Segíthetünk?
Hírlevél feliratkozás
Primaq - Prima Mag

Örülünk, hogy szeretnél feliratkozni hírlevelünkre. Értesülj Te is első kézből akcióinkról, újdonságainkról!

Kezdőoldal > Tápanyagok > Lombtrágya > Head-Land Zsémix
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Head-Land Zsémix

StátuszRendelhető

Termék neveHead-Land Zsémix

Dózis2-3 l/ha

Kultúrakalászos/kukorica/repce

GyártóHead

Kiszerelés: 10 liter/kanna

Nettó: 2 257.50 Ft/liter

Bruttó: 28 670 Ft/kanna

liter
Tovább

Új foszfor stratégia levélen keresztül

Folyékony „Starter” tavasszal és ősszel.

P2O5 575 g/l, K2O 81 g/l, Zn 140 g/l 

Segíti a nagyobb gyökérképződést és ezzel a nagyobb termést.
Felhasználható: kalászosok, kukorica, repce kezelésére
Foszforból egy kis idejű, átmeneti hiány is zavarokat okoz a növény fejlődésében.
A hiányt okozhatja a talaj PH., az elemek antagonizmusa, nem a gyökér közvetlen közelébe kerülő foszfor (1–2 mm), a hűvös időjárás, valamint a talajba juttatott hatóanyag vesztesége is.
Megoldást kínál a magas foszfor tartalmú Zsémix.
A foszfor a talajban található Zn egy részét is inaktiválja, ismét megoldás a Zsémix, mivel a készítmény ezt az elemet is tartalmazza.
A hajszálgyökereit vesztett állományban a kezelés után új, aktív hajszálgyökerek jelennek meg, és adnak új erőt a kezelt növényeknek.
A Zsémix által megerősített gyökérrendszeren keresztül a talajban lévő tápanyagok könnyebben elérhetők és felvehetők lesznek.
A Zsémix hatására beindul a hajtás és gyökérnövekedés.
A piac igényeinek megfelelően átalakuló kalászos fajta szortiment, természetes technológiai változásokat tesz szükségessé.
Mind a vetőmennyiségben, mind a vetésidőben, valamint a növényápolásban újszerű gondolatokat kell meghonosítani.
Az intenzívebb fajták, intenzívebb védelmet és táplálást kívánnak. A csökkentett vetőmag mennyiségek, ritkább állomány és a fejlődés kezdetén nagyobb kiszolgáltatottságot eredményeznek.
A terület kompenzálását jelentő bokrosodáshoz erős, nagytömegű aktív gyökérzetre van szükség, amivel biztosítható a megnövekedett tápanyagigény kielégítése.
A talajból, ebben az időszakban, a növényzet csak nagy energia lekötést igénylő módon tudja felvenni a gyökérzet növekedését elősegítő foszfort.
Ebből a szempontból jelentős szerepe van a HEAD-LAND Zsémixnek-nek.
Ez a magas – 575g/l – foszfor tartalmú levéltrágya, energetizálja a növényt, részben az azonnali felvehetőséggel, részben a gyökérsav a termelésének a stimulálásával.
A benne található kálium (81g/l) hatóanyag kiváló stresszoldó hatást biztosít, míg a (140g/l) cink növeli az immunitást.
A megnövekedett gyökérzet folytán nő a télállóság, erősebb a bokrosodás, csökken a korai betegségek kockázata, egyszóval vitálisabbá válik a növény.
A HEAD-LAND Zsémix használata csökkenti a termesztés korai időszak kockázatait és az ár/érték arány miatt, mind szakmailag, mind anyagilag megtérül a készítmény 1-3l/ha-os dózisban történő használata.

 

Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Oszd meg velünk!