We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Cereals > Wheat > Hyxperia
Request for quotationDeliveryDelivery
I make it one of my favorite products
Product among favorites
Hyxperia

StátuszElőjegyezhető

Fajta neveHyxperia

Vetésidőősz

Érésidőközépkorai

Csávázáscsávázott

Szap. fokhibrid

Norma70-90 kg/ha

Ajánlásmalmi

Típustar

This product is now available for pre-order!

We will let you know as soon as it is available. To do this, please enter the quantity and click on the next button!

Kiszerelés: 10 milló csíra/megapack

megapack

I make it one of my favorite products

I'll send the reservation

  • közép-korai hibrid kiegyenlített fejlődési és bokrosodási adottságok 
  • kiemelkedő kalász fuzáriózis ellenálló képesség, jó általános kórtani ellenálló képességgel kombinálva 
  • Kelet-Közép és Dél-Nyugat Európa klimatikus adottságaihoz jól alkalmazkodó típus

A HYXPERIA új búzahibrid a kalászolás és érés idő tekintetében is egy valódi közép-korai típus. Ennek megfelelően alkalmas azokra a területekre ahol a búzahibridek közül a hozzá hasonló tenyészidő adottságokkal bíró HYSTAR, HYFI és HYWIN búzahibridekkel jók a tapasztalatok és eredményes hibridbúza termelés folytatható.
Mindezek a jellemzők egyéb meghatározó agronómiai tulajdonságaival karöltve valóban utat nyitnak számára Európa szárazodásra hajlamos, kiegyenlítetlen klímájú területeinek meghódítására. Hiszen tapasztalataink szerint nagyon változatos körülmények közepette is rendre bizonyítja azt, hogy kiegyenlített bokrosodási potenciállal rendelkezik, erőteljes gyökérzetet fejleszt és kórtani szempontból is kifejezetten stabil búzahibridként fejlődik a legstresszesebb körülmények ellenére is.

A legújabb hibridbúza generáció tagja, melynek köszönhetően a produktivitás, kiegyenlített termőképesség, malmi minőség és a leghatékonyabb termelés eszköze.

A korai és a normál (szeptember 20.- október 5.-ig) vetésidőt preferáló genotípus, mely annak köszönhető, hogy a búzahibridek szortimentjét figyelembe véve átlagos fejlődési dinamikával jellemezhető hibrid.

A HYXPERIA kiváló tápanyag reakcióval rendelkezik, mely ráfordítást a középkötött adottságú talajokon képes legjobb hatékonysággal hasznosítani, az árumag termelés során meghálálni.

Átlagos méretű kalászaiban rendszeresen magas ezerszem tömegű és kimagasló hektoliter súlyú malmi paramétereket hordózó piacos árumag terem. Kórtani szempontból megbízható búza hibrid, hiszen levélegészségi állapota az egész tenyészidőszakban bizakodásra ad okot, ennek megfelelően jó partnere azon termelési eljárásoknak ahol az alacsonyabb gombaölő szer ráfordítás a búza-termesztésben meghatározó cél. Sárga rozsda, szeptóriás levélfoltosság és kalász fuzáriózis ellenálló képessége kiváló, vörös rozsda toleranciája jó-közepes.

Mindez a kórtani csomag azt is lehetővé teszi, hogy akár siló vagy korai betakarítású szemes kukorica elővetemény után hasznosítsuk segítségével a területet. A növények szalmája közepes erősséggel bír, ezért különösen nagy termelési intenzitású helyeken a kora tavaszi kíméletes szárrövidítést állománya meghálálja.

30 év alatt a piacon

Border from here and beyond

Dinamikus növekedés

Expert customer service

72 órán belüli szállítás

We offer a solution

Széles választék

30 years in full swing

Message

Questions, messages? Share it with us!