Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Shrek

Státuszelőjegyezhető

Fajta neveShrek

Vetésidőőszi

Érésidőközépkésői

Csávázáscsávázott+rovarölő+stimulátor

Szap. fokhibrid

Norma500 emag/ha

Hasznosításolaj

NemesítőházRAPOOL

Ez a termék jelenleg csak előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 1,5 milló csíra/megapack

megapack
Tovább


A SHREK már messziről felismerhető és elkülöníthető, akár az őszi időszakban, akár a becőrengeteget kémlelve, egyedülálló biomasszája és hatalmas, már-már borsóhüvelyszerű becőmérete miatt. Sok termelőnek tetszett meg ez a hibrid a bemutatóinkon. Akik kipróbálták ősszel – eddigi információink és a visszajelzések alapján is – nagyon elégedettek mind a fejlődésével, mind az állományokkal.
 

SHREK hibridet bátran ajánljuk extenzívebb és kevésbé kedvező termőterületekre is (gyengébb vagy akár homokosabb talajok vagy éppen szárazságnak kitett területek), hiszen tapasztalataink alapján mostohább körülmények között is képes stabil, magas és megbízható termést adni.

A RAPOOL fejlesztői kísérleti hálózatában 2015-ben 10 termőterület átlagában 103%-on (a sorátlagokhoz mérve), egyes területeken pedig kiemelkedően teljesített (például Püski: 114%). Üzemi kísérleteinkben is nagyon szép termésátlagokat produkált, még a tavalyi, a repce számára kedvezőtlen évben is voltak 5 tonnát megközelítő eredményei.
 

Őszi fejlődési erélye kiemelkedő, megkésett vetésekhez is alkalmazható, lemaradását hamar képes behozni. Erős és agresszív gyökérrendszerének köszönhetően tavaszi regenerálódó képessége gyors, és a növény a kedvezőtlenebb, száraz időszakokat is kiegyensúlyozottabb vízháztartással vészeli át.
 

A SHREK és a megkésett vetések
 

Az elmúlt években többször találkoztunk olyan augusztus végi, szeptember eleji időjárási körülményekkel (túl nagy szárazság vagy éppen túl sok csapadék), amelyek megnehezítették a talaj-előkészítési munkálatokat és a repce vetését.

Emiatt az ország több területén is előfordult, hogy a repce későn került a talajba és nem megfelelő fejlettséggel indult a télbe, így csökkent a télállósága és a tavaszi fejlődési erélye is.
 

A repceállomány ősz végi, tél eleji állapota mintegy 70%-ban meghatározza a betakarításkor elérhető termésmennyiséget. Így ha a körülmények miatt késünk a repce vetésével, a megfelelő hibridválasztáson is múlhat a termelés eredményessége.
 

A SHREK kimondottan alkalmas megkésett, késői vetésekhez is. Köszönhető ez a már említett kimagasló őszi fejlődési erélyének és erős gyökérrendszerének.

Emiatt télállósága is kiváló, tavaszi regenerálódása erős.
 

Hazai tapasztalataink is ezt támasztják alá. Hantoson, 2014 őszén a rengeteg csapadék miatt csúszott el a repce-bemutatósor vetése szeptember 24-ére.
 

Ezt követően is kedvezőtlenül alakult az évjárat a repce számára (tavaszi aszályos időszak, virágzáskori fagyos éjszakák).

 

A SHREK a vegetáció folyamán végig szemmel láthatóan is a legerősebb hibridek között volt.

 

Terméseredményei is alátámasztják kiváló alkalmazkodóképességét, hiszen a fajtasorban a legjobbak között végzett, 4,77 t/ha termésátlaggal, ami az elmúlt szezon termésátlagai között kiemelkedőnek számít.


 

A SHREK és az őszi regulátorhasználat
 

A SHREK erős fejlődési erélye miatt szinte évjárattól és területi adottságoktól függetlenül igényli az őszi növekedésszabályozó alkalmazását, bizonyos körülmények között akár osztott kezelésben is.
 

Érdemesebb az erősebb regulátorhatással rendelkező termékek közül választani.
 

A fungicid hatékonysága másodlagos ebben az esetben, a fő cél a növények növekedésszabályozása.
 

A kijuttatás legmegfelelőbb időpontja a 4–6 leveles állapot (heterogén kelés esetén akkor, amikor az állomány 50%-a eléri a 4–6 leveles állapotot).
 

A repce ekkor van abban az élettani stádiumban, amikor a regulátorok leginkább ki tudják fejteni a hatásukat. Különösen, ha kedvezőek az őszi időjárási körülmények, kellő a csapadék mennyisége és hosszú, elhúzódó az ősz vagy éppen túl korai volt a vetés, egy második kezelésre is szükség lehet („osztott” kezelés).

Ajánlott termékeink
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.