Segíthetünk?
AjánlatkérésKiszállításKiszállítás
Virágföld

Ahogy az embernek, állatnak, úgy a növényeknek sem mindegy, hogy mivel táplálkoznak, milyen virágföldet kapnak. A kerti növények ugyan a kertben növekednek, de egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő a kertben található talaj ahhoz, hogy életben maradjanak és szépen fejlődjenek. A drágán vásárolt növényeink néha csak azért pusztulnak el, mert nem sikerült a növény igényeinek megfelelő környezetet teremteni, ami a növény napfénykedvelésének mértékén túl a vízigényének és bizony tápanyagszükségletének figyelembevételét is jelenti. A Primagnál kapható kiváló minőségű virágföldek és trágyák megadják azt a hátteret, amire a növénynek szüksége van.

A kiváló minőségű virágföldek és trágyák megadják azt a hátteret, amire a növénynek szüksége van.

Tovább a részletekre

A részletekért kattints a termék nevére és kövesd a folyamatot!

StátuszTermék neveAjánlásMárkaKiszerelésNettó egységár
Primaq - Prima MagrendelhetőÖrökzöld és díszcserjeörökzöld/díszfák/savanyúföld kedvelő növényekManetech50 liter/zsák821.50 Ft/zsák
Primaq - Prima MagrendelhetőBalkonnövénymuskátli/petúnia/egy- és kétnyári növényekManetech50 liter/zsák761.50 Ft/zsák
Primaq - Prima MagrendelhetőKomposztált marhatrágya zöldség/dísznövényManetech50 liter/zsák716.00 Ft/zsák
Primaq - Prima MagrendelhetőUniverzáliszöldség/dísznövényManetech50 liter/zsák774.00 Ft/zsák
Ajánlott termékeink
Üzenet

Kérdésed, üzeneted van? Személyre szabott megoldást keresel? Oszd meg velünk! Várjuk észrevételeidet az oldalunkkal kapcsolatban is. Minden építő jellegű javaslatot szívesen fogadunk.

Miért nem elég a kert talaja?

Természetesen minden talajnak van valamilyen szintű tápanyagtartalma, de ez egyáltalán nem végtelen, és sajnos attól még, hogy a kertünkben akár szép számmal akadnak fejlett, idősebb növények is, ez nem garancia arra, hogy az új, fejlődésben lévő növények számára is elégséges és megfelelő összetételű lesz a tápanyagtartalom, amivel kertünk talaja rendelkezik. Másrészt pedig a talajnak egyéb jellemzői is vannak, például az egyes talajok különböznek abban, hogy mennyire homokosak vagy milyen mértékben agyagosak. 

A különféle növények más és más talajban érzik jól magukat, s azon a talajon és abban a környezetben maradnak életben, amelyek a nekik alkalmas feltételeket biztosítani képesek. Ha minden szempontból jó helyre került egy növény, akkor nemcsak életben marad, hanem valóban kiteljesedik. És ez minden kertbarát vágya. 

Ahhoz, hogy ez a vágy teljesüljön, azt javasoljuk, hogy az ültetőgödörbe a növény számára megfelelő összetételű és minőségi virágföld kerüljön, mert ez lesz a garancia arra, hogy növényünk minden tápanyagot megkapjon, amire az életben maradáshoz és fejlődéshez szüksége van.

A virágföldek fajtái

Az univerzálisan felhasználható általános virágföld egy olyan tápanyagban gazdag környezetet teremt, ami alkalmas a kerti növények, gyümölcsök, zöldségek, valamint a szobai dísznövények termesztésére. Ha savanyú talajt igénylő növényekhez szeretnéd használni, mindenképpen szükséges a tőzeg használata is. 

Muskátlihoz, petúniának és általában balkonnövények számára a balkonnövénynek javasolt virágföld felel meg. Önmagában vagy szerves tápanyaggal dúsítva is alkalmazható. A cserépben vagy dézsában nevelt növények számára még fontosabb a virágföld minősége, hisz jóval kisebb térfogatú talaj áll rendelkezésükre, mint a kertben ültetett társaiknak.

Kifejezetten savanyú földet igénylő növényekhez az örökzöld és díszcserje földet ajánljuk. Ebben a barna tőzeg mellett agyagásványok és fokozatosan lebomló NKP műtrágya segíti a növények fejlődését. A tőzegnek köszönhetően a gyökér betegségei elkerülhetők, emellett pedig tápanyagokkal és mikroelemekkel támogatja a növényt. Ez a virágföld gyom- és kártevőmentes környezetet nyújt. Az agyagtartalomnak köszönhetően pedig segíti a tápanyagok megőrzésében. A műtrágya révén optimalizálódik a növény ellenállóképessége és fejlődése.

Komposztált marhatrágya

Amennyiben valóban biztosra szeretnél menni, akkor érdemes a szerves trágyát választani az ültetések során a jó szerkezetű és minőségű virágföld mellé, kiegészítőként. Ez ugyanis további tápanyagforrásként szolgál a növények számára, valamint jelentős talajjavító hatása is van. A nagyobb lombtömeget növesztő növények, fák, cserjék kifejezetten igénylik a marhatrágyát, s egyáltalán nem kell aggódnod, nincs kellemetlen szaga sem. 

Nincs más hátra, mint a választott virágokhoz, bokrokhoz, fákhoz vagy gyümölcsökhöz, zöldségekhez kiválasztani a megfelelő kertészeti terméket, virágföldet, és indulhat is az ültetés!