We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Kale

A származása miatt olaszkáposztaként is emlegetett kelkáposzta már nagyon régóta fontos zöldség Európában és nagyon sokfelé termesztik. Felépítésében hasonlít a fejeskáposztára, de fodrosabb levelek és zamatosabb, visszafogottabb ízvilág jellemzi. Nyári és tavaszi vetésidejű kelkáposztáink közül mindegyik jó ellenálló képességgel rendelkezik és erős, szép, piacra való terméket nevel. A legmagasabb, fémzárolt minőségű vetőmagok vásárlásával és elvetésével minden biztosított a kedvező starthoz és végül a sikeres növénytermesztéshez. A gazda sikere a mi sikerünk is!

Nézz körül itt is!

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

Rezisztencia jelölések:

Foc A káposzta fuzáriumos sárgasága Xanthomonas campestris pv. campestris

Xcc A káposzta xantomonászos feketeerűsége


A kelkáposzta jelentősége

A kelkáposzta szerepe azért nagyon fontos a zöldség vetőmagok között, mert azok közé a friss zöldségek közé tartozik, amelyek a tavaszi időszakban az elsők között kerülhetnek az asztalra. Az sem elhanyagolható, hogy nagyon sokféle étel készíthető belőle, melyek közül többet még a válogatósabb gyermekek is szívesen fogyasztanak. Éppen ezért nagyszerű vitaminpótló fogás a számukra is. B vitaminokban és vasban is gazdag tápanyagforrás, de kalciumban is bővelkedik. Számos pozitív hatása van az egészségre nézve.

Áttelelő, illetve korai termesztéssel is nevelhető, sőt, egyes típusok esetében akár másodvetésként, őszi fogyasztásra is termeszthető.

A kelkáposzta termesztési igényei

A kelkáposztát közepes hőigény, valamint kifejezetten jó hidegtűrő képesség jellemzi. A csapadék, illetve vízellátottságra azonban érzékeny, valójában se a túl kevés, se a túl sok nem ideális a fejlődése szempontjából. 
Tápanyagigényes növény, elsősorban a nitrogén szempontjából szükséges alaposan megtervezni a tápanyagellátottságot a termesztés során. A talajok közül a középkötött és maximum csak enyhén savanyú termőföld az ideális a kelkáposzta számára. Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

You can also choose it with
Message

Questions, messages? Share it with us!