We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Seeds > Grasses > Rescuegrass
Request for quotationDeliveryDelivery
Rescuegrass

A zöld rozsnok Magyarországon csak elszórtan található meg, eredetileg Dél Amerikából származó, ott őshonos fűféle. Mára már számos más területen is használják. A zöld rozsnok alkalmas rét létrehozására, legeltetésre, valamint takarmányozási célokból történő termesztésre egyaránt. Mi garantáljuk, hogy a nálunk vásárolható vetőmagok mind a legmagasabb, fémzárolt minőséget képviselik. Ez az a szint a vetőmagok esetében, amely egyszerre jelenti a megbízható forrást, a fajtaazonos vetőmagot és a vetőmagból fejlődő lehető legjobb tulajdonságokat ötvöző növényt.

A zöld rozsnok hazánkban jól termeszthető növény.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag

A zöld rozsnok megjelenése

A zöld rozsnok szára térdesen megtörik az alsó részen, de afölött egyenes marad. Lapított levélhüvely jellemzi, amely enyhén szőrözött és nyitott a felső részén. Körülbelül 1 cm széles levelei vannak, amelyek színe közép, illetve sötétzöld. Virágzata nagyjából 23-26 cm hosszúságot elérő buga virágzat. Toklászos szemtermése van, nagyjából akkora, mint a zabnak.

A zöld rozsnok jelentősége

A zöld rozsnok vetése a fűfélék vetőmagjaival többféle társulásban elképzelhető, hazánkban jól termeszthető növény. Felhasználásának körébe tartozik a rét telepítésén felül, az állati takarmányozásban való alkalmazás, valamint a legelő létrehozása is. 

A zöld rozsnok alkalmas arra, hogy az egyébként Magyarországon őshonos magyar rozsnokot kiváltsa. Itthon termesztve jellemzően kétéves növény. 

A zöld rozsnok igényei

Amennyiben zöld rozsnokot szeretnénk vetni, vegyük számításba, hogy ugyan képes tolerálni a szárazságot is, de alapvetően a nedvesebb, csapadékosabb termőhelyeket szereti. Csak megfelelően nedves, csapadékos körülmények között viselkedik évelőként.Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery

Message

Questions, messages? Share it with us!