We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

SearchSearchRequest for quotationRequest for quotationOrderOrderDeliveryDeliveryPDF nyomtatás
Product selection
Cart
My invoicing details
My delivery details
Order
I make it one of my favorite products
Product among favorites
TillageMix Álmos

StátuszRendelhető

Keverék neveTillageMix Álmos

Vetésidőősz

Csávázáscsávázatlan

Norma40-60 kg/ha

AjánlásAÖP

Típusáttelelő

Összetétel75% rozs
22% szöszös bükköny
3% tarlórépa

Webshop

Kiszerelés: 25 kg/zsák

Nettó: 880.00 Ft/kg

Bruttó: 27 940 Ft/zsák

kg

With proof of mixing

I make it one of my favorite products

I order the product

Talajtakarás egész télen, nitrogénnel megspékelve

Ez az áttelelő keverék a későn lekerülő főnövények után is vethető. A téli talajtakarás mellett tavasszal indul intenzív fejlődésnek a rozs és a bükköny, elnyomva a korán csírázó gyomokat.

Mikor ajánljuk? 

 • kalászos után kukorica
 • kalászos után napraforgó
 • napraforgó után kukorica
 • kukorica után kukorica


Technológia:

 • Vetésidő: augusztus vége – október
 • Vetésmélység: 2-4 cm
 • Tenyészidő: 120-130 nap
 • Terminálás: gyomirtás / mechanika
 Mihez ajánljuk? 
 • Nitrogénkötés
 • Talajépítés
 • Erózióvédelem
 • Talajlazítás

rozs mélyre hatoló és erős gyökérzete feljavítja a talaj szerkezetét. Nagy biomasszát képes létrehozni, kellő sűrűségben vetve jó a gyomelnyomó képessége és gátolja a talajeróziót. Erőteljes gyökere raktározza a nitrogént, valamint a többi tápelemet is. Gyors növekedésének és nagy biomasszájának köszönhetően a levegő páratartalmát képes megőrizni, ezzel segítve a talaj vízmegőrzését az azt következő kultúrnövényünk számára. Ezen kívül kiváló támasztónövénye a pillangós növényeknek, így jó párost alkot a bükkönnyel és a borsóval, azonban ennek akkor van létjogosultsága, ha takarmányként takarítjuk be, hiszen még a rozs szárbaindulása előtt szükséges terminálni az állományt.

szöszös bükköny nagyon jó hidegtűrő, valamint mivel mélyen gyökerezik, ezért szárazságtűrő is. A keverék C:N arányát javítja, mivel terminálás után gyorsan lebomlik. Magja rendkívül ellenálló, a talajban hosszú ideig, akár 5-10 évig is fenntarthatja csírázóképességét és gyomként jelenhet meg a területen. Az állomány tavaszi megsemmisítését ezért körültekintően kell megtervezni. A tavaszi időszakban a főnövény vetése előtt 2-3 héttel kell terminálni. Intenzív növekedése csak a tavaszi felmelegedéssel indul meg (ekkor viszont akár minden héten meg tudja duplázni a biomassza tömegét), általában május 3. hetében kezd virágozni, ekkorra éri el a nitrogénfelvétel csúcsát, így nincs értelme tovább megtartani.

Az őszi borsó gyorsan növekvő lágy szárú hüvelyes. A növénynek egy főgyökere van, amely akár 1 méter mélyre is képes lehatolni és számos oldalsó gyökérhajtással rendelkezik. Rendkívül jó nitrogénkötő és viszonylag nagy biomasszát hagy maga után, azonban gyorsan lebomlik, ezzel ő is javítja a keverék C:N arányát.

Az állományt tárcsázhatjuk, valamint vegyszeres úton is megszüntethetjük. Gyomirtás esetén a glifozátra és a 2,4-D-re vagy a kukorica gyomirtó szereire (pl. dikamba hatóanyag) támaszkodhatunk. A vegyszeres terminálás után 1-2 hét várakozási idő javasolt, valamint ennyi idő a bükköny maradványainak is kell a lebomlás elindulásához. Virágzás idején csak hengerezés javasolt.

Border from here and beyond

Border from here and beyond

Expert customer service

Expert customer service

We offer a solution

We offer a solution

30 years in full swing

30 years in full swing

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!