Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Franklin

StátuszRendelhető

Fajta neveFranklin

Vetésidőősz

Érésidőkorai

Csávázáscsávázott+rovarölő

Szap. fokhibrid

Norma500 emag/ha

Típushagyományos

NemesítőRAPOOL

Kiszerelés: 1,5 milló csíra/zsák

Nettó: 83 889.00 Ft/zsák

Bruttó: 106 539 Ft/zsák

zsák
Tovább

  • Megbízhatóan magas hozamot kínál
  • RLM7-alapú fómarezisztenciával rendelkezik
  • Erős fejlődési ütem ősszel és tavasszal is

A FRANKLIN magas terméshozamú, korai érésű hibrid, kiváló szárazságtűréssel. Kezdeti fejlődése intenzív, őszi fejlődése erős, télállósága jó. Tavaszi fejlődése gyors, virágzása homogén. Nagy magassága ellenére megdőlésre nem hajlamos, a becők kipergési vesztesége rendkívül alacsony. A tavaszi-nyári aszályos időszakokat követően gyorsan regenerálódik.

Betegség-ellenállósága magas szintű, mivel rendelkezik a fómával szemben rezisztenciát biztosító RLM7-es génnel. Ideális körülmények között nem kérdés, hogy hozza az elvárt szintet, de legyen szó aszály sújtotta területekről, rossz vetési vagy betakarítási körülményekről, a FRANKLIN az igazán nehéz feltételek között is képes átlagon felül teljesíteni.

Erős őszi fejlődésének köszönhetően kiválóan alkalmas akár kései vetésre is. Intenzív kezdeti fejlődése miatt igényli regulátor hatású növényvédő szer használatát, melyet lehetőleg 4 leveles állapotig alkalmazzunk. Kedvező időjárási viszonyok és korai vetés esetén szükséges lehet egy alacsonyabb hatóanyag-tartalmú, második regulátorozás az ősz folyamán.

A tavaszi regulátoros kezelést, megfelelő időjárás esetén, meghálálja. Kimagasló terméseredményeket ért el Délkelet-Európában, köszönhetően kiváló szárazságtoleranciájának.

A FRANKLIN-t magas terméshozam jellemzi, amit bizonyít, hogy a NÉBIH kísérleteiben a vizsgált három év alatt mindig az első két hely egyikén végzett.

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!