Segíthetünk?
Lukullus BIO

Státuszelőjegyezhető

FajtaLukullus BIO

Vetésidőőszi

Érésidőközépérésű

Csávázásbio csávázatlan

Szap. fokII. fok

Norma180-220 kg/ha

Hasznosításjavító

Típusszálkás

Ez a termék jelenleg csak előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 1000 kg/big-bag

kg
Tovább

Közép érésű, A1-A2-es őszi búza a magas termés szint és a kiváló minőség egyesül benne. Magas fehérje és sikértartalom. Közepes növekedésű, magas esésszám, kalászban nem csírázik.

Hazánkban széleskörűen bizonyított fajta, mely a prémium minőségre képes őszi búzafajták közül kiemelkedik, hiszen eredményei teljesen egy lapon említhetők a bőtermő fajtákéval.

Erős szár és gyökérzet jellemzi, mely által kifejezetten ajánlható intenzív technológiai színvonalon történő termesztésre is. A NÉBIH kísérleteiben az egyik legmagasabb hektolitersúlyt érte el 81,4 kg/hl értékkel. A Lukullus kimagasló nyersfehérje- és a nedvessikértartalom elérésére képes fajta, hiszen előbbi paraméter a 16%-ot, míg utóbbi a 38%-ot is elérheti (agro-technológiai kísérletek, Debreceni Egyetem). Sütőipari/reológiai tulajdonságai közül kiemelnénk alveográfos W-értékét, mely a fent említett vizsgálatokban már 90 kg/ha-os N-hatóanyag kijuttatás mellett elérte a 339x10-4J értéket.

Ezen prémium szintű minőségi paraméterek mellett esésszáma szintén magas és stabil, hiszen értéke 250 sec felett alakul. A NÉBIH kísérletiben gyakorlatilag nem fertőződött sárgarozsdával. Kiváló bokrosodási képességű, melynek köszönhetően vetőmagjának hektárköltsége kedvezően alacsony. 

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.