
 

A BactoFil készítmények tulajdonságai:
 

Jellegzetes,cefrére emlékeztető szagú, tejeskávé színű vizes szuszpenzió, pH: 5 -6,5. Közegészségügyi szempontból nem mérgező, nem veszélyes, nemfertőző. Nem tűzveszélyes. Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap. Abaktériumellenes mellékhatású növényvédő szerekkel és a folyékonyműtrágyákkal (Nitrosol, Fertisol) nem keverhető. Eltarthatóság: eredeticsomagolásban, száraz, fedett helyen, 0-5 °C hőmérsékleten 6 hónap.Kiszerelési egységek: 1 liter, 5 liter, 10 liter.Primag - primag magPrimag - primag mag

Az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vettem, elfogadom.