Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Hedy

Státuszelőjegyezhető

Fajta neveHedy

Vetésidőőszi

Érésidőközépérésű

Csávázáscsávázott

Szap. fokhibrid

Norma70-90 kg/ha

Hasznosítástakarmány

Típustöbbsoros

Ez a termék jelenleg csak előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 10 milló csíra/megapack

megapack
Tovább

Szembetűnő előnyök: 

  • középérésű, kiemelkedő termőképességű hibridárpa
  • kiválóan adaptálódó, kifejezetten jó agronómiai adottságú típus
  • nagyon jó általános betegségtolerancia, megzabolázhatatlan teljesítmény

Nemcsak a SAATEN-UNION meghatározó árpanemesítésének legújabb képviselője és új korszakot nyitó genotípusa, hanem az európai hibridárpák magasabb termésszintjének zászlóshajója is a HEDY.
Jellemzően kiváló dinamikával fejlődik mind ősszel, mind pedig tavasszal. A HEDY-nek kifejezetten erőteljes a gyökérzete és egészségesek a levelei, amelyek ráadásul szembetűnően szélesek és vaskos szövetűek, biztosítva a kiváló termőképességet, valamint a kiemelkedően nagy és egészséges fotoszintetikus felületet.

A növények bokrosodóképessége jó-kiváló, a HEDY kalászorsója pedig hosszú és nagy tömegű, aminek köszönhetően jó fertilitású kalászokat képes nevelni, és a kalászkákban átlagon felüli ezermagtömegű szemeket képez. HEDY állományai jó termőhelyi adottságok mellett, illetve intenzív termelési környezetben valóban magas, nagy szalmájú növényekből állnak.
A súlyos kalászok megtartása a növények számára tapasztalataink szerint komoly feladat – különösen a tavaszi gyors fejlődés, az intenzív tárgyázás és kiemelkedően jó termőhelyi adottságok mellett –, ezért a HEDY állományainak kora tavaszi (körültekintő hatóanyag-választás és -időzítés melletti) állományszilárdítását, azaz a növények regulálását a technológia kötelező elemeként minden esetben javasoljuk elvégezni.
Ezzel biztonsággal betakaríthatóvá válik a hibrid kiemelkedő termése, melynek piacosságát az egészséges és nagy tömegű gabonaszemek garantálják.
Sőt, az árumagtételeinek átlagon felüli hektolitersúlya fokozza az árpa szállíthatóságát és a szemtermés exportképességét is.

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.