Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Tillage

Státuszrendelhető

Fajta neveTillage

Vetésidőnyári

Csávázáscsávázatlan

Norma10 kg/ha

Hasznosítászöldítés/vadeleség

Kiszerelés: 25 kg/zsák

Nettó: 1 859.00 Ft/kg

Bruttó: 59 023 Ft/zsák

kg
Tovább

meliorációs retek (Raphanus sativus longipinnatus) alkalmazásával nem csodát teszünk, de javíthatjuk a talaj szerkezetét, vízgazdálkodását és a talaj mikro- makro faunáját, ha tartósan alkalmazzuk.


A hosszú jégcsap / meliorációs retek nem csak zöldtrágyaként, de vad eleségként is felhasználható. Magas cukor tartalma az elfagyás után biztosít szénhidrát-forrást a hasznos mikroorganizmusok számára, melyek a bontó és raktározó folyamatokban vesznek részt.

Előfordul azonban, hogy a kívánt hatást az első évben nem érjük el, mert annyira tömörödött a talajunk c.a. 30-40 cm mélyen, hogy a retek nem tudja „átfúrni” az adott réteget, de amennyiben nem hagyunk fel vele a következő években, úgy egyre jobban kifejti hatását.


rövid vegetációs periódusának köszönhetően, jól illeszthető másodvetésként, két kultúra közé. Már 60 nap alatt c.a. 50-90 cm nagyságú retek testek mérhetők az adott területen, amennyiben nem túl száraz az évjárat.

Csapadék hiányában előfordulhat, hogy a retektestek csak 15-20 cm nagyságúak lesznek és hozzá egy 25-30 cm-es lombozat társul. A jótékony raktározó képessége azonban még ilyenkor sem veszik el.
 

Vetőmag norma:  6-8 kg/ha

Vetés időpontja: július közepe - augusztus közep

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.