Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Hyfi

Státuszelőjegyezhető

Fajta neveHyfi

Vetésidőőszi

Érésidőközépkorai

Csávázáscsávázott

Szap. fokhibrid

Norma70-90 kg/ha

Hasznosításmalmi

Típustar

Ez a termék jelenleg már előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 10 milló csíra/megapack

megapack
Tovább

A legszélesebb vetésidő-intervallumú, középkorai érés idejű hibridbúza, meghökkentő mennyiséget és elismert malmi minőséget nyújtó, univerzális búzahibrid korai kalászolás és kimagasló télállóság jellemzi. A HYFI a hibridbúzák új generációjának méltó képviselője, a NÉBIH hivatalos kísérleteiben három év átlagában kiemelkedő, 124,1%-os relatív terméseredménye figyelemre méltó és stabil teljesítményének köszönhető. A HYFI eredményei kiválóak, ezért hazai állami fajtaelismerésben is részesült.

Az egyik legrugalmasabb termesztési tulajdonságokkal jellemezhető hibrid, ennek köszönhetően a búzahibrid-vetésterületen napjainkban meghatározóvá válik. A hazai agroökológiai viszonyokhoz minden esetben jól alkalmazkodik, a vetésidő alapján a legrugalmasabban kezelhető. 
A HYFI a legnagyobb termést a szeptember 20 - október 10. közötti normál vetésidőben adja. A vetésidő kitolódása miatt termésdepresszióra nem hajlamos, megkésett vetésre a legalkalmasabb hibrid. Megbízhatóan ellenáll a kemény télnek és a kalászosokat leginkább veszélyeztető betegségeknek. A megfelelő összetételű és több részletben adagolt tápanyagot jó tápanyag-reakció mellett bő terméssel, nagyon stabil fehérje- és B1–A2 sütőipari minőséggel hálálja meg.

Az egyik legnagyobb szalmájú hibrid, de állóképessége igen jó, szalmája erős és rugalmas, megdőlésre nem hajlamos, képes megtartani a hibrid hosszú és sok termést ígérő kalászait. Jó tulajdonságainak köszönhetően betakarításkor kimagasló szemtermés és az átlagosnál jobb szalmatermés várható. 

Vetőmagkiszerelés: 12 millió mag/MaxiPack; garantált csírázóképesség min. 92%.

  • 1 MaxiPack 8 ha vetésterülethez elegendő, az elővetemény, a vetésidő és a magágy minőségének függvényében.
  • alászolás: középkorai
  • érés: középkorai
  • télállóság: jó
  • szárazságtűrés: kiváló

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.