We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Home page > Vetőmagok > Fűfélék > Zöld rozsnok
Request for quotationDeliveryDelivery
Zöld rozsnok

A zöld rozsnok Magyarországon csak elszórtan található meg, eredetileg Dél Amerikából származó, ott őshonos fűféle. Mára már számos más területen is használják. A zöld rozsnok alkalmas rét létrehozására, legeltetésre, valamint takarmányozási célokból történő termesztésre egyaránt. Mi garantáljuk, hogy a nálunk vásárolható vetőmagok mind a legmagasabb, fémzárolt minőséget képviselik. Ez az a szint a vetőmagok esetében, amely egyszerre jelenti a megbízható forrást, a fajtaazonos vetőmagot és a vetőmagból fejlődő lehető legjobb tulajdonságokat ötvöző növényt.

A zöld rozsnok vetése a fűfélék vetőmagjaival többféle társulásban elképzelhető, hazánkban jól termeszthető növény.

Go to details ...

Nézet:
Primaq - Prima Mag
Primaq - Prima Mag
Message

Questions, messages? Share it with us!

A zöld rozsnok megjelenése

A zöld rozsnok szára térdesen megtörik az alsó részen, de afölött egyenes marad. Lapított levélhüvely jellemzi, amely enyhén szőrözött és nyitott a felső részén. Körülbelül 1 cm széles levelei vannak, amelyek színe közép, illetve sötétzöld. Virágzata nagyjából 23-26 cm hosszúságot elérő buga virágzat. Toklászos szemtermése van, nagyjából akkora, mint a zabnak.

A zöld rozsnok jelentősége

A zöld rozsnok vetése a fűfélék vetőmagjaival többféle társulásban elképzelhető, hazánkban jól termeszthető növény. Felhasználásának körébe tartozik a rét telepítésén felül, az állati takarmányozásban való alkalmazás, valamint a legelő létrehozása is. 

A zöld rozsnok alkalmas arra, hogy az egyébként Magyarországon őshonos magyar rozsnokot kiváltsa. Itthon termesztve jellemzően kétéves növény. 

A zöld rozsnok igényei

Amennyiben zöld rozsnokot szeretnénk vetni, vegyük számításba, hogy ugyan képes tolerálni a szárazságot is, de alapvetően a nedvesebb, csapadékosabb termőhelyeket szereti. Csak megfelelően nedves, csapadékos körülmények között viselkedik évelőként.



Request for quotationRequest for quotation

Search

Request for quotationRequest for quotation

Request for quotation

OrderOrder

Order

DeliveryDelivery

Delivery