We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!
A sárgarépa nagyon hasznos és zamatos gyökérzöldségünk. Könnyen emészthető, szénhidrátokban és karotinban egyaránt gazdag. Édeskés ízének köszönhetően pedig nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek is szívesen fogyasztják. Annak érdekében, hogy egészséges növényeket termeszthessünk és a betakarított termények megfeleljenek a velük szemben támasztott minőségi mutatóknak is, érdemes már a vetőmag esetében a legmagasabb, fémzárolt minőséget választani. Kínálatunkban kizárólag ezt a legkiemelkedőbb színvonalat ajánljuk, mert szívünkön viseljük a gazdák sikereit.
Minőségi sárgarépa vetőmagok 1 helyen!
Go to details ...A sárgarépa jellemzői
A zöldségek vetőmagjai nagyon sokfélék és népszerűségüket a sokféle felhasználhatóságnak, zamatos ízviláguknak és kiváló beltartalmi jellemzőiknek köszönhetik. Ez alól a sárgarépa sem kivétel. Elsősorban béta karotin és A vitamin tartalma ismert, de ásványi anyagokban, illetve C és E vitaminban is gazdag.
A sárgarépa igényei
A sárgarépa termesztéséhez a legjobb a nedvességben és tápanyagokban is gazdag és meszes homoktalaj, ezen fejlődik a legszebben. Kálium és foszforigénye jelentős. A fejlődés első időszakában fokozottabb csapadékigény jellemzi, de később a túl sok nedvesség hátrányosan befolyásolja a fejlődését, sőt, a termés minőségét, mennyiségét is kedvezőtlen irányba módosítja. Fényszükséglete nem magas, sőt, az árnyékot is tűri.
Vetésidő és tenyészidő, illetve elő- és utóvetemények
A sárgarépa hosszú tenyészidejű növény. Azonban a vetésidő és a tenyészidő is a fajta függvénye. A túl sok nitrogén nem támogatja a fejlődését, káros a gyökérzet fejlődésére nézve és a betakarítás után is csökkenni fog az eltarthatósága, ezért megfontoltan kell alkalmazni. Előveteményként a gabona, utóveteményként a hüvelyesek következhetnek.
Questions, messages? Share it with us!