Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
DAP

Státuszajánlatkérés

Termék neveDAP

Összetétel18N 46P

Dózis250-400 kg/ha

Felhasználásuniverzális

Ajánlásalaptrágya

Erre a termékre árajánlat kérhető!

Ajánlatunk megküldéséhez kérjük, add meg mennyiséget és kattints a tovább gombra!

Kiszerelés: 500 kg/big-bag

kg
Tovább

Szürkésfehér, vagy szürke megjelenésű granulált szemcsékből áll.

Hatóanyag:

Diammónium-foszfát . (NH4)2(H2PO4)2 Egyike  legmagasabb NP- hatóanyagú műtrágyáknak a MAP mellett.

P2O5-tartalma: 46%, foszfát-formában, nitrogén-tartalma 18%-os ammónium formában.

Hatásmechanizmus:

A DAP Jó vízoldékonyságú foszfor műtrágya, bár a foszfor a talajban viszonylag gyorsan megkötődik. A növények foszfát-formájában hasznosítják a talajból történő feltáródásból, illetve vetéskor a magágyba juttatva starterként ún. friss-foszfor hatásként azonnal rendelkezésre áll. A növények és a szárbontó mikroorganizmusok jól hasznosítják a magas ammónium-N –t .

Felhasználási lehetőségek:

A foszfor (P) kedvezően hat a termésérés folyamatára, a termés minőségére (malmi búzatermesztés során nélkülözhetetlen) és vízhiány esetén a növények szárazságtűrését is kedvezően befolyásolja. 
A gabonafélék (árpa, búza, ) foszforreakciója közismert markáns, míg kukorica-, napraforgótermesztés során alkalmazása mérséklet dózisban is elfogadható, illetve jó ellátottságnál minimális kockázatvállalása mellett elhagyható.

  • Szántóföldi és kertészeti kultúrákban történő alapműtrágyázás: ősszel leforgatva, talajba dolgozva a gyökérzóna mélységéig. 100-300 kg / ha dózisban.
  • Starter műtrágyázás: vetéssel egymenetben 20-80 kg /ha pl. kukorica alá a hűvös tavaszi antociánosodás és fejlődési vontatottság elkerülésére. (friss-foszfor hatás)
  • Őszi kalászosok (és repce) alá nagy szármaradványú, kevés nitrogént visszahagyó elővetemény után kombinált foszfor és szárbontás beindítására. Kalászosoknál a kiegészítő káli kijuttatás megfelelő ellátottság mellett elhagyható.

AKG-s felhasználók DAP alkalmazásánál ügyeljenek a műtrágya jelentős nitrogén-tartalmára!

1 kg P2O5 hatóanyag kalkulátor: tonna ár / 460 = 1 kg P2O5 N hatóanyag ára. + 8,2 kg N 

Tárolás:

Száraz fedett, hűvös helyen eltartható. Célszerű big-bag zsákban tárolni. Nedves, meleg körülmények között korrodálja a betonpadozatot és ammónia-vesztesége jelentékennyé válhat.

A leghigroszkóposabb NP-műtrágya.

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.