We can help?
Subscribe to newsletter
Primaq - Prima Mag

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!

Request for quotationDeliveryDelivery

Ahogy az embernek, állatnak, úgy a növényeknek sem mindegy, hogy mivel táplálkoznak, milyen virágföldet kapnak. A kerti növények ugyan a kertben növekednek, de egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő a kertben található talaj ahhoz, hogy életben maradjanak és szépen fejlődjenek. A drágán vásárolt növényeink néha csak azért pusztulnak el, mert nem sikerült a növény igényeinek megfelelő környezetet teremteni, ami a növény napfénykedvelésének mértékén túl a vízigényének és bizony tápanyagszükségletének figyelembevételét is jelenti. A Primagnál kapható kiváló minőségű virágföldek és trágyák megadják azt a hátteret, amire a növénynek szüksége van.

A kiváló minőségű virágföldek kis- és nagykertekbe.

Go to details ...

Miért nem elég a kert talaja?

Természetesen minden talajnak van valamilyen szintű tápanyagtartalma, de ez egyáltalán nem végtelen, és sajnos attól még, hogy a kertünkben akár szép számmal akadnak fejlett, idősebb növények is, ez nem garancia arra, hogy az új, fejlődésben lévő növények számára is elégséges és megfelelő összetételű lesz a tápanyagtartalom, amivel kertünk talaja rendelkezik. Másrészt pedig a talajnak egyéb jellemzői is vannak, például az egyes talajok különböznek abban, hogy mennyire homokosak vagy milyen mértékben agyagosak. 

A különféle növények más és más talajban érzik jól magukat, s azon a talajon és abban a környezetben maradnak életben, amelyek a nekik alkalmas feltételeket biztosítani képesek. Ha minden szempontból jó helyre került egy növény, akkor nemcsak életben marad, hanem valóban kiteljesedik. És ez minden kertbarát vágya. 

Ahhoz, hogy ez a vágy teljesüljön, azt javasoljuk, hogy az ültetőgödörbe a növény számára megfelelő összetételű és minőségi virágföld kerüljön, mert ez lesz a garancia arra, hogy növényünk minden tápanyagot megkapjon, amire az életben maradáshoz és fejlődéshez szüksége van.

A virágföldek fajtái

Az univerzálisan felhasználható általános virágföld egy olyan tápanyagban gazdag környezetet teremt, ami alkalmas a kerti növények, gyümölcsök, zöldségek, valamint a szobai dísznövények termesztésére. Ha savanyú talajt igénylő növényekhez szeretnéd használni, mindenképpen szükséges a tőzeg használata is. 

Muskátlihoz, petúniának és általában balkonnövények számára a balkonnövénynek javasolt virágföld felel meg. Önmagában vagy szerves tápanyaggal dúsítva is alkalmazható. A cserépben vagy dézsában nevelt növények számára még fontosabb a virágföld minősége, hisz jóval kisebb térfogatú talaj áll rendelkezésükre, mint a kertben ültetett társaiknak.

Kifejezetten savanyú földet igénylő növényekhez az örökzöld és díszcserje földet ajánljuk. Ebben a barna tőzeg mellett agyagásványok és fokozatosan lebomló NKP műtrágya segíti a növények fejlődését. A tőzegnek köszönhetően a gyökér betegségei elkerülhetők, emellett pedig tápanyagokkal és mikroelemekkel támogatja a növényt. Ez a virágföld gyom- és kártevőmentes környezetet nyújt. Az agyagtartalomnak köszönhetően pedig segíti a tápanyagok megőrzésében. A műtrágya révén optimalizálódik a növény ellenállóképessége és fejlődése.

Komposztált marhatrágya

Amennyiben valóban biztosra szeretnél menni, akkor érdemes a szerves trágyát választani az ültetések során a jó szerkezetű és minőségű virágföld mellé, kiegészítőként. Ez ugyanis további tápanyagforrásként szolgál a növények számára, valamint jelentős talajjavító hatása is van. A nagyobb lombtömeget növesztő növények, fák, cserjék kifejezetten igénylik a marhatrágyát, s egyáltalán nem kell aggódnod, nincs kellemetlen szaga sem. 

Nincs más hátra, mint a választott virágokhoz, bokrokhoz, fákhoz vagy gyümölcsökhöz, zöldségekhez kiválasztani a megfelelő kertészeti terméket, virágföldet, és indulhat is az ültetés!

Message

Questions, messages? Share it with us!

Blog
Subscribe to newsletter

We are glad you would like to subscribe to our newsletter. Get first-hand information about our promotions and news!