Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
MV Kolompos

Státuszelőjegyezhető

Fajta neveMV Kolompos

Vetésidőőszi

Érésidőközépkésői

Csávázáscsávázott

Szap. fokII. fok

Norma180-220 kg/ha

Hasznosításmalmi

Típusszálkás

Ez a termék jelenleg már előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 50 kg/zsák

kg
Tovább

Az Mv Kolompos a nagy sikértartalmú fajtacsoport egyik felfutó tagja. Két bőtermő fajta keresztezéséből származik (Euréka/Mv Vekni), és ez teljesítményében is megmutatkozik. Az állami fajtakísérletekben a minőségi kontroll Mv Verbunkosnál 11%-kal nagyobb termést ért el. Nedvessikér-tartalma Martonvásáron több év átlagában meghaladta a 36%-ot, miközben farinográfos minősége többnyire A2, néha B1 volt. Alveográfos minősége közepes. Minőségstabilitása nedves években is jó, esésszáma stabilan magas.

Az Mv Kolompos termesztése a magas sikértartalom és a jó minőség megtartása mellett a termésszint növelését teszi lehetővé. A fajtát az Mv Vekni és az Mv Walzer fajták helyére javasoljuk a köztermesztésben.

Betegség-ellenállósága jobb, mint a korábbi fajtáké. Lisztharmattal és levélrozsdával provokációs kísérletekben is alig fertőzhető, szárrozsdával szemben ellenálló.
Fuzárium-toleranciája átlagosnál jobb. Jó hidegtűrése biztos áttelelést tesz lehetővé. 

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.