Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Agria

Státuszrendelhető

Fajta neveAgria

Származási helyszékelyföldi

Vetésidőtavaszi

Érésidőközépérésű

Csávázáscsávázatlan

Szap. fokA

Norma3500 kg/ha

Gumóméret35-55 mm

Főzési típusB

Héjszínsárga

Hússzínsárga

Alakhosszúkás ovális

Kiszerelés: 25 kg/zsák

Nettó: 223.50 Ft/kg

Bruttó: 7 096 Ft/zsák

kg
Tovább

Az Agria közép-késői, burgonyafajta, kiválóan alkalmas friss piaci étkezési burgonya és hasáb burgonya céljára, de Dél-Európában chips készítésére is használják.  Gumója enyhén lisztes állagú, nem szétfővő. Az Agria gumói nagy méretűek, formájuk hosszúkás ovális, héjuk sárga, húsuk mély sárga. A gumószám mérsékelt szárazanyag tartalma magas. Egész Európában és a Közép-Keleten is termesztik.

Az Agria vetőburgonya „bio“ termesztésre kiválóan alkalmas. A megfelelő gumószám érdekében javasolt a hő-sokk, vagy előhajtatás alkalmazása. Feldolgozási célra történő termesztés esetén 35/55 mm-es vetőgumó használatakor a tőtávolság legyen 32 cm (40.000 tő/ha). Ugyan ez étkezési célú termesztéskor 27 cm (50.000 tő/ha). 

Folyamatosan öntözés ajánlott könnyű talajok esetén a varasodás elkerülése érdekében. Az Agria lombfejlődése kezdetben lassú, de a tenyészidő során nagy erős lombozatot növeszt. Nitrogénből az átlagosnál kisebb adag javasolt, a megfelelő szárazanyag elérése érdekében. Betakarítás után a gumók feltétlenül szárazon kerüljenek a tárolóba. Csírázás gátló csak sérülés-mentes, száraz gumókra vihető fel. Az Agria burgonya nyugalmi ideje nagyon hosszú. 6° Celsiuson tárolva jó minőségben eláll a következő év április-májusáig.

Az Agria varasodásra enyhén, Y, X és A vírusokkal szemben rezisztens csak úgy, mint a fonálféreg Ro1 és 4 rasszaival szemben. Fruzáriumra enyhén fogékony. Sencor használatára a levelek enyhén elszineződhetnek és mérsékelt termés csökkenés is előállhat.

Ajánlott termékeink
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.