Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Arabella

Státuszrendelhető

Fajta neveArabella

KezelésHiCoat

Vetésidőtavaszi

Érésidőkorai

Csávázáscsávázott oltott

Szap. fokI. fok

Norma100 kg/ha

NemesítőházSAATEN

Kiszerelés: 3 millió mag/zsák

Nettó: 306 818.00 Ft/zsák

Bruttó: 389 659 Ft/zsák

zsák
Tovább

  • kimagasló termőhelyi és évjárat stabilitás, versenyképes termésszint a mennyiség és a minőség kiváló kombinációjával
  • korai tenyészidő (125-130 nap), pergésre nem hajlamos, kifejezetten egészséges növények
  • hazánk egész területén eredményesen termeszthető féldeterminált fajta típus

Az ARABELLA szója napjaink korszerű szója nemesítésének eredménye. A fajta rendelkezik mindazokkal a termesztési szempontból kedvező tulajdonságokkal, amelyek a kimagasló termés produktivitás, kiváló beltartalmi adottságok nagyon jó termőhelyi alkalmazkodó képesség együttes kombinációjában érhetőek tetten.

Állományát kifejezetten egészséges lombozatú, a hüvelyek- és benne a magvak érése idején is még nagy tömegben fotoszintetizáló levélzettel rendelkező növények alkotják.
Az ARABELLA féldeterminált növekedési típusú, közepes növénymagasságú (85-95 cm) és nagyon jó állóképességű.

A teljes tenyészidőszakot tekintve korán és gyors ütemben kialakuló, majd pedig hosszasan megmaradó gazdag lombozatának köszönhetően figyelemre méltó gyomelnyomó sajátságokkal rendelkezik.
Kórtani szempontból stabil fajta, nagyon jó szklerotínia és peronoszpóra ellenállósággal.

Összességében agronómiai és növényvédelmi szempontból a termelési gyakorlatban jól hasznosítható adottságokkal rendelkező, a mai követelményekhez jól illeszkedő generatív fajtatípus.
Vetését lehetőleg úgy szervezzük, hogy 55-60 csíra/m2 vetőmag norma mellett dupla gabona (25,0 cm) vagy un. cukorrépa (45,0-50,0 cm) sortávon dolgozzunk vele a termés maximum elérése érdekében. Ilyen körülmények között a kiegyenlítetten fejlődő növények jellegzetes érési képet mutatnak - a hüvelyek sötét barnára színeződnek, bennük a magvak éretten csörögnek, ugyanakkor a lombozatot 5-10%-ban, még a teljes érés időszakában is megőrzik a növények! Erre az egyedi sajátságra a jó betakarítási időzítés érdekében fokozottan érdemes odafigyelni a vágásérett állapot meghatározása során.
Az ARABELLA árumag tételei jellemzően magas ezerszem tömegű (EMT=> 195-210 g) és PRO:FAT adottságokkal rendelkező (56-58%) világos köldökű piacos szemtípust hoznak.

Ajánlott termékeink
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.