We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Vegetables > May turnip
Request for quotationDeliveryDelivery
May turnip

A vajrépa a káposztafélék közé sorolt gyökérzöldség. Termesztését részben visszaszorította a burgonya elterjedése, noha korábban alapvető élelmiszernek számított. Kiváló beltartalmi jellemzői, valamint az, hogy nagyon sokféle formában fogyasztható, értékes zöldséggé teszik.  A mindennapi fogásoknál izgalmasabb, szokatlanabb ételek iránti ínyenc érdeklődés fokozódik a vajrépa iránt is. Ahogy a növénytermesztésben általános igazság, úgy a vajrépa esetében is igaz, hogy termesztési sikere a jó kezdetektől is függ, amit a kiváló minőségű, fémzárolt vetőmagok biztosítanak.

A vajrépa a káposztafélék közé sorolt gyökérzöldség.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A vajrépa jellemzői

A zöldségek között megtalálható a sokoldalúságáról ismert vajrépa is. A modern konyha élénk érdeklődést mutat a már-már elfeledett vajrépa iránt és ismét felfedezi magának nyersen, saláta alapanyagként, turmix összetevőként, főzeléknek elkészítve, savanyúságnak eltéve vagy akár rántva fogyasztva is. Ez a zöldség már az ókortól kezdve ismert és az új érdeklődésnek köszönhetően ismét elfoglalhatja helyét a népszerű zöldségek sorában.

Vitaminokban, ásványi anyagokban egyaránt bővelkedik, továbbá fehérjében is gazdag. Levele és levélnyele is fogyasztható.

A vajrépa termesztése

Vetési ideje február vége, március eleje és a vetéstől számítva 6-8 hét elteltével válik szedhetővé. Nagyon jól tűri a hideget. Többféle talajon is megterem, azonban a magas tápanyagtartalom és a jó vízellátottság alapfeltételei a jó fejlődésnek. A könnyű, laza és főleg rossz vízmegtartó képességű talajban megkeseredik. Nem szárazságtűrő. Kedveli a kiegyenlített, enyhén hűvös környezetet és a közömbös kémhatású talajt. Önmaga után nem következhet. Tápanyagigényét trágyázással javasolt biztosítani.

Repedésre nem hajlamos, kiváló minőségű, erős lombozatot nevelő vajrépa típusokkal várunk.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!