We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Peppers

A burgonyafélék közé tartozó paprika az egyik legváltozatosabb zöldségfélénk. Ez a zöldség sokféle ízben, formában és színben tündököl és híres a kiemelkedően magas C-vitamin-tartalmáról. Minden gyermek megtanulja az iskolában, hogy ennek a zöldségnek és persze Szent Györgyi Albertnek köszönhetjük a C-vitamin felfedezését. Webáruházunkban a legkiválóbb minőségű, fémzárolt vetőmagoknak köszönhetően a lehető legjobb alappal indulva termeszthetsz egészséges növényeket és arathatsz, szüretelhetsz bőséges, kiváló minőségű termést! Nézz körül paprika kínálatunkban!

Nézz körül paprika kínálatunkban is!

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

No filtered result

Rezisztencia jelölések:

HR magas fokú rezisztencia
IR közepes fokú rezisztencia


A paprika jelentősége

A paprika más zöldségvetőmagokhoz hasonlóan, nem őshonos növény. A paradicsommal egyidőben érkezett hazánkba. Eleinte csupán dísznövényként tartották értékesnek és az a hír járta róla, hogy nem szabad fogyasztani, mert mérgező. Később elkezdték fűszerként hasznosítani, a borsot is helyettesítették vele.

Vitaminokban gazdag, a C-vitamin mellett A- és B-vitaminokban, magnéziumban, káliumban és vasban is bővelkedik. Csípős ízét a kapszaicin tartalmának köszönheti. Az egészségre is rendkívül pozitív hatást gyakorol, például fertőtlenítő, immunrendszer aktivitását erősítő, a vérkeringést javító, valamint még fájdalomcsillapító hatása is ismert.

A paprika igényei

Termesztési igényei között a gyommentesség és a növényvédelem is szerepet kell, hogy kapjon. Szereti a tápanyagban gazdag közeget és gondoskodni kell arról is, hogy megfelelő mennyiségű nedvesség érje ahhoz, hogy szépen fejlődjön.

Ismerd meg paprika kínálatunkat!

Csípős és édes almapaprika, csípős bogyoszlói, csípős és édes TV, chili, Dulce Italiano, hegyes erős és kaliforniai, kápia és pritamin paprikákat is találsz választékunkban! Kiváló tulajdonságok, ellenálló növények és többféle érésidő alapján is válogathatsz!Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!