We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery
Shrek

StátuszElőjegyezhető

Fajta neveShrek

Vetésidőősz

Érésidőközépkésői

Csávázáscsávázott+rovarölő

Szap. fokhibrid

Norma500 emag/ha

Típushagyományos

NemesítőRAPOOL

This product is now available for pre-order!

We will let you know as soon as it is available. To do this, please enter the quantity and click on the next button!

Kiszerelés: 1,5 milló csíra/zsák

kg
Next

A SHREK kiváló termőképességű középérésű hibrid, amelynek őszi fejlődési erélye kiemelkedő, így megkésett, kései vetésekhez is alkalmazható. Erős és agresszív gyökérrendszerének köszönhetően tavasszal gyorsan regenerálódik, és a növény a kedvezőtlenebb, száraz időszakokat is kiegyensúlyozottabb vízháztartással vészeli át. Magas szára ellenére kiváló a szárszilárdsága. Hatalmas becőket nevel, amelyekben magas ezermagtömegű szemek fejlődnek ki.

A SHREK-et bátran ajánljuk extenzívebb és kevésbé kedvező termőterületekre is (gyengébb, akár homokos talajokra vagy szárazságnak kitett területekre), hiszen mostohább körülmények között is képes stabil, magas termést adni. A hibrid télállósága is kiváló, tavaszi regenerálódása kifejezetten gyors. Erős őszi fejlődése miatt a korai vetések esetén 4–6 leveles állapotban javasoljuk a SHREK állományainak regulálását. Ha kedvező az őszi időjárás, megfelelő a csapadék mennyisége és hosszú, elhúzódó az ősz vagy éppen túl korai volt a vetés, egy második kezelésre is szükség lehet („osztott” kezelés).

A SHREK messziről felismerhető egyedülálló biomasszája és hatalmas, már-már borsóhüvelyszerű becőmérete alapján. A termesztők nagyon elégedettek a hibrid fejlődésével, agronómiai tulajdonságaival és az elért terméseredményekkel is. 2018 nyarán azt is tapasztaltuk, hogy a versenytárs hibridekhez képest – szárszilárdságának köszönhetően – kevésbé dőlt meg.

Message

Questions, messages? Share it with us!