Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Fertisol Celludone

Státuszelőjegyezhető

Termék neveFertisol Celludone

Összetételfolyékony N-műtrágya

Dózis100 l/ha

Felhasználásuniverzális

Ajánlásalap/feltöltő

Ez a termék jelenleg csak előjegyezhető!

Amint rendelhető lesz, azonnal értesítünk. Ehhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 1200 kg/ibc

kg
Tovább

Összetétel:

  • Összes nitrogén: 21 m% , NO3 nitrogén: 5 m% NH4 nitrogén : 5 m%, NH2 nitrogén : 10 m% ,
  • Szerves nitrogén: 1 m%
  • Kálium: 2,1 m%,  CaO : 0,28  m%, 
  • Szerves anyag : 14 m% (aminosavak, fehérjék, vitaminok)
     

Felhasználási cél:

  • tarló kezeléshez, szárbontáshoz

A főleg cellulózt, hemicellulózt , keményítőt, lignint és pektint tartalmazó növényi maradványokat a talajban élő mikroszervezetek  különböző enzimek segítségével bontják le.
Alapvetően ezek a mikroszervezetek a számukra, az életműködésükhöz  szükséges szerves szén és szervetlen tápanyagokat a talajból veszik fel. Ha nagy mennyiségű szerves anyagot juttatunk a talajba, annak ellenére, hogy az szükséges a mikroorganizmusok szaporodásához, a korábbi egyensúlyt megbontjuk.
A lebontás kezdeti időszakában a mikroorganizmusok a szaporodásukhoz szükséges tápanyagot (elsősorban nitrogént) a talajból, a növények számára is felvehető formában rendelkezésre álló készletekből fedezik és építik be a szervezetükbe.
Átmenetileg immobilizálják, csökkentik  a növények számára felvehető nitrogén mennyiséget. Ez az úgynevezett  pentozán hatás, amikor is a C/N arány nagyobb lesz, mint 30/1.
Ennek a káros hatásnak az elkerüléséhez az egyik mód, hogy a gyökér és szármaradványok talajba forgatásával egy időben nitrogén kiegészítést adunk.
A folyékony készítményünk a kiegészítő nitrogén tartalmon túl olyan szerves vegyületeket is tartalmaz, amely a szármaradványokra, tarlóra való kijuttatáskor jó táptalajt biztosít a mikroorganizmusok számára, így segíti a lebontási folyamatot.

 

 

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.